2614: Dagens plock

Som någon kanske har lagt märke till har det varit ett litet uppehåll i skrivandet. Jag har varit ute och farit i akt och mening att bevittna ett giftermål mellan två författare. Min lilla vaktparad gav högtiden lite extra kolorit.

I konstvärlden är den givna nyheten att Daniel Birnbaum slutar som chef för Moderna och intar en ny framträdande position i Acute Art. Det rör sig om att producera och sälja konst som virtual reality. Finns det en stor framtid för sådan konst? Man kan nog vara säker på att den kommer att ha en plats som en av teknikgrenarna. Vi får vänta med spänning på vad som komma skall.

I övrigt är konstvärlden sig lik. Som så många andra världar kan man inte få nog av Trump. Först var det ballongtrump över parlamentet och sedan har vi också en konsttävling i antitrump. Besattheten av Trump tar sig många uttryck. I samma anda har den för övrigt intressanta konstnären Josephine Meckseper skapat en amerikansk flagga som blivit nerplockad efter protester. Inget riktigt kap för konsten skulle jag mena.

I den politiska fåran fortsätter paternosterverket oförtrutet. Hynek Pallas skriver långt och väl igenkännbart om hur Europa skall knäcka nationalismen (Expressen). Och äntligen fick Medborgerlig samling lite vind i seglen när de portades från pridefestivalen. Även pridebranschen lider svårt av inflation.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på 2614: Dagens plock

 1. CeDe skriver:

  En riktig höjdare inom politiken nu är att aktivera en regeringsform som inte tidigare tillämpats.
  Enligt andra kapitel, paragraf 24, andra stycket, har man rätt att förbjuda rasistiska organisationer.
  NMR kommer väl ligga rätt risigt till då och hur drabbar det Islam med sitt aktiva judehat.

 2. Från Graven skriver:

  Godtycket är ju redan utbrett. Självklart skulle man enbart förbjuda sådant som inte passade den egna agendan. Fick den antisemitiska vänstern bestämma så skulle islam låtas hållas.

 3. CeDe skriver:

  Regeringsformen kanske även går att tillämpa mot djurrasister? Tre unga män i Malmö stenade nyligen en katt.

 4. CeDe skriver:

  Det kan ju i och för sig gå in under den samlade islamrasim av både människor och djur.

 5. minnesdagen skriver:

  Äntligen. Kanske den sovjetiska 30-tals propagandan nu plockas ner från Moderna museet. Det har varit lite väl mycket av den varan på sistone. En hel sal fylld, och inte minsta kritiskt, snarast hyllande.

 6. DanTor skriver:

  minnesdagen 13e 15.31 och Moderna och -”inte minsta kritiskt, snarast hyllande.” jupp funderat på detta kan vara så enkelt att dessa endast älskvärt påpekar såatt säga rykande ombytta roller avseende S och Vpk (V) .

  Oavsett ska bli intressant att följa hur Socialismus i V-skepnad ska komma att, fullt uppenbart, segla upp i media ett media beroende Tvitter med flera liknande och dess ehmm, pennfäktare av snöflingekaraktärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.