2639: Valdrömmar

En inte ointressant fråga är vad som skall tas upp i valrörelsen. Per Wirtén (Expressen) saknar antirasismen. Löfven säger ingenting, skriver Wirtén. Wirtén lider svårt av sin vithet och hoppas på något sätt få hjälp med detta problem i valrörelsen.

Man kan drömma och fantisera men i politiken är det svårt att undvika den handfasta verkligheten: Hur får man fler röster. Antirasismens problem är att den blev så fruktansvärd attraktiv för alla debattörer och detta förde med sig att rasismens utbredning, särskilt i Sverige, antog enorma proportioner. Snart var inflationen ett faktum och idag vet alla partier att en valsatsning på antirasismen inte är någon storsäljare.

Valet blir säkert spännande ändå och i detta nu förefaller det som om mitt favoritresultat skall slå in (val digital): Löfven sitter kvar med sina gamla medspelare. De rödgröna blir visserligen en försvagad minoritetsregering men det får ändå vara grundtipset. Mycket väsen för just ingenting.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

94 svar på 2639: Valdrömmar

 1. mohammad skriver:

  Anmärkningsvärt att soffliggaren (Lars Vilks) – som ju inte avser att rösta i valet – ändå kan uppvisa ett sådant brinnande intresse i saken att komma till utryck av på senare tid dylik numerär skriftväxling på bloggen.

  Devisen – Den som röstar får se – är ju vad som kan anses ligga närmast en sådan “obsession”…

 2. Från Graven skriver:

  Deen enda obsessionen är mohammads. Av Vilks (host, host).

 3. Per skriver:

  LV
  En sammanställning av alla mätningar genom att redovisa dessas genomsnitt låter ju säkert, som ett sannolikt utfall. Men om det är så att alla institut t.ex. underskattar SD så hjälper det ju inte med denna genomsnittsmetod. Snittet ligger utanför det sannolika segmentet med mitt antagande. Min slutsats är att du kommer att bli förvånad på söndag.

 4. CeDe skriver:

  Sannolikt inte bara LV!

 5. Ludvig K skriver:

  Om det är nåt de senaste åren har lärt oss är det väl att medias evinnerliga opinionsmätningar långt ifrån alltid stämmer överens med verkligheten.

 6. Ulf skriver:

  Per Wirténs artikel är kanske inspirerad av Expressens avslöjande reportage där det klart redovisas hur en mängd Sverigedemokrater helt öppet hånar Förintelsen offer och även sprider antisemitiska konspirationsteorier.
  Under en vecka har 14 Sverigedemokrater fått lämna partiet på grund av grova rasistiska och antisemitiska uttalanden.

  Att ett parti vars valda företrädare i riksdag, kommun och landsting hela tiden avslöjas som antisemiter, nazisympatisörer eller rasister och homofober i allmänhet kan bli Sveriges största part efter valet visar väl klart att rasismen precis som islamismen i vårt land är ett konkret problem.

 7. Från Graven skriver:

  Sa islamisten!!!

  😆 😆 😆

 8. Per skriver:

  Ulf
  I Sverige är väl nazi-sympatisörer är fortfarande bara några hundratal?
  Och islamister är väl snarare tusentals. Dessa har ju dessutom en mycket större grupp hang arounds! Förespråkare av sharia.

 9. Per skriver:

  Per Wirténs artikel i Expressen som L V hänvisar till ovan kan ställas mot denna:
  https://motpol.nu/oskorei/2018/08/24/motsattningar-i-regnbagsalliansen-kriget-mot-becky/

 10. minnesdagen skriver:

  Den så kallade antirasismen har bara varit en stor matta av lögner och överdrifter, vars ständiga tjatter haft som avsikt att trötta ut allt motstånd mot att svenskarna skall bli en minoritet och kanske i framtiden utrotas.

 11. Ulf skriver:

  Jag måste erkänna att artikeln i Motpol gör mig lite förvånad. Svenska skall vi säga “vita” kvinnor har aldrig varit så trygga och säkra som i dagens mångkulturella samhälle.

  Kvinnor kan inte längre lagligen våldtas av sin make som på sextiotalet. I dag så sållas kvinnor inte bort från åtråvärda karriärer som på sjuttio och åttiotalet och deras löner börjar långsamt komma i paritet med männens.

  När det gäller våldtäkter så är kriminologerna mycket osäkra på om de ökat under de senaste decennierna trots att befolkningen ökat med någon miljon. Att risken för att våldtas antagligen minskat de senaste åren verkar dock ha vetenskapligt stöd.

 12. CeDe skriver:

  Beror kanske på hur det räknas. Räknas en gruppvåldtäkt som en våldtäkt?

 13. Ulf skriver:

  Nazi-sympatisörerna i Sverige är extremt våldsamma något som attacken mot en skola i Trollhättan visade för några år sedan. Vi hade också en serie bombattacker mot flyktingförläggningar för något år sedan vilka även de utfördes av nazister.

  Att politiker som skall representera det näst eller kanske största partiet i Sverige hånar offer för Förintelsen och sprider lögner om judar är naturligtvis mycket allvarligt. Först och främst eftersom det visar att Sverigedemokraterna är genomsyrat av antijudiska och antisemitiska idéer.
  Att sedan en stor del av Sveriges väljarkår accepterar dessa idéer genom att rösta fram Sverigedemokraterna till ett av Sveriges största partier visar också att dessa tankar har ett oanat stöd i folkdjupet.
  Onekligen kusligt!

 14. Per skriver:

  Ulf
  Dina slutsatser håller inte.
  I stort sett alla som röstar på SD stöder inte det fåtal nazister som har nästlast sig in i SD, är min bedömning.
  Kvinnors sannolikt ökande grad av otrygghet beror på de SENASTE årens utveckling. Mäts bäst i deras beteende i vardagen. Eller i djupintervjuer.
  Jag anser att du är en dålig sociolog/socialpsykolog.
  En sak jag är helt övertygad om är att anmälningsbenägenheten vad gäller sexuella trakasserier och övergrepp har sjunkit. De får ingen respons av rättsväsendet idag. Samt anmälan är i ökande grad förknippat med en hotbild.

 15. DanTor skriver:

  National-socialism och i Sverige och dessas beskrivna trygga förvissning.

  Vad finns merparten av förakt för Judendomen eller annat svårt svärtat tankegods liiite lurigt emellertid med säkerhet vet vi att uppdatering av föraktet dagligen, sker av folk sprungna ur länder med Islam som bevekelsegrund.
  Varför dessa, Islam, lägger merän stor energi på detta förakt istället för en mera befruktande livstil kan säkert kännas besvärlig och någon önskar en förändring av det besvärliga och ser sig om efter annant mera syresatt luftrum, dock och tyvärr den sedvanliga Islam kommer med på resan, mänskligt.
  Vad passar dessa försktande av Judendomen eller annat surt tankegods in? Fåse-nu och de-e ju strax att välja sina företrädare till Riksdagen.
  Vad hamnar dessas valsedel någonstans valsedeln vilket beskriver sympati för mig/mitt, frånsett de vilka anammat någon grov överhets anmodan att ej deltaga.

  Hursom-hellst och varnågonstan vilken riktning finns samlas merparten mot och därmed sådan ansamling och appropå förakt för Judendomendet eller annat illa märkligt tankegods, endast att summera sedlarna efter distrikt och så kommer bilden upp av dessas önskade representant

 16. Ulf skriver:

  Per
  Det är svenska kriminologer och inte jag som menar att anmälningsbenägenheten ökat när det gäller sexuella övergrepp.
  Samma kriminologer menar också att våldtäkter inte har ökat nämnvärt de senaste decennierna trots att befolkningen ökat med mer än en miljon människor.

  Hittills har inte skandaler som Anna Hagwalls antisemitiska uttalanden eller partiets antijudiska lagförslag skrämt bort några väljare. Vad säger det om de väljarnas syn på de svenskar som valt att leva som judar?

 17. Från Graven skriver:

  Ulf förespråkar sharia i Sverige. Tråla tillbaka i trådarna så får ni se.

 18. CeDe skriver:

  Ulf förstår inte bättre, Från Graven – hav tålamod!

 19. Per skriver:

  Ulf
  Svenska kriminologer står väl inte så högt i kurs?
  Dessa har ju inte heller forskat i detta ämne nämnvärt under senare år.
  Sexualbrott är ju en skala från verbala attacker/tafsande till gruppvåldtäckter.
  Min gissning är att det finns ett mycket stort mörkertal för den nedre halvan på denna skala. Det är nog en mycket liten andel av utsatta tonårstjejer som polisanmäler sådant. Dessutom är en växande andel av sexualbrotten idag utförda av fler än en gärningsman. Tjejen har alltså ofta en grupp killar emot sig som i många fall uttalar hot, för att hon inte ska anmäla …
  Jag företställer mig att många tjejer känner maktlöshet inför situationen, i vardagen, och att ingen tar problemen på allvar. Osv.

 20. Från Graven skriver:

  Nja, tålamod och tålamod. Eftersom att Ulf förespråkar sharialagstiftning i Sverige och är hätsk mot kvinnor, gör utfall med könsord o.s.v. så är det väl bara rättvist att folk informeras om detta när han nu går i högvarv inför valet.

 21. Ulf skriver:

  K-kompisarna lallar vidare. “Från Graven” moraliserar samtidigt som signaturen påstår att judar är psykiskt störda och borde förpassas ur riket. Stor humor!

 22. Ulf skriver:

  Du gör en massa antaganden Per. Vilka internationella vetenskapliga institutioner har tagit avstånd från svensk forskning i ämnet kriminologi, vore kul att veta?

  Du använder hela tiden svävande begrepp som”nog”, du “föreställer mig”. Det funkar inte Per.
  Jag föreslår att du går in på BRÅ:s hemsida. Där finns mycket som är läsvärt och lärorikt.

 23. mohammad skriver:

  Von Gravens tidigare liknelse mellan Israel och Nazityskland för tankarna till ännu en av hans K-kompisar Mehmet Kaplan.

  Turkisk trekant på G….?

 24. Från Graven skriver:

  Ulf har ju som vanligt tolkat forskningen efter eget huvud. Nej, Ulf, Sandviken tjänar faktiskt inte 500 miljoner på invandringen, oavsett vad din “forskare” sade.

  Det visade sig vara en bluff som du aldrig slutat tro på.

  Hälsa flickorna 😉

 25. Per skriver:

  Ulf
  BRÅ har inget att säga om vad som pågår under ytan. Bakom den enklaste formen av statistik! Jag TROR MIG ha läst att man mumlat om att anmälningsbenägenheten av sexbrott skulle/kan ha ökat senare år. Och detta UTAN ATT MAN UNDERSÖKT SAKEN! Och hur skulle man ta reda på det är inte heller helt enkelt. Men en sak jag noterat vad gäller dig Ulf är att du inte verkar förmögen att se just under ytan, bakom uppställda fasader/propagandascenerier. Du tänker fyrkantigt. Först trodde jag det var spelad dumhet, att av illvilja störa samtalet genom meningslösa argument. Men nu tror jag mer på att du inte förmår bättre. Att du är en medioker medelmåtta, men som har en ogrundad självsäker attityd. Du är inte smartare än en genomsnittlig naiv t.ex. socialdemokrat.

 26. Från Graven skriver:

  Ulf lider av en personlighetsstörning inom autismspektrumet.

  Även på andra forum kallas han ofta “sjuk” av dem som han ger sig på med könsord – samma könsord som han använder på detta forum. Han är där öppen med att föräldrar och lärare en gång i tiden var bekymrade. Han blir extremt stressad när man tar upp detta och då flödar könsorden ännu aggressivare.

 27. Från Graven skriver:

  Tidigare statsminister & finansminister Göran Persson kommentarer i Expressens “Bara Politik” om Migrationsverkets prognoser för antalet asylsökande och anhöriginvandrare de närmaste åren:

  – De är skrämmande. Det går inte.

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/integration–invandring/persson-om-nya-asyl-prognosen-gar-inte/

  Det vill säga tvärtemot det som Ulf/Ola försöker slå i folk med vaga hänvisningar till “forskare”. Några källhänvisningar för sina påståenden tycker Ulf/Ola inte behövs.

  Ta din medicin nu, Ulf!

 28. Peer Moortensen skriver:

  Sakta, sakta, trillar poletten ner hos frälset…
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/rLj0wl

 29. Ulf skriver:

  Från Graven” fortsätter att tjata om mina olika personligheter och Sandviken. Om man som signaturen saknar förmåga att skriva argumenterande texter så blir personangrepp det enda alternativet.

  Jag märker att “Från Graven” fortfarande är “kjänkt” över det jag skriver i mina inlägg . Så är ju mobbare, lättkränkta, svaga och dumma. Som “Från Graven”!

 30. Från Graven skriver:

  lol – Ulf vräker könsord över kvinnor, kallar andra för mobbare!

  😆 😆 😆

 31. Ulf skriver:

  Jag märker att du är mycket känslostyrd Per. Forskning och fakta imponerar inte på dig utan du litar på din instinkt.
  Att du sedan fantiserar över min begåvning är ju också helt i linje med denna övertro på denna instinkt. Måste vara bekvämt att som du Per leva i sin egen fantasivärld.

 32. Ulf skriver:

  Ett nättroll är inte en kvinna “Från Graven”. Det är bara en skit.

 33. Från Graven skriver:

  Om du hade gett lika många källor till dina påståenden om “forskning” som du vräker ur dig könsord så hade vi ju haft en chans att se ifall det är någonting annat än Sandvikenrapporten som ligger bakom dina utfall.

  😆 😆 😆

 34. Per skriver:

  Ulf
  Du måste förstå att samhällsforskning inte har samma vetenskapliga tyngd/objektivitet/koncensus som naturvetenskaplig forskning. Samhällsvetenskap är genomdränkt av ideologi, politiska perspektiv/styrningar som gör att den inte har en opartisk prägel. Dessutom har den samhällsvetenskapliga forskningen låg teoretisk validitet.
  Därför räcker det inte med hänvisning till en viss samhällsforskning, källor, för att underbygga ett resonemangs trovärdighet. “Verklighetens folk” kan vara bättre samhällsvetare vad gäller utvecklingen i Sverige idag, än t.ex. den ideologistyrda samhällsforskningen på t.ex. Södertörns Högskola. Osv.

 35. Per skriver:

  Forts.
  Man kan nog påstå att samhällsforskning till betydande del är en “förlängning av politiken”.
  Jämför Carl von Clausewitz tes “Kriget är bara en fortsättning på politiken, men med andra medel.”

 36. Per skriver:

  Ivar Arpi. Dagens SvD. Jordens befolkning måste minskas med 85 procent!

 37. Jaha Johoansson skriver:

  Exakt den sorts uppgift den moraliska stormakten Sverige gärna tar på sig å sina lydiga undersåtars vägnar. Ingen som märkt att det är meningslöst att läsa ledarsidorna på SvD, DN, AB och Expressen? De förmedlar känslor och åsikter utan grund. Det är därför det finns en sida som heter ledarsidorna.se, den ersätter den fallerande dagspressen och dess usla skribenter.

 38. Per skriver:

  Jaha
  Jag har inte läst aetikeln, men jag tror han ger en känga åf just etablissemanget, den moraliska stormakten. Tänk ett varv till och se om du komner fram till något liknande. Har du läst artikeln?

 39. Ulf skriver:

  “Från Graven” förstår inte vad en relevant källhänvisning är. Göran Persson är säkert insatt i hur nationalekonomi men han har inte forskat i ämnet.
  Göran Persson är uppenbarligen mycket okunnig om hur flyktinginvandringen påverkade svensk ekonomi före 2017. Han verkar tro att Sveriges ekonomi inte kunde klara av en så stor flyktinginvandring som under perioden 2010-2015.

  Den åsikten stöds inte av nationalekonomen Joakim Ruist
  I ett inlägg på sin blogg daterat den 25 december 2017 så konstaterar Joakim Ruist som är nationalekonom och som forskat i invandringens ekonomiska effekter på samhället att (Ruist): ” kan konstatera att Sverige inte har tagit emot fler flyktingar än vad vi klarar av att integrera på arbetsmarknaden. I den mån vi tycker att integrationen går för dåligt, så måste orsaken till det vara en annan än att flyktingarna är för många”

  En nationalekonom som forskat i de ekonomiska ämnen han uttalar sig om är mycket mer trovärdig än en politiker som uttalar sig i svepande ordalag om påstådda ekonomiska förhållanden som han inte studerat vetenskapligt.

  “Från Graven” saknar uppenbarligen inte bara förmågan att skriva argumenterande text utan även förmågan att avgöra vad som kännetecknar en relevant källa.

 40. Från Graven skriver:

  Jaha? Och?

  Var säger Ruist att invandringen är lönsam!?

  Invandrarna integrerar ju sig inte! Efter nio år går hälften fortfarande på bidrag (upp till 24 000/månad) och utvecklingen går åt fel håll i tid det tar för asylinvandrare att göra sig anställningsbara!

 41. Ulf skriver:

  Den artikel du refererade till handlade inte om invandringens lönsamhet utan om något annat. Läs om den och kom igen med ett mer genomtänkt inlägg.

 42. Från Graven skriver:

  Den artikel jag refererar till är f.d. Statsminister & finansminister (S) Göran Perssons kommentar till Migrationsverkets prognoser för antalet asylsökande och anhöriginvandrare de närmaste åren: “– De är skrämmande. Det går inte.

 43. Ulf skriver:

  Alla de meriter du “Från Graven” räknar upp är irrelevanta eftersom diskussionen här handlar om hur kriminologer, nationalekonomer och andra akademiker som forskar i ämnen som demografi och kulturgeografi anser om invandringens effekter på det svenska samhället.

  Göran Persson är ingen forskare och hans åsikter om invandringens effekter på det svenska samhället under perioden 2010-15 har inget stöd i forskning. Det är bara ett politiskt uttalande. Lika dåligt underbyggda är hans syn på hur invandringens effekter på det svenska samhället under den närmaste framtiden. Det är helt enkelt fantasier.

  Om du “Från Graven” verkligen hade en högskoleutbildning av något värde så hade du förstått detta enkla faktum. Nu har du ingen aning om källkritik och tycks ha en naiv klockartro på vad en sosse säger.

 44. Från Graven skriver:

  😆

  Allt man behöver göra för att Ulf skall gå i taket är att citera Göran Perssons, f.d. statsminister & finansminister (S), kommentar av Migrationsverkets prognoser för antalet asylsökande och anhöriginvandrare de närmaste åren: “– De är skrämmande. Det går inte.

  Ulf hittar inte något annat än den famösa Sandvikenrapporten (“miraklet i Sandviken”) för sin tes att asylinvandringen är lönsam. Det är den sorgliga sanningen.

 45. Ulf skriver:

  Sorry “Från Graven”. Ett påstående som inte bygger på fakta blir inte mer sant om det skrivs med fet stil och har en smiley som inledning.

 46. Från Graven skriver:

  Göran Persson väger lite tyngre än vad du gör, Ulf.

  Ett mytomant asperger-fall mot en statsminister 😆

 47. Ulf skriver:

  Du har återigen bekräftat det faktum att du inte kan läsa innantill “Från Graven”. Grattis!

 48. Från Graven skriver:

  Ge i så fall en referens till dina påståenden, Ulf! Ditt fria fabulerande är väl känt här på Vilks.net.

  Assar Lindbäck, Göran Persson, ja till och med Ruist, är alla tydliga med att asylinvandringen är en förlustaffär. Vad har du att komma med? Sandvikenrapporten!? 😆

 49. Ulf skriver:

  Återigen så skriver du ett inlägg som visar att du inte kan läsa innantill. Deltar du i någon slags tävling där det gäller att publicera så många irrelevanta inlägg som möjligt!

 50. Från Graven skriver:

  Ingen referens till att asylinvandringen innebär ett nettoplus? Så förvånad man blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.