2586: Bilder

Här är en bild av det nyrenoverade Servicetorn för livslögn i Engelsberg:

Och här är en bild från konstduellen precis då målningarna avtäckts. Tyvärr fick jag aldrig se min duellant Duda Bebecks bidrag eftersom clownen Max snillade bort den. Konsten är långsam och duellen lär fortgå under många år. Tänk bara på Zorn versus Sargent, duellen dem emellan har pågått i över hundra år och det blir väl anledning att värdera saken när Sargent viss på Nationalmuseum i höst.

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

36 svar på 2586: Bilder

 1. Ludvig K skriver:

  Kul att du är ute i svängen, Lars! Jag kom till Atlasgruppens grej vid 23 men då hade du redan stuckit!

 2. Jor-El skriver:

  Sverige i skarp psykoanalys av Torbjörn Elensky. Varför vi hamnat där vi är idag. Historia, religion, politik. Lång terapeutisk läsning med träffande slutsatser.

  https://axess.se/magasin/default.aspx?article=3725

 3. Från Graven skriver:

  Åklagaren som bedömt att Sjunnessons satir mot stening och tortyr kan vara hets mot folkgrupp:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/ungefar-70-offer-for-sexbrottsmisstankt-lakare

  Ann Lidén

 4. Ulf skriver:

  Tack för den intressanta länken ”Jor-El”. Att Torbjörn Elensky försöker beskriva drivkrafterna bakom den svenska invandringspolitiken utan att nämna en sådan viktig organisation som ”Svenskt Näringsliv”en enda gång visar på en märklig oförmåga hos författaren när det gäller att förstå hur viktig just ekonomiska faktorer varit för den svenska invandringspolitikens utformning.

  Behovet av arbetskraft och låga födelsetal är de faktorer som styr den svenska synen på flyktingarna och inte som Torbjörn påstår, citat: ”För mig är det uppenbart att den ”svenska inställningen till flyktingarna bygger på den lutheranska formeln ”genom tron allena”. ”
  Att sedan Ann Heberlein, Marcus Birro och Tino Sanandaji har svårt att få gehör för sina åsikter beror inte på att de utrycker sig ”kätterskt” utan på deras försök att beskriva Sverige som ett land med stora ekonomiska och sociala problem inte stöds av forskning.

 5. Från Graven skriver:

  Det tar mellan åtta och nio år för endast hälften av arbetsföra immigranter från utomeuropeiska länder med låg utbildningsnivå att komma i arbete i Sverige och utvecklingen går åt fel håll. Något som Tno Sanandaji har belyst.

  Professor Assar Lindbäck har bekräftat nationalekonom Tino Sanandajis analys av problemen med immigrationen från utomeuropeiska länder med låg utbildningsnivå.

  Professor Assar Lindbäck
  (1) 1964-1971 innehade han A O Wallenbergs professur i nationalekonomi och bankvetenskap vid Handelshögskolan i Stockholm.
  2) Under åren 1971 till 1995 var Lindbeck chef för Institutet för internationell ekonomi.
  3) Lindbeck var 1969-1994 ledamot i Kommittén för Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne, varav 1980 till 1994 kommitténs ordförande
  4) Han är ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien
  5) Han är ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien sedan 1970
  6) Han är ledamot och av Finska Vetenskapsakademien sedan 1972)

  Du kan i lugn och ro ta och glömma att Tino Sanandaji har svårt att få gehör för sina analyser.

 6. Lars Vilks skriver:

  Vid 23 var jag fortfarande där. Min tid gick ut 23.15 men livvakterna var frikostiga och gav mig en kvart extra.

 7. Lars Vilks skriver:

  Sjunnessonåtalet ligger på nivån häst mot folkgrupp.

 8. Ulf skriver:

  Om Assar Lindbeck var en sådan auktoritet som ”Från Graven” påstår och Tino Sanandaji hade ett sådant gensvar från andra grupper än sverigedemokrater så hade aldrig uppgörelsen mellan regeringen och Centerpartiet om de ensamkommande blivit av.
  Den enkla sanningen är att Assar är en mycket gammal man som inte satt sig in i den kritik som riktats mot Tinos bok ”Massutmaningen.
  Tinos utspel i kriminologi och andra ämnen som han inte behärskar ger inget seriöst intryck. Inte så konstigt då att både politiker och näringslivet lyssnar på nationalekonomer som fortfarande är aktiva forskare och undviker utvikningar som inte har stöd bland forskare i andra discipliner.

 9. Från Graven skriver:

  Ulf skriver (2018 22 maj kl. 18:18):

  ”Om Assar Lindbeck var en sådan auktoritet som “Från Graven” påstår…”

  Professor Assar Lindbäcks meriter:
  (1) 1964-1971 innehade han A O Wallenbergs professur i nationalekonomi och bankvetenskap vid Handelshögskolan i Stockholm.
  2) Under åren 1971 till 1995 var Lindbeck chef för Institutet för internationell ekonomi.
  3) Lindbeck var 1969-1994 ledamot i Kommittén för Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne, varav 1980 till 1994 kommitténs ordförande
  4) Han är ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien
  5) Han är ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien sedan 1970
  6) Han är ledamot och av Finska Vetenskapsakademien sedan 1972)

  😆 😆 😆

 10. Från Graven skriver:

  Blev just månadsdonator på Ledarsidorna.

 11. Ulf skriver:

  Det är gamla meriter ”Från Graven”, de har ingen större betydelse i dag.

 12. Från Graven skriver:

  Att utomeuropeisk migration från länder med låg utbildningsnivå lönar sig är en gammal myt som inte har någon större betydelse idag.

 13. Ulf skriver:

  Med tanke på uppgörelsen mellan Centerpartiet och regeringen som handlar om just lågutbildade flyktingars rätt att stanna i Sverige så verkar den ”myten” fortfarande ha en mycket stor betydelse i dag.

 14. Från Graven skriver:

  Ja, betydelsen att S rasar i opinionsundersökningarna till historiskt låga nivåer och Centern tappat 3+ procentenheter sedan Annie Lööf valde att köra över både lagrådet och svensk lagstiftning.

 15. Från Graven skriver:

  Min gissning är att det är denna video – Tino vs Annie Lööf – som irriterar Ulf:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=44&v=m01C9J3_WLE

 16. sl skriver:

  Tack för filmlänken. Effektiv sammanfattning.

 17. sl skriver:

  Sveriges i särklass löjligaste, mest desinformativa och oförblommerat agendasättande tidning är nu helt desperat. Gamla trumfkort dras fram ur ärmarna ett halvår för tidigt. Låt det bli en läxa för alla; den som uppsåtligen sätter miljöpartiet i regering, hålls ansvarig för det av väljarna. ”Palmekortet” now playing.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ngK4mm/skandiamannen-pekas-ut-som-mojlig-palmemordare-exfrun-till-nytt-forh

 18. CeDe skriver:

  Annie Lööf är utbildad jurist och har inga poäng i ekonomi.

 19. Ulf skriver:

  Onekligen en mycket intressant video som ”Från Graven” länkar till. Tino Sanandaji försöker uppenbarligen dölja det faktum att det är just nationalekonomer som stödjer Annie Lööfs ståndpunkt när hon pekar på hur viktigt det är att dämpa effekterna av de låga födelsetalen med hjälp av invandring, det är ohederligt av Tino.
  När Tino jämför Schweiz och Bangladeshs rakt av så är det helt enkelt ovetenskapligt. En nationalekonom som Tino bör avhålla sig från den typen av grova jämförelser om han vill betraktas som seriös av makthavare med någon form av akademisk utbildning.

  Vem är det som ligger bakom fejksiffrorna som Tino raljerar över? Är det någon som medvetet förfalskar arbetsmarknadsstatistiken!
  Till sist går det inte att värja sig från intrycket att Tino har svårt för det svenska språket, ord som fejk och kolla hör inte hemma i en diskussion om nationalekonomi.

  Med ovanstående i bakhuvudet så är det kanske inte så svårt att förstå varför Tino Sanandaji har svårt att vinna gehör hos utbildade människor.

 20. Från Graven skriver:

  Anders Borg, finansminister (2006-2014)
  ångrar migrationsöverenskommelsen
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/anders-borg-talar-ut-om-livet-efter-politiken

  Göran Persson, finansminister (1994-96), statsminister (1996-2006)
  Totalt misslyckad migrationspolitik
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/7lgWw4/goran-perssons-attack-totalt-misslyckad-migrationspolitik

 21. Från Graven skriver:

  Ulf skriver (2018 23 maj kl. 18:14):

  … Med ovanstående i bakhuvudet så är det kanske inte så svårt att förstå varför Tino Sanandaji har svårt att vinna gehör hos utbildade människor.

  Anders Borg, finansminister (2006-2014)
  ångrar migrationsöverenskommelsen

  Göran Persson, finansminister (1994-96), statsminister (1996-2006)
  Totalt misslyckad migrationspolitik

  😆 😆 😆

 22. Ulf skriver:

  Hänvisar Anders och Göran till Tino Sanandaji?

 23. Från Graven skriver:

  ”Anders” och ”Göran”?

  ”Vi” sa svinskiten när han sjönk i lingonsylten!

  😆 😆 😆

 24. Ulf skriver:

  ”Från Graven” har uppenbarligen bara förolämpningar kvar.

 25. Från Graven skriver:

  Nej då, Ulf.

  Tino Sanandaji kritiserade din kompis ”Anders” på följande vis (frän TS blogg): ”Nationalekonomer mäter tillväxt i välstånd med BNP per capita. Jag påpekade för några månader sedan att Anders Borg hade tagit det oortodoxa beslutet att helt enkelt inte redovisa standardmåttet BNP per capita i sin budget. Uppgifter om BNP per capita går heller inte att hitta i regeringens redogörelse för perioden 2006-2014 som Alliansen gick till val på. Ander Borg skämdes väl för att berätta att tillväxten i BNP per capita mellan 2006-2014 låg på föga imponerande 0.3%. Mätt från 2007 var tillväxten negativ. Magdalena Anderssons budget är till hennes förtjänst inte fullt så oseriös som Anders Borgs och redovisar återigen BNP per capita.

  Så sannolikheten att din kompis ”Anders” någonsin kommer att ge Tino Sanandaji det erkännande som t.ex professor Assar Lindbäck gett Tino Sanandaji, är ganska låg.

  Säg mig, Ulf, nu när vi ändå är inne på din sedvanliga advokatyr; var och när har Svensk Näringsliv sagt att arbetskraften nödvändigtvis måste vara 1) lågutbildad, 2) från Mellanöstern/Afrika, samt 3) helst av islamsk trosbekännelse!?

 26. Ulf skriver:

  Det där inlägget var inte någon höjdare ”Från Graven”.
  I ett inlägg här ovan påstod du att Anders på något sätt stödde Tino Sanandajis påståenden som framfördes i videolänken som du bifogade.
  Nu menar du alltså att Anders inte gör det! Hur skall du ha det ”från Graven”!

  Varför inte googla fram svaren på dina frågor ”Från Graven”, allt finns på nätet.

 27. Från Graven skriver:

  Blandade känslor är inte alltid lätt för asperger/autister att förstå, Ulf, men jag skall försöka förklara för dig: ”Anders” ger Tino Sanandaji rätt i sak om migrationen, och uttrycker detta i form av ånger, men ”Anders” vill inte gärna ge Tino Sanandaji ett erkännande eftersom att Tino Sanandaji helt korrekt kritiserat ”Anders” för att Anders strukit måttet BNP per capita ur sin budget.

  Det är ganska mycket 🙁 hos Anders när han förstår att Tino Sanandaji har rätt och han själv fel.

  Fundera på det en stund, Ulf, det har mycket att göra med den blandning av känslor normala människor kan bära inom sig.

  Inför Sanandaji känner Anders mycket :/ :'( 😐 🙁 :/

 28. Ulf skriver:

  Nu svamlar du bara ”Från Graven”. Anders ger inte Tino Sanandaji rätt om invandringen.
  I artikeln där Anders intervjuas står inget om Tinos teorier om Bangladesh, fejksiffror eller kostnader för invandringen. Du drömmer ”Från Graven” när du påstår sådant!

  Att du ”från Graven” lider av asperger/autism har jag sedan länge förstått av hur du utformar dina inlägg.

 29. Från Graven skriver:

  Du bär på så mycket ilska, Ulf.

  Självklart ger din kompis Anders Tino Sanandaji rätt i sak; att Sverige inte klarar av att ta hit för många flyktingar/migranter. ”Anders” säger uttryckligen vad Tino Sanandaji förklarat med ekonomiska termer, vilket även Professor Assar Lindbäck bekräftat att Tino Sanandaji har rätt i.

 30. Ulf skriver:

  Det finns inga nationalekonomer eller åtminstone nästan inga som menar att ett land som Sverige kan ha helt öppna gränser. Men att som Tinos Sanandaji förneka att invandring från tredje världen av muslimer och afrikaner är nödvändigt om vi vill ha en fortsatt god ekonomisk utveckling är en mycket ovanlig åsikt bland nationalekonomer.

  Jag har inte sett någon artikel där Assar stödjer Tino på den punkten men jag tar gärna del av en vetenskaplig publikation eller en vanlig tidningsartikel där Assar uttrycker sitt stöd för Tino i just denna specifika fråga.
  Jag inväntar med spänning en länk ”Från Graven”!

 31. Från Graven skriver:

  Du fick länken redan första gången du bad om den, Ulf.

  Hur går det med länken till ditt påstående att Svenskt Näringsliv menar att inflyttad arbetskraft måste vara 1) lågutbildad, 2) från Mellanöstern/Afrika, samt 3) helst bekänna sig till islam?

 32. Ulf skriver:

  ”Från Graven” har alltså ingen länk, tack för den informationen. Jag är inte förvånad.

 33. Från Graven skriver:

  Jodå, och du har fått den, men du kommer inte ihåg det och orkar inte heller leta reda på den i trådarna.

 34. Ulf skriver:

  Varför skulle jag besvära mig med det.
  Om verkligen artikeln du länkade till visar att Assar inte invänder mot Tinos jämförelse mellan Schweiz och Bangladesh så visar det att Assar inte längre bryr sig om hur man för ett vetenskapligt resonemang.
  Om nu den inte visar något direkt stöd från Assars sida så ljuger Tino.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.