2642: Sistan

Avslutningen på valdebatten fick en inte obetydlig dramatik. Som säkert de flesta känner till klämde Åkesson till med ett uttalande om invandrare och jobb. Det blev för mycket för SvT som, nog en smula olyckligt, tog avstånd. Och naturligtvis toppar det kontroversiella inslaget nyhetsmedierna. Man kan räkna med att det är en god strategi även om det där med SvT:s avståndstagande måste ha kommit som en oväntad bonus. Det kontroversiella väcker intresse och öppnar för ytterligare diskussioner och meningsskiljaktigheter medan leverantören kan dra sig tillbaka. Samtidigt får man säga att uttalandet i sig inte är alltför problematiskt – om man inte läser in att det finns en mera vittgående agenda i bakgrunden (vilket man givetvis gör).

Som vi säger i konsten: Det viktigaste är att ta ett initiativ och tvinga in intresset i de banor man önskar.

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

12 svar på 2642: Sistan

 1. Carl Henrik skriver:

  De hjälper till att hålla honom intressant, utan att märka det själva. Det säger kanske något? Nästa steg; inrätta en Värdegrundsombudsman (VO) med rätt att undersöka, påtala, åtala och eliminera ondska varhelst den uppstår. Bara av den rätta sortens, förstås.

 2. minnesdagen skriver:

  I rak motsats till dramatik – i skymundan har ett svenskt förintelsemuseum snabbutretts. Snabbutretts just dagarna innan valet ? Det är inte bara Alby moské som säljer röster. Dan Parks majsburk kan nog passa bra där bland attiraljerna. Raoul Wallenberg skall ha ett eget center, där man kan se påsar med smycken och guld. Förmögenheten han samlade på sig som betalning för dyra fejkpass, och som kostade honom hans frihet.

 3. Från Graven skriver:

  Jag kommer att rösta på det parti som snabbast verkar för att lägga ned Public Service. Det är hederligare att ha ett system där man vet att nyhetsbolag är partiska. Alla vet vad Fox News går för, eller även CNN för den delen (nuförtiden). Men att ha ett Public Service som gång efter annan påverkar utgången av riksdagsval enligt de egna övertygelserna är ingenting annat än såsom statsmedia i Ryssland beter sig. Och det skall vi inte ha i Sverige. Punkt slut.

 4. Per skriver:

  Propaganda-apparat för vänstern.
  Jag är nu benägen att hålla med. Lägg ned!
  Problemet är att journalistkåren helt domineras av vänsterfolk.
  Och de har tagit kommandot över Public service. Lite av en mjuk statskupp.
  Opartiskhet är det inte fråga om sedan lång tid tillbaka.
  Detsamma gäller de flesta större tidningarna.
  Journalisternas politiska sympatier representerar ca 20 (?) procent av befolkningen.
  Enda sättet att komma ifrån denna snedbalans är nog att låta marknadskrafterna styra vilka medier som får genomslag.
  Lite sorgligt, men detta kan inte accepteras längre!

 5. CeDe skriver:

  Sittande regering har under senaste åren betalat av 150 miljarder av statsskulden.
  Det är både dumt och onödigt enligt chefsekonomer. Bättre hade varit att ha gjort investeringar för framtiden för tillväxt och bättre välfärd.
  Detta plus invandringskostnaderna i miljarder gör att skola vård och omsorg tagit mycket stryk.

  Rösta rätt inte rött i morgon.

 6. Från Graven skriver:

  Jag bevittnade SVT fälla Ulf Adelsohn med dramatiskt falska arbetslöshetssiffror i en partiledarutfrågning. På den tiden fanns inget internet och inga sociala medier. Den ställde Adelsohn framstod som dåligt påläst av SVT’s kupp, och SVT’s korrigeringar av siffrorna och väl undangömda vagt utformade ”ursäkt” kom först efter det avgjorda valet.

  SVT och SR skall bort. Public service skall läggas ned. Det är dags.

  Vem vill ha min röst?

 7. Från Graven skriver:

  Vad säger medborgerlig samling om Public Service?

 8. Carl Henrik skriver:

  Nu meddelar Jimmie att SvT inte är välkommet på partiets valvaka. Han suger så länge han kan på karamellen, det gäller att hålla drevet igång och vara aktuell.

 9. inte_rasist_men skriver:

  kärleken & humanioran vann de sketbrunahögerspökena kryper långsamt tillbaka under stenarna sd utan nått att säga till om HAHA

 10. Jaha Johoansson skriver:

  Anhöriginvandringen kommer snart upp att hantera för regering och riksdag. Nu är det fyra år till nästa val, tre av dem kan användas till att ignorera medborgarnas invändningar. Öppna era hjärtan. På nytt. Känns det inte förträffligt?

 11. Från Graven skriver:

  Jag vet inte exakt vem geniet ovan vänder sig till, men ”sketabrunt” är vänsterspråk för någon som inte håller med.

 12. Per skriver:

  ”Inte rasist men” pratar vanlig dumvänsterinvandrarsvenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.