2568: Gardell i motvind

Islam har som sagt aldrig lyckats bli populärt i Sverige. På senare tid har populariteten sjunkit och även de rättrådiga politikerna har blivit återhållsamma. Det finns naturligtvis legitima skäl till detta låt vara att det även uppstått överdrifter och rena orättvisor.

Man kan förstå att Mattias Gardell är bekymrad (Aftonbladet). Han har tidigare med kraft och myndighet kunnat regera ämnesområdet med en förment vetenskaplighet. I sanningens namn får man säga att Gardell alltför ofta låter sina politiska preferenser överlagra vetenskapligheten. Nu är han i alla fall på reträtt och vädjar till sina läsare och till politikerna att återgå till den tid som var så fördelaktig för honom. Man får nog konkludera att Gardell är bilden av en bleknande professor. Jag är förstås inte neutral utan minns mycket väl hur han liknade min rondellhund vid nazisterna i Uppsala på 30-talet. Sådan är den Gardellismen.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

16 svar på 2568: Gardell i motvind

 1. sl skriver:

  Stora Leninprisets mottagare springer på muslimska familjedagarna. Under vilket paraply hade de lyckats smussla in hatpredikanterna i år? Springpojken i AFA blev religionsprofessor, men är hedning. Här krävs en psykologiprofessor – Jordan Peterson har säkert ett svar.

  Aftonbladet illustrerar den dekadenta svenska vänsterns klagan med hakkors, som tillskrivs motståndarna. Islamisterna och nazisterna är överens om judarna, och Herr Professorn har blamerat sig genom att åka med Ship to Gaza. Svensk vänster trivs bra ihop med islamister. Som egentligen är överens med nazister.

  DN släpper fram en feminist som recenserar Jordan Peterson uppochner, AB släpper fram Gardells gnäll, men notera att det inte finns en enda oppositionell artikel i någon enda tidning om ”vår tids ödesfråga”. Någon enda dag, något enda år. Allt som skrivs är ”science is settled”, av feministiska dilettanter som inte läst en poäng statistik. Blir det för varmt; global uppvärmning. Blir det för kallt; global uppvärmning.

  Tagelskjortan ska på, det är hela saken. Nu ska den krängas över hela akademien.

 2. sl skriver:

  Första världskriget kännetecknades av överskådligt skyttegravskrig. Det förs fortfarande, men skyttegravarna korsar fiendens skyttegravar, med oväntade resultat. Peter Englund har klivit av akademien, eventuellt till stöd för postmarxisten Danius, men har också instiftat Pol Pot-priset till minne av Gardells välförtjänta Stora Lenin-orden, instiftat av diktaturens kreatur himself, den oerhört lille Jan Myrdal. Den store rorsmannens lille adept. Det står kfml eller kfml(r) i pannan på Gardell, där skiten kommer ifrån.

  Här korsar kulturkonservativas och frasradikalas skyttegravar, de kulturkonservativa kan sina ämnen, de frasradikala känner sin känslosås väldigt starkt. De nedvärderar kunskap de finner oanvändbar.

  Anhängarna av akademiens frihet har haft Klådan i lasten, varit imponerade av manéren, det används nu som argument för att vår mest ansvarslösa sekt, politikerna, ska styra upp skeppet. Var det inte flera stycken av dem som nyss var framme och kladdade? Bara en avrättades politiskt, Urban Ahlin, där det saknades bevis. Hans fiender i VU använde DN som knytnäve. Den gången också. DN´s trovärdighet halveras varje vecka. Snart inte bättre än AB.

 3. CeDe skriver:

  Ett nobelpris i klartänk borde instiftas och ges utan konkurrens till hen som döljer sig bakom signaturen ”sl”.

 4. Per skriver:

  sl borde skriva en replik till Gardell i AB.
  Intressant att se vad AB gör med den.
  Islam och islamiseringen av Västvärlden är vänsterns svagaste punkt.
  S, V, Mp får en omöjlig debattposition om de konfronteras i detta ämne.

 5. inte_rasist_men skriver:

  men jisses va korkade ni sketbruna nynassar är,
  den självvalda isoleringen av riks nötet l.w tycks ruinera hans intellekt och hans kader av nyttiga idioter följer…..hahaha

 6. inte_rasist_men skriver:

  cede & sl =Lars W …..orka ……

 7. Lars Vilks skriver:

  vår tid frambringar lätt lite för mycket åsikter, tyckandet utan eftertanke gagnar föga…

 8. sl skriver:

  Vare sig AB eller DN är nyhetsförmedlare eller plattformar för debatt. De är agendasättare, de tar inte in repliker av oppositionell karaktär. De har lydigt presenterat Danius postmodernism som den anständiga ståndpunkten, de sprider utan undantag klimathysteri utan tillstymmelse till debatt och Gardell står på de godas sida. Därför har han fått Stora Leninpriset. De är Imperiets Stormtrupper. När vi lyder deras diktat får vi ”fred”. Då kommer vi spontant till frågan; är det verkligen ”fred” vi vill ha? Nä, vi vill ha bort Miljöpartiet och sosse-islamisterna i Tro och Solidaritet från Rosenbad.

  Aftonbladet hyser några av journalistsveriges mest infantila pennfäktare; inte Linderborgskan, men Karin Petterson, Ossian, Anders et al för städse miljöpartiets talan mot gråsossarna, som fotvandrar till sd. Så döms det egna partiets forna fotfolk ut som nazister. Det är som ett ont skämt.

  ”Aftonbladet debatt” är inte debatt, utan miljöpartipropaganda, uppblandat med AFA och annat skräp från historiens sophög.

 9. sl skriver:

  ”inte nazist men” åskådliggör samtidssocialismens intellektuella förfall. Oförmögen att formulera en enda sammanhängande tanke avfärdar den allt som inte kan hanteras som ”brunt”. De röda kan inte läsa innantill, inte skriva och inte räkna.

  Jag vill gärna påpeka än en gång att jag aldrig röstat på sd, och inte tänker göra det nu heller. Min högsta önskan är att miljöpatrasket ska ramla ur riksdagen. Detta reaktionära avskrädesparti av tiltade skönandar gör bara skada, både på hushållen och samhället. Inget parti tilltalar mig, de är alla korrupta bidragstagare, men vissa är rent ut sagt sämre än värdelösa. Som av en händelse är det antikulturministerns parti. Men hon blev medlem så fort hon tillfrågades om att få posten som kulturförnekare.

 10. CeDe skriver:

  inte rasist men idiot skriver att LVs: livvaktsskydd är självvald isolering, ha-ha!

 11. Ludvig K skriver:

  Danius är för övrigt också kompis med J-C.

  Alla är det. Jag gillar sl:s take. Varför inte lika gärna avsätta hela Aftonbladet, som kunde låta diverse män hållas under alla år.

  Det plötsliga kravet på renhet är omöjligt att bemöta, och därför hoppas jag att Akademien agerar dövblind inför alla gräsliga påhopp. Ingen går fri. Det är torgförd extremism, som dessutom börjar vinna mark bland högafflarna och bokbrännarna. Det är obehagligt att se hur alla, från regeringsföreträdare till lantisar som inte drar sig för att sätta eld på böcker, deltar i denna hetsjakt. Det är fan McCarthy-vibbar.

  Att lite jäv förekommit är en smal sak. Deras goda arbete motiverar behovet av att räta på skutan igen och fortsätta som vanligt.

  Jag hoppas så att Akademien lyckas bortse ifrån all media och alla tyckonomer, som tror sig veta bäst, när de i själva verket är mobbare som piskar upp en helt förjävlig stämning.

 12. Från Graven skriver:

  Mata inte trollet, CeDe.

 13. CeDe skriver:

  Nej, men det var en så omåttligt korkad kommentar så jag kunde inte hålla tillbaka.

 14. Från Graven skriver:

  Samma lurkare som förut – är bara här för att få använda ordet ”sketbruna”

 15. Från Graven skriver:

  Precis som förra gången. Inte så stor variation på inläggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.