2609: Storstök i stugan

Viss oro har utbrutit i politiken sedan SD har fått lite vind i seglen i de senaste opinionsmätningarna. Det s k ”ödesvalet” närmar sig. Att det har blivit så beror naturligtvis på att de etablerade partierna och deras anhängare har utmärkt sig genom en utomordentligt dålig strategi gentemot SD. Nu ser man att man försöker fortsätta med samma strategi. Nå, det blir till slut mest ett spel för gallerierna eftersom politiker inte kan göra särskilt mycket när det kommer till kritan. Men det blir en spännande sifferlek med många möjliga kombinationer.

Sven-Eric Liedman är djupt tagen och hoppas på Marx och marxismen (DN). Men varken den eller några andra ideologier fungerar längre. Kapitalismen har den fördelen att den inte är någon ideologi utan en mekanism. Politikernas uppgift är att pragmatiskt och efter förmåga reglera kapitalismens härjningar.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

63 svar på 2609: Storstök i stugan

 1. sl skriver:

  Sen du bytt ämne igen kan du titta på den här;
  https://www.youtube.com/watch?v=JDmKLXVFJzk

 2. Jor-El skriver:

  Konspiration eller inte, ’klimathotet’ är det ultimata verktyget för de som önskar se ökad politisk centralisering och överstatlighet. Ty ’klimatet’ känner inga gränser, åtgärderna och regleringarna blir globala.

  Klassiskt citat från hästens mun – Alexander King, en av Club of Romes grundare i sin bok ’The First Global Revolution’(1991), i sin syn på hur världen bör organiseras och utvecklas.

  “In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill.”

 3. Från Graven skriver:

  Jor-El

  Att klimatet kan användas till politiska syften är det ju heller ingen som förnekat; därför finns det heller ingen anledning att hålla klimatförändringens orsaker till en öppen fråga.

  Från att notera att klimathotet kan användas för politiska syften till att påstå att ”Gud medelst intelligent design skapade en självreparerande jord för människan att bruka till Guds ära” är inget annat än att ersätta den ena vansinnesagendan med en annan.

  Det spelar med andra ord ingen roll ifall tokvänstern eller kreationisterna gör de absoluta sanningsanspråken på klimatet mer än att sl blir sur över att tokvänstern gör det effektivare än kreationisterna.

 4. sl skriver:

  De som drabbats av klimatångest är troende, och skulle lätt kunna bli av med sin ångest om de tog till sig fakta, men det finns starka politiska intressen som permanent sprider desinformation.

  1) Alla storkoncerner, särskilt energibolagen, hänger på klimatvagnen, de vill ha stigande energipriser, och spelar med. Oljebolagen stöder inte en enda skeptiker, de är på Al Gores sida allihop. I USA är det vanligt att vänstern, alltså samhällsingenjörerna i demokraterna, tror att skeptikerna är köpta av oljebolag. Det är tvärtom, och det meddelar Dr Roy Spencer på första sidan. Som skeptiker har han noll finansiering från oljebolag.

  2) Många politiker vet att skattetrycket på lön maxades för trettio år sen, sjuttiotalets fabriksarbetskraft är tvungen att starta egen firma idag, 95% av Sveriges företag är löntagare som inte anställs av någon utan måste ”starta eget”. Skatt, moms, arbetsgivaravgifter pressar nu Sveriges fattigaste. Politikerna vill ha nya skattemiljarder att köpa nya väljare för, sen man blåst de gamla. Klimatavgifter och konsumtionsskatter är idealiska, man kan inte parera dem med svartarbete. Men klimatnojjan är också ren tro, den har penetrerat alla vanliga politiska partier, tom moderaterna. Ingen politiker skulle våga säga något olydigt om klimatet, de skulle drabbas av omedelbar mobbarstorm och politisk korrigering. Det går alltså inte ens att säga som det är, koldioxidhalten räknas i promilles promillen och kan rent fysiskt inte utföra det som mobben inbillar sig. Alla påhitt om drastiskt stigande temperaturer saknar vetenskaplig grund.

  3) Dagspressen har en solid majoritet miljöpartistiska desinformatörer bland journalisterna, och trycker nya klimathotsrapporter med viss regelbundenhet, alltid utan bevis, alltid med glidningar och insinuationer. Det är troligt att vi kommer att få en ny desinformations-topp från pressen strax innan valet. Jag sa upp min SvD-prenumeration i valet 2014, efter att mp spridit sina lögner oemotsagda flera gånger i veckan i stora artiklar som inte ens gick att kommentera. SvD och DN är i stort sett lika dåliga numera. Dagspressen är faktiskt ett demokratiskt hot, den är i första hand agendasättare, och inte nyhetsförmedlare. Den hjälpte länge till att dölja immigrationsproblemen, men det är ännu värre med ”klimatet”.

 5. Från Graven skriver:

  Gud har – via Dr Roy Spencer – informerat sl om att växthuseffekten är en statistisk bluff och nu förkunnar hon detta på Vilks.net!

  😆

 6. sl skriver:

  Växthuseffekten i atmosfären är ett villkor för vårt liv på planeten. Ingen har ifrågasatt den, särskilt inte en amerikansk doktor i meteorologi som jobbat för NASA under stora delar av karriären.

  Du förstår nog inte mycket av nånting. Kan du läsa innantill? Sannolikt inte, det är därför du och Ulf fastnar i ert bjäbb om judar.

 7. Från Graven skriver:

  Jag gör det inte. Men du och Ulf gör det hela tiden! Gå tillbaka i trådarna och räkna!

  Från graven = 0 (noll)
  Ulf = mängder
  sl = är väl uppe i en fem, sex stycken endast på denna senaste tråd.

  Men med det här tempot är du är snart ifatt Ulf, sl 🙂

  Ulf & sl 😆 😆 😆

 8. Från Graven skriver:

  Ja – sju gånger endast i den här tråden, sl!
  Från Graven = 0

  Ni har ju fått det här på hjärnan, du och Ulf! Du och Ulf verkar dela ”värdegrund” 😆

 9. Från Graven skriver:

  Det hör ju faktiskt kristna fundamentalister till…

 10. sl skriver:

  Jag gör det noll gånger, du hela tiden. Du kan inte räkna heller 😉

 11. Från Graven skriver:

  sl = sju gånger bara i denna tråden!

  Jösses, du är ju knäpp på riktigt. A4-långa rants och hänvisningar till kreationister!

  😆

 12. sl skriver:

  Du kan inte läsa innantill. Knäppskalle och drägg. Under min värdighet.

 13. Från Graven skriver:

  Du menar din kreationistvärdighet?

  Jag läsa innantill hur många gånger din etniskt fixa ide’ kommit till uttryck endast i denna enda tråd: sju gånger!

  😆

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.