2613: Valstämning

Det blir inte någon riktig valkampanjstämning förrän det traditionsenliga löftet kommer. Men det kom tidigt och det blev Annie Lööf som bjöd till. Alltså 100 000 nya jobb (DN). Vallöften är som tomten, nödvändig, påtaglig och i slutändan obefintlig. En nyare tradition som har etablerat sig väl är att lägga ut texten om hur väljaren inte skall rösta fel. Det gäller naturligtvis de omhuldade Sverigedemokraterna. Tamas Gellert lägger ut en lång text angående etnicitet och olika kulturers värde (Aftonbladet). Den sången har vi hört många gånger men som det är med traditioner är upprepningen det bärande. I och för sig är det ett intressant ämne men Gellerts avsikt är inte att intressera sig för sakfrågan. Någon verkan torde det inte ha men det skapar valstämning. För att ytterligare fullfölja detta moment ger sig David Baas på ett annat kärt ämne: SD:s mediestrategi (Expressen). Utan tvekan har SD lyckats väl i detta ämne men deras strategi skiljer sig inte från andras. Men man bryr sig mer om SD.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

59 svar på 2613: Valstämning

 1. CeDe skriver:

  Det blir varken bättre eller sämre med Sverigedemokraterna – bara lite annorlunda.

 2. Från Graven skriver:

  jämna plågor

 3. Anna skriver:

  Kommunister mördade fler Judar än Nazisterna under andra världskriget!
  Om ett parti bara tar avstånd från Nazistiska mördare men inte tar avstånd från de ännu mer mordiska Kommunistiska mördarna så är det ett bevis på att partiet är hycklande lögnare som inte förtjänar din röst? Fakta är att kommunister mördade fler Judar under andra världskriget än vad nazisterna gjorde, och att inte fördöma kommunister blir därför som att ”döma alla mördare som kör Volvo men fria alla mördare som kör Saab”. Alla mördare och deras sympatisörer måste behandlas som det avskum de är, och alla politiker i V och MP som stött kommunismen visar att dessa partier inte har demokratiska värderingar. (Det kan även tilläggas att V`s föregångare och tidigare ordförande Hermansson tvingades dessutom erkänna att partiet fått stora summor pengar utbetalade från Sovjet och höll tal på massmördaren Stalins begravning?).? Den som önskar läsa om idéer och förslag som vår korrupta ”media” inte vågar skriva om kan ta en titt på sidan FRYKEN.COM

 4. PL skriver:

  Det går inte att bemöta allt dumt som skrivs på nätet. Annas alster utmärks inte precis av någon intellektuell briljans. Ingen idé att ens bemöta den typen av inlägg. Undrar om inte läsekretsen för kompisarna Mattias Gardell och Gellert Tamas har minskat dramatiskt, snart bara Aftonbladet som tar in deras långa och gravallvarliga utläggningar om de genomrasistiska etniska svenskarna. För Tamas gäller det inte att resonera med sina läsare utan det handlar att slå in teserna. På amerikansk engelska kallas det ”overkill” som t. ex. när Ian och Bert utmålades som anstiftare till lasermannens skjutorgie i början av nittiotalet. Kanske därför väljare dras till SD, ingen orkar i längden lyssna på figurer som Tamas, Gardell och Arnstad. Kom i det sammanhanget att tänka på den ständigt kränkte gambiasvenske vänsterpolitikern Mamadou Jallow, var politiska karriär tog fart på allvar efter den beryktade slavaffischen.

 5. Från Graven skriver:

  Den största bristen i ”Annas” alster är naturligtvis den totala avsaknaden av källhänvisningar att backa upp påståendena.

 6. minnesdagen skriver:

  Ja, det var inte svårt att hitta något om hermanssons hyllning till stalin (svd 30 jul 2016):
  ”Hermansson gick med i kommunistpartiet 1941. Femton år senare, hösten 1956, var han nära att gå ur igen. Våren det året hade han som gäst på det sovjetiska partiets tjugonde kongress med entusiasm hört försvaret av olika nationella vägar till socialism. Hemkommen från Moskva fick han så höra om det hemliga tal där Sovjetledaren Chrusjtjov gjort synnerligen dramatiska avslöjanden om förbrytelser under Josef Stalins tid vid makten. Hermansson mindes det tal han själv hållit tre år tidigare vid Stalins död, där han beskrivit denne som ”en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän” – och skämdes.”

  – Hyllningar till Stalin åsido, krigspropagandan från 40-talet lever vidare och frodas.

 7. DanTor skriver:

  CeDe 8/7 kl:8.30 och -”varken bättre eller sämre” , njaeeee.

  Tycker nog att du gör det liiite bekvämt för dig ehmm och det-kanväl icke vara på så illa vis, defatism? ok-ok tidigt på morgonen?

  Min vy, det finns alltid viss tid mellan dina bägge skissade tillstånd och nåväl oavsett tidfaktor -vad väljer du för betyg i av dig ett valt, tillstånd? Ehmm rentav pröva med rykande aktuellt?

 8. CeDe skriver:

  Handlingsutrymmet är begränsat och ovisst. Men, men – den som lever få se.

 9. CeDe skriver:

  ps, du glömde ettan före, samt att Vilks kör med vintertid året runt.

 10. DanTor skriver:

  CeDe och -” ettan före ” jupp då får vi stryka viss förmildrande omständighet, antar du överlever appropå och -”— få se”.

  Vadå L.V kör med vintertid? Förresten om detta är sant då moste detta isåfall vara den sedan tidigare sedvanlig så att säga normaltid, e-de så?
  Spånar vidare och Normaltid/er kommer sådan formulering att förpassas till slags museum? Vad tror du Lars.V? Näee försök inte justnu glöm uret!

  Förövrig anser jag att Fruktstilleben är det som insiktsfullt kommer att beskriva människans framtida tankar och vad är, Frukt?

 11. Ulf skriver:

  Annie Lööf refererar till den källa som hon stöder sitt påståenden om 100 000 nya jobb i den debattartikel som hon publicerade i DN den 4 juli.
  ”Från Graven” verkar inte helt otippat ha missat den artikeln.

 12. Från Graven skriver:

  ???

  Har inte kommenterat Annie Lööfs artikel. Har du tagit din medicin, Ulf?

 13. Ulf skriver:

  Det är klart, du läser ju inte judeägda tidningar ”Från Graven”.

 14. Från Graven skriver:

  Besynnerligt svar. Ta din medicin nu, Ulf.

 15. Från Graven skriver:

  Ah… nu ser jag!

  Ha ha! Jag har kommenterat någon annan än vad Ulf tror: nicet ”Anna” (2018 8 juli kl. 22:59) alltså inte Annie Lööf.

  Ulf har misstagit sig och försöker nu dra rasistkortet som en quick fix!

  😆

 16. CeDe skriver:

  Teorier Ulf! Verkligheten är något annat.

 17. minnesdagen skriver:

  Finns olika sätt att skapa 100 000 nya jobb. Ett exempel är att man flyttar en verksamhet från Stockholm till en mindre ort långt bort. Då blir det en massa nya jobb på den orten eftersom bara en minoritet väljer att flytta dit från Stockholm.

  Jag valde att klicka på länken till Gellert Tamas artikel. Oj, den mannen står i klass för sig. Jag är van att höra och läsa vilka hemska rasist- och nazist-svin många svenskar är men han tar ju ändå priset. Han ser dessutom alltid sur ut när man ser honom bild eller i teven. Kan inte låta bli att undra om den mannen någonsin haft skoj.

 18. Från Graven skriver:

  Ulf verklighet är… speciell.

 19. CeDe skriver:

  Ulf är urtypen av en sosse – omöjlig att diskutera med.

 20. Ulf skriver:

  Jag gör ett misstag och ”Från Graven” svarar med en förolämpning hämtad ur luften. Ganska typiskt för ”Från Gravens” otrevliga debattstil. Skälen för mitt konstaterande att signaturen är en rasist har jag redovisat tidigare, ”Från Graven” har bara svarat med oförskämdheter.

 21. Från Graven skriver:

  Nej Ulf, du gör ett misstag och kombinerar det samtidigt med en förolämpning:

  “Från Graven” verkar inte helt otippat ha missat den artikeln.

  Rätt skall vara rätt, även på din planet.

 22. mohammad skriver:

  Jag förstår inte – att von Graven aldrig kan motstå frestelsen att alltid lägga debatten på slamkryparnivån.

  Varför är det trollandet och inte saken som prioriteras av herr Grevens hjärnvindlingar?

  Någon neuropsykiatriker i tråden….?

 23. Från Graven skriver:

  Det är enkelt mohammad.

  Nivån hamnar där som metod.

  Du, mohammad, och Ulf, förespråkar båda islam, fast på olika sätt. Ulf förespråkar uttryckligen sharia. Han är öppen med att han anser att sharia kan tillåtas som parallellt tillämpad rättsskipande metod. Du strider också för islam fast genom att söka dig hit till Lars Vilks blogg och kritisera honom för att skymfa medelst rondellhunden. Ofta med insinuationer om rasism och antisemitism. Ditt mål är inte som Ulfs explicit, men är av implicit natur, men rasistanklagelser avges normalt i avsikt att smutskasta och i förlängningen få tyst på målet.

  Det ni har gemensamt, du och Ulf, är att dra rasistkortet – gärna antisemitkortet – om någon skulle gå i polemik med er.

  Detta är er metod, och trådarna på Vilks.net (väl valt forum för ert värv) är fulla av era rasist & antisemitanklagelser.

  Enkelt! Slamkryparnivån är eran egen.

 24. CeDe skriver:

  Varje gång Ulf målat in sig i ett hörn dyker livräddaren upp i ett försök med konstgjord andning.

 25. Ulf skriver:

  Du är en antisemit och rasist ”Från Graven”. Dina inlägg är fyllda med lögner och hat riktad mot judar och staten Israel.
  Att du sedan vill komma undan med allt detta förtal och ömkar dig själv för att någon vågar skriva emot dig är bara ynkligt.

 26. Från Graven skriver:

  Tack för ett utmärkt exemplifierande av min poäng, Ulf.

 27. Från Graven skriver:

  Juncker full som ett ägg på NATO-mötet:

  https://www.youtube.com/watch?v=D8gIe6c3VM8

 28. Från Graven skriver:

  Bra artikel idag av Chang Frick om hur vänstern använder nazistanklagelser instrumentellt, för att ”fula ut ” meningsmotståndare från debatten.

  https://nyheteridag.se/nej-asa-lindeborg-du-ar-inte-lika-dum-som-jonna-sima/

  Frågor på det, Ulf? Eller är du ”lika dum som Jonna Sima”?

  😆 😆 😆

 29. Ulf skriver:

  Antisemiten ”Från Graven” förnekar sig inte. Jag har aldrig kallat dig nazist men jag har däremot konstaterat att du faktiskt delar en del av nazisternas syn på judar och judisk kultur.

  När det gäller dumhet så kan jag bara konstatera att du ”Från Graven” saknar förmågan att skriva argumenterande texter. Den oförmågan kan vara ett tecken på dumhet men är kanske mer resultatet av misslyckad skolgång. Misslyckandet i skolan kan naturligtvis också bero på dumhet men även vara resultatet av dåliga hemförhållanden eller dyslexi.

 30. Från Graven skriver:

  Ha ha… du kan ju inte hitta några sådana inlägg från mig!

  Du kör en Jonna Sima (”dum som Jonna Sima” som Chang Frick skriver) för att ”fula ut” meningsmotståndare.

  Däremot är trådarna fyllda av dina sharia-förespråkanden och dina tvångssyndrom!

  😆

 31. Ulf skriver:

  Att Chang Frick som arbetar på den högerextrema nyhetsajten Nya Tider inte gillar debatten om den nazistiska framfarten i Almedalen är inte särskilt konstigt. Vávra Suk, chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya tider ville så sent som 2017 inte svara på om Förintelsen inträffat.

  Så inympat är judehatet bland Nya Tiders medarbetare. Jag förstår därför att du ”Från Graven” trivs med att botanisera bland hatartiklarna. Precis som hunden dras till sina egna spyor så dras ”Från Graven” till platser på nätet där antisemitismen flödar.

 32. Från Graven skriver:

  1. Chang Frick är av delvis judisk börd
  2. Chang Frick är chefredaktör för Nyheter Idag inte Fria Tider.
  3. När Ulf jämställer en person av judisk börd med högerextrema, nazister, och förintelseförnekare så visar Ulf sin sanna sida: antisemiten!

  Ulf är islamist och antisemit – jag har länge misstänkt detta.

 33. Ulf skriver:

  ”Från Graven” använder termen antisemit på samma sätt som signaturen kallar andra debattörer för mentalt störda, som ett skällsord. Någon analys eller motiv som motiverar påståendena kan inte ”Från Graven” presentera. Men så jobbar ju ett nättroll

 34. CeDe skriver:

  För sign Ulf är allt som ligger till höger om vänstern extremt.

 35. Per skriver:

  Vänstern i Västeuropa håller på med ett utdraget självmord. Går mot en kollapps.
  Delar av den kanske t.o.m. går i symbios med islamfascismen framöver.
  Poststrukturalismen, postmodernismen, postmarxismen, kulturrelativismen, identitetspolitiken osv. leder ned i politiska avgrunden. Den omtalade ”värdegrunden” är byggd på lösan sand. Inte på västerländsk upplysning/modernitet.

 36. Från Graven skriver:

  1. Ulf kallar DN för en ”judeägd tidning”
  2. Ulf missar aldrig chansen att påpeka att Bonnierfamiljen ”är judar”
  3. Om Jerzy Sarnecki eller Peter Wolodarski omnämns så påpekar Ulf omedelbart att de är ”judar”
  4. I nästan varenda tråd nämner Ulf ”judar” ofta tre, fyra, fem gånger; rena tvångssyndromet!.
  5. Ulf jämställer folk av judisk börd med nazister, högerextrema och förintelseförnekare.
  6. Ulf är nöjd med att den obedövade kosherslakten ”är förbjuden” i Sverige; Ulf påpekar att han äter sin egen mat med god aptit i denna förvissning.
  7. Väl medveten om att politiker som Paula Bieler och bröderna Ekeroth är av judisk börd så benämner han deras politik för ”rasistisk”.
  8. Ulf är öppen med att han förespråkar sharialagstiftning och att halal är ”smaskens”

  Ulf är den värsta sortens vänsterislamist och antisemit, helt enligt den samtida vänstertraditionen a’la Guillou och Linderborg.

 37. mohammad skriver:

  Intressant att ta del av von Gravens självpsykoanalys – ”judar judar överallt judar”….

 38. Från Graven skriver:

  mohammad skriver (2018 17 juli kl. 03:47):

  judar judar överallt judar

  Vi lägger detta ditt eget citat, mohammad, till din relativisering a SS samt ditt försvar av förintelseförnekare.

 39. mohammad skriver:

  Som sagts – intressant att ta del av von Gravens självpsykoanalys….

 40. Från Graven skriver:

  Fyra omständigheter är besvärande för dig mohammad:

  Inte endast din totala frånvaro när andra går i polemik med minnesdagens insinuationer att förintelsen aldrig ägt rum, men ditt ifrågasättande(!) av att vi går i svaromål! Citat mohammad: ”Varför ger ni er på minnesdagen?

  !!!

  Ditt relativiserande av SS Handschardivision – de var ju enligt dig omotiverade(!)

  !!!

  Och nu detta ditt mest famösa uttalande! mohammad skriver (2018 17 juli kl. 03:47): “judar judar överallt judar

 41. Ulf skriver:

  Nej ”Från Graven”, jag är inte nöjd med att kosherslakt är förbjuden i Sverige. Jag tycker att den skall tillåtas som i de flesta civiliserade länder.
  Israels grundare som gjorde sharia till lag i landet skulle bli mycket förvånade över att de därmed är islamister enligt ”Från Graven” sätt att resonera.
  Resten av inlägget är bara det vanliga trollandet från signaturen 🙂

 42. Från Graven skriver:

  Ulf skriver (2018 16 juli kl. 18:19):

  Att Chang Frick som arbetar på den högerextrema nyhetsajten Nya Tider inte gillar debatten om den nazistiska framfarten i Almedalen är inte särskilt konstigt. Vávra Suk, chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya tider ville så sent som 2017 inte svara på om Förintelsen inträffat.

  Ulf buntar ihop Chang Frick med nazister och förintelseförnekare – och Ulf menar sedan att det är andra som trollar 😆 😆 😆 !

 43. Från Graven skriver:

  Apropå Ulfs förespråkande av sharia-lag – en aktuell CNN-rapport om hur homosexuella under sharia-lag piskas offentligt i Aceh, Indonesien (från 15:e juli):
  https://edition.cnn.com/2018/07/14/asia/indonesia-banda-aceh-public-flogging-intl/index.html

 44. CeDe skriver:

  Sharia är smaskens tycker Ulf.

 45. mohammad skriver:

  Von Graven har numera fått judar på hjärnan – judar judar – överallt judar!

  Ja herr Greve – varför gav ni er på minnesdagen – debattera sak och inte person – meditera vänligast över att du nu huserar på Lars Vilks yttrandefrihetsblogg.

  KK – hahahaha – den är för bra…!

 46. Från Graven skriver:

  mohammad skriver (2018 17 juli kl. 03:47):
  judar judar överallt judar

  mohammad skriver (2018 19 juli kl. 03:22):
  judar judar – överallt judar!

  Jösses.

  Är det därför du går i försvar av förintelseförnekare och SS handschar-division, mohammad? Och ger Ulf stöd när han ger sig på Chang Frick?

 47. CeDe skriver:

  Hjärnan tar stryk vid för mycket nattsudd. Bevisen har varit återkommande på denna blogg.

 48. Från Graven skriver:

  Ja, han kan få noja ibland. Blev det en ”spliff” för mycket inatt, mohammad?

  Stackars mohammad som på fullt allvar menar att Lars Vilks skriver alla kommentarer själv! Då har man rökt på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.