2643: Val med mera

Valet blev (nästan) den estetiskt tilltalande komposition som jag tänkte mig. Efter all kritik mot statsministern blev det ändå den figuren som stod kvar på samma post. Visserligen en något osäker position som fastbitare i dörrposten men likafullt.

När jag kommenterade valet för den italienska tidningen La Repubblica var det inte mycket annat att säga än att det blev ett svenskt ”lagom”. Alla partier var såväl nöjda som missnöjda (liksom väljarna). Vänsterpartiet kunde glädjas åt en ökning men smolken i den bägaren var att rösterna kom från andra delar av samma block. Socialdemokraterna var besvikna på ett dåligt valresultat men kunde trösta sig med att det blev bättre än väntat. Miljöpartiet fick stanna kvar i riksdagen men självfallet var det inte riktigt vad man önskade sig. Centerpartiet gick framåt men det blev inte så mycket som man hoppats på Liberalerna avvek från en fallande trend men just inte mycket mer än så. KD var glada åt en spurtframgång och det parti som kunde vända mungiporna uppåt. Men som ständigt lever farligt. Moderaterna har det gemensamt med sossarna att det såg värre ut än vad det blev. SD kunde notera största framgången av alla partier men man hade hoppats på betydligt mer.

Den stora oredan kommer nu att fortsätta med förhandlingar och kompromisser.

Nåja, Valet har genererat mycken underhållning och mer skall komma. Apropå underhållning finns ådan också att finnas i konstanalyserna. När en juriststuderande ger sig på att analysera Nathalie Djurberg/Hans Berg på Moderna blir det därefter. Denna studerande är en fanatisk anhängare av rasiststuket och kommer fram till alla de ståndpunkter som man på goda grunder kan anta är det eftersträvade. Syn för sägen, verket skapas av den idoge betraktaren (Kultwatch).

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på 2643: Val med mera

 1. Kamrat Pocent skriver:

  Lars Lerin drar tydligen fulla hus för närvarande. Han verkar helt skild från den ohyggliga tråkighet som genomsyrar den stackars juridikstudentens ”analys”. Bortsett från skadan på konstvärlden, är verkligen en sån tomte lämplig som jurist?

 2. Per skriver:

  Socialdemokraterna blir ett alltmer islamiserat parti.
  Denna gång fick man 70-80 procent av rösterna i de muslimska förorterna.
  Med fortsatt massinvandring från Mena så kanske deras långsiktigt fallande trend kan bromsas något framöver.

 3. Per skriver:

  Månadens ord: klanröster

 4. CeDe skriver:

  Märkligt att människor utan svenskt medborgarskap har rösträtt i de svenska kommunvalen.

 5. Jaha Johoansson skriver:

  Partiet som är lite mer jämlikt än de övriga behöver röstboskap. Då är ingenting märkligt, utan naturligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.