2537: Hotet från kostymen

Ingen kan klaga på den politiska debattens underhållningsvärde. Kreativa debattörer finner varje dag nya möjligheter till skapande verksamhet. Kostymen har inte tidigare uppmärksammats på det rättframma sätt som SvT Opinion kan visa. Kostymen är sålunda farlig och bör förbjudas. Dessutom är det svårt för männen i kostym att tala eftersom slipsen sitter åt. Detaljerna i denna skrivelse är många och det torde inte råda någon tvekan om att skribenten har en habil satirisk begåvning.

En helt annan sak: En av mina gamla målningar har hamnat hos Bukowskis. Den uppges vara i något skadat skick. Jag lovar att om en eventuell köpare dyker upp se till att den återfår sin forna glans.

Mer om herr Vilks kan man lyssna på en ett längre samtal på acast.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik, Projekt. Bokmärk permalänken.

8 svar på 2537: Hotet från kostymen

 1. sl skriver:

  Kanhända ett skämt, kanhända ännu ett exempel på ”anfall är bästa försvar”? Nästan lika få grammatiska fel som av en ordinär nyss utexaminerad svensk journalist, men bilden föreställer någon i kvinnlig muslimsk kampdress. Mångkulturen lever och har hälsan i SvT, administrativ chefspersonal kan förnöjt klappa sig om magen. ”Skött jobbet även idag”

  Vilken är nu skillnaden mellan den europeiska och den arabiska civila kulturen? Den europeiska åker dit tillfälligt, delar ut pengar, och säger ”vilka fina färger, vilka märkliga kläder” Den arabiska flyttar hit, får pengar, klagar på mat och gratis boende, och envisas med kläder som döljer identiteten. Den moderna europeiska civilisationen är byggd på identifierbara identiteter.

  Om man åker på semester någonstans klär man sig adekvat. Om man flyttar någonstans, försöker man smälta in och lära sig lokala uppförandekoder. Det kallas ”When in Rome, do as the romans”.

  Det är nog rätt många som försöker det, men hindras av sina egna grindvakter.

 2. Viktor skriver:

  Tycker tavlan på Bukowskis är fantastisk! Har du några liknande för försäljning på lager?

 3. Ateisten skriver:

  Vad jag förstår kan slöjan härledas till beduinerna som använde den som skydd mot sandstormar. Fruarna tyckte det såg häftigt ut och tog efter och ursprungsanvändningen vändes till att skyla ansiktet. Allah oh akbar! Kan Greven hitta nåt ställe i koranen som föreskriver slöja?
  Apropå kostym kan den här sanna historien ge en annan vinkling av begreppet. En känd seglare ringde sin Rolls-försäljare och beställde provkörning av den nya modellen. Vid avtalad tid trädde en välklädd man i mörk kostym in i butiken och försäljaren ställde snabbt stegen mot denne men hejdade sig snabbt och bytte kurs mot den som följde efter i trasiga jeans och sliten jacka. Han kom direkt från seglingen och kostymmannen var förstås chauffören!

 4. Ateisten skriver:

  Tavlan föreställer väl Nimis?

 5. Från Graven skriver:

  Inte slöja som sådan, men väl rekommendationer för kvinnor att inte visa för mycket nakenhet.

 6. Lars Vilks skriver:

  Det skall vara så.

 7. Stefan Plahn skriver:

  Hur återställer du målningen till dess forna glans? Duken är mycket bortskavd på vänstra sidan och lite grann runtom på flera ställen. Nyfiken på hur du skulle gå till väga, eftersom jag själv målar och har inte någon konservatorskunskap.

 8. Ludvig K skriver:

  Stark insats i Värvet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.