2587: Möjligen möjligt

Om blott någon får för sig att något kan vara likt är det tillräckligt för att framkalla stor förskräckelse. Konstnären Mari Rantanens utsmyckningsförslag till badhuset i Kungsbacka fick någon att se hakkors. Det är inte lätt men vill man så kan man (SvT). Konstnären stod inte på sig utan föll för den generella ängsligheten (SvT).

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

3 svar på 2587: Möjligen möjligt

 1. Jor-El skriver:

  Viljans triumf över förståndet skulle man kunna säga.

 2. CeDe skriver:

  Trons triumf över förståndet har vi ju många exempel på.

  Björklund vill stoppa moralpoliser i vissa förorter då dessa kan begränsa kvinnors frihet.

  En komplikation är väl då att även kvinnor leker poliser där.

 3. minnesdagen skriver:

  Lite lustigt att konstnären är finsk. Korsen är blå, som de finska under andra världskriget. Finland hade inte någon sådan ideologi, men de var ju tvungna att märka sina vagnar och flygplan så att man kunde skilja på fiendens.

  Det är känsligt det där. Jag undrar hur länge svenska flaggan får ha kvar sitt kors. Man kanske skall trycka in lite stjärnor och månar i flaggan så att alla kan känna sig inkluderade. Då blir den heller inte så tom när man tar bort korset. Man kan ta bort korset lite i smyg genom att ändra flaggan stegvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.