2566: Konsten i staden

Uppseendeväckande nyheter, snabbt distribuerade och raskt kommenterade, gärna med en twitterstorm. Även konsten har fått ge sig in i branschen. Carolina Falkholt har levererat vilket syns i dagens rubriker. En ordentlig ståndare i gult och blått (Expressen). Konstnären vill ha diskussion och kropp, sex och frihet. Det blir det knappast eftersom organet står i vägen och inbjuder till ett enkelt för och emot. Och en diskussion om vad som är lämpligt i den offentliga konsten. I konstvärlden är man naturligtvis inte provocerad men jag antar att man knappast kommer att prisa verket. Lite för rakt och osofistikerat för att kvala in som angelägen samtidskonst. Dessutom är distansen inte kristallklar, verket kan ses som en hyllning till den svenska manligheten, här var det stake.
Ingen större skada skedd ett litet pikant inslag i gatubilden.
SD protesterar och torde därigenom få ensamrätt på protest. Nyheter 24.

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

14 svar på 2566: Konsten i staden

 1. elina skriver:

  Jag såg en ekorre i den djupa skogen. Den var målad på en trädstam av Wederson Moraes. Jag måste säga att ekorren gav mig glädje medan en jättestånd på en vägg ger bara – ja, ingenting.

 2. Jor-El skriver:

  Lite svårt att förstå Carolina Falkholts mission här. Ett tag var det kvinnliga könsorgan på olika ställen i storformat.
  En önskan att balansera den manliga dominansen i världen, kan man tänka.
  Men med jättefallosar faller ju det konceptet ihop av sig själv och kvarstår gör ju bara då – mer könsorgan i offentlig miljö!
  ”…ta plats i samtalet kring kropp, sexualitet och frihet”. Gäsp.

 3. SSAB skriver:

  1 Timotheosbrevet 2:12
  Däremot kan jag icke tillstädja en kvinna att själv uppträda såsom lärare, ej heller att råda över sin man; fastmer må hon leva i stillhet.

 4. minnesdagen skriver:

  Ganska många svenska ungdomar som tigger på tunnelbanan nu. Ett bieffekt, kanske beräknad, kanske inte – av de utplacerade tiggande romerna – är att vi blir avhumaniserade och vänjer oss vid ett tiggarsamhälle. Nu ser jag dom allt oftare i Stockholm, svenska ungdomar med röda, svullna fingrar. Uteliggare som går runt och tigger.

 5. Ulf skriver:

  Det har väl alltid tiggts i Stockholms tunnelbana. Skillnaden mellan romerna och de traditionella svenska tiggarna är väl främst den att romerna inte är drogpåverkade i samma utsträckning som sina svenska kollegor.

  De senaste tjugo åren har miljön på Stockholms tunnelbana verkligen förändrats markant till det bättre eftersom de gäng av drogmissbrukare som ständigt störde sina medpassagerare med skrik, schäferhundar och allmänt hotfulla upptåg faktiskt försvunnit.
  Det beteendet verkar ha varit unikt för fyrtio och femtiotalister och någon nyrekrytering tycks inte ha skett från senare generationer.

 6. CeDe skriver:

  Inte osannolikt att det är Stefan Löfven som döljer sig bakom signaturen Ulf.

 7. Per skriver:

  Jag tror mer på Henrik Arnstad.
  Han kanske inte åker tunnelbana?
  Man måste ju också hedra Ulf för hans mod att gå emot strömmen i debatten.
  För hans förmåga till självständigt tänkande.

 8. Från Graven skriver:

  Det säger ju även lite om vilka linjer Ulf frekventerar i tunnelbanan: de med drogmissbrukare som på den tiden var på väg hem; linjer som idag antagligen är meningslösa för romska tiggare att försöka utvinna en stadig inkomst från.

 9. Ulf skriver:

  Det är uppenbarligen inte ofta ”Från Graven” åker tunnelbana i Stockholm. 🙂

 10. Från Graven skriver:

  Åkte rätt mycket förr i tiden. Kan inte påminna mig om att jag såg en enda missbrukare, eller tiggare för den delen. Då du påstår dig ständigt upplevt missbrukare på tunnelbanan drar jag slutsatsen att det kanske har med din linje och destination att göra.

 11. PL skriver:

  Är det bara jag som noterat att den av Falkholts målade penisen är skuren (förhudsamputerad) på amerikanskt vis? Kan det vara så att Falkholt liksom en majoritet av amerikanska kvinnor har en fetisch för den skurna penisen? Falkholt har bott länge i USA och möjligen stöder hon den amerikanska kulturella sedvänjan att skära av nästan hälften av huden på de små barnpenisarna.

 12. Per skriver:

  Svensk socialpatologi 2018. I Det goda samhället idag. Apropå vad som är sant respektive falskt osv. Det svenska samhället krackelerar och går tillbaka i utvecklingen.

 13. CeDe skriver:

  ”Fuck the world” heter det erigerade verket. Men vilken värld är det konstnären åsyftar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.