2615: VM-performance

VM i fotboll har avverkats. Den målrika finalen mellan Frankrike och Kroatien bjöd också på ett konstnärligt inslag. Pussy Riot lyckades med att storma in på plan och för en kort stund skapa lite oreda. Frågan som har uppstått är om det var lyckat eller ej. Jag skulle säga godkänt. Det är inte lätt att ta sig förbi alla vakter och genomföra en manifestation i konstens namn. Dessutom handlar det om konst med avsevärd risk eftersom man i Ryssland tar i med hårdhandskar. Givetvis handlar det om konst i rysk standard och från vårt perspektiv är överskridandet som det en gång var i vår del av världen. Kvalitetsmässigt håller det väl också, konstvärlden torde ge tilltaget ett hyggligt betyg. Men det var åtskilliga som blev irriterade.

Tvdags
Artnet

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

13 svar på 2615: VM-performance

 1. DanTor skriver:

  Lars.V och – ” Kvalitetsmässigt håller det väl också, konstvärlden torde ge tilltaget ett hyggligt betyg. ”

  Du nämner kvalitet och drar en slutsats med en ”väl”-reservation om viss väldens syn och så blir till ”hyggligt”. Ehmm, liiite lurigt emellertid tolkar det somså att du placerar dig i aktuella betraktares ögon och dina läppar rör sig därmed på dessas, vis.
  Sant? ej och omså vad blir ditt betyg? seså var ej blyg nu!

 2. Egon skriver:

  Europadomstolen har dömt Ryssland att betala skadestånd till ”Pussy Riot”.
  Intressant att se hur det utvecklas…….
  Att vifta med pattarna i kyrkan eller springa in på plan i en VM final är ju stor konst,eller…….?
  Vem har kränkt vem,egentligen?

 3. Lars Vilks skriver:

  Mitt betyg är ”tämligen bra”. Det är klart att begränsningar finns i att vi rör oss i en rysk miljö (där det är lätt att applådera från vår balkong) och att aktionen inte har något större tolkningsutrymme.

 4. Lars Vilks skriver:

  Ja, det är rätt stor konst eftersom konstvärlden ger det betyget.

 5. Egon skriver:

  I ”Konstvärlden” är ju allt tillåtet.
  Provocera mera,ju värre desto bättre.
  Häng Jesus uppochner och låt han bli avsugen av en orangutang.
  Kännare skulle debattera konstnärens svåra barndom och filosofera om klimathotet har drivit orangutangen till detta………
  Allt över ett svalt glas vitt vin.
  ”Konstvärlden” har dock ett undantag.
  Islam och profeten håller man sig undan från.
  De vet att ett felsteg där innebär en fatwa och en dödsdom.

 6. CeDe skriver:

  Så länge Islam reagerar på orangutangnivå – slår ner och dödar det obekväma – är det säkrast att hålla dem på avstånd.

 7. Från Graven skriver:

  Om endast folk kunde ta sig tid att läsa de islamska urkunderna för att förstå vilken auktoritär, misogyn och människofientlig ideologi ilsam är.

  Många svenskar har tyvärr okritiskt accepterat den kollektivistiska islam-vänster-alliansens skönmålning av denna offensiva antidemokratiska religion.

  Raqqa styrdes helt enligt koran och hadither under Islamska Statens ockupation. I Raqqa om någonstans kunde man studera tillämpandet av renodlad islam.

 8. CeDe skriver:

  I stället för att ta reda på urkundernas grymma påbud så lutar sig svensken mot imamernas försäkran om att islam är fredens religion.

  Underförstått: efter att alla människor har underkastats sig islam

 9. Från Graven skriver:

  Svensk socialdemokrati kommer alltid att böja nacke inför det auktoritärt kollektivistiska; spelar ingen roll ifall det var nazismen under 30/40-talet, sovjetkommunismen under från 45 till 91, eller islam under vår samtid.

  Jag är tillräckligt gammal för att komma ihåg utrikesminister (S) Lennart Bodströms ”Sverige inte skall kritisera system, bara ”företeelser” vi inte gillar i vår omvärld”, det vill säga den s.k. ”Bodströmdoktrinen”.

  Nu förstår ni varför svenska socialdemokratiska regeringsrepresentanter reser till Iran och iklädda hijab niger inför samma ayatholla som förnyade dödsfatwan mot Salman Rushdie.

 10. Från Graven skriver:

  Svensk socialdemokrati skall marginaliseras tills den lärt sig att det de flesta människor inte vill leva under det förtryck som svensk socialdemokrati fjäskar för; vare sig det är nazism, sovjetkommunism, eller islam.

  Och Erik Ullenhag skall hänga sitt huvud i skam. Tror ni vi har glömt när Erik Ullenhag stod under den blåa flaggan med den gula månskäran vid Islamic Center i Malmö och talade om att islam är Sveriges framtid?

  1) Svensk socialdemokrati skall marginaliseras
  2) ”Liberalerna” skall ut ur riksdagen så att ett sant liberalt parti (det får gärna vara ett socialliberalt parti – det spelar mindre roll – men det skall vara sant liberalt parti, inte ett ”islam-liberalt” parti ).

  Fram till dess får tyvärr ett socialkonservativt alternativ duga för många människor.

 11. Från Graven skriver:

  Och glöm parhästarna Fredrik Reinfeldt/Ulf Kristersson – Kristersson är endast en plågsam förlängning av Reinfeldt-eran under vilka sekulära demokratiska värderingar offrades för billig arbetskraft oavsett vilken auktoritär värdegrund (islam) den förde med sig in i landet.

 12. Ulf skriver:

  K-kompisarna svamlar på om allt som de inte vet något om, stor humor 🙂

 13. Från Graven skriver:

  Ulfs sedvanliga debatteknik: könsord mot CeDe.

  Få se, skrev Ulf någonting mer…?

  Nej, han nöjde sig visst med könsord som inlägg i debatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.