Några dagar

Jag vill bara meddela att det blir några dagars uppehåll i skrivandet p g a en liten resa med en hemlig destination, enligt ”han kom och han försvann”. Konstutställningar blir det också tid för. Men jag är alltså snart tillbaka.

Det här inlägget postades i Samtidskonst. Bokmärk permalänken.

9 svar på Några dagar

 1. Från Graven skriver:

  Wolodarski och Ramberg håller på att bli det nya ute.

 2. Per skriver:

  Från Graven
  Ja och för att undvika att komma ingå i gruppen ”Det nya ute”, i dåligt sällskap med Wolodarski m.fl., så måste många vända kappan efter vinden. Eller sluta engagera sig i den ”tråkiga politiken”. Processer som tvärvänder eller får en helt ny riktning får ofta en snabb tillväxt när de väl kommit igång. Bl.a. beroende på risken att hamna i dåligt sällskap. Som sagt. Processen är självförstärkande.

 3. sl skriver:

  Ompositionering pågår… just nu i allafall. Kan ju ändra sig, postmodernisternas karriär ges nog inte upp hur billigt som helst, den är allt de kan. Men just den ”populära” mp-desiformatören har erfarenhet av att presentera kalleanka-rullar, en hedervärdare uppgift än dagens.

  https://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-sajten-om-islamofobi-en-kor-av-extrema-roster/

  All heder till ledarsidorna, en privat städgumma som ryckt in när den offentliga ballat ur.

  https://ledarsidorna.se/2018/02/makten-over-kulturen/

 4. Från Graven skriver:

  Här är sanningen bakom ”Sveriges urstarka ekonomi” :

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-02-09/sweden-s-economic-boom-revisited

  Kortfattat så ökar gapet mellan BNP och BNP per capita. BNP blåses upp av massinvandringen till Sverige, men innebär inte nödvändigtvis en proportionell sann tillväxt i sig. Gapet mellan de två måtten har inte varit så stort på länge och risken för en mycket dålig tillväxt är överhängande.

  Det som krävs är att alla invandrare från utomeuropeiska länder med låg utbildningsnivå kommer i arbete. Och det är just den utvecklingen som inte sker. Just nu ökar medeltiden för 50% av asylinvandrare i arbetsför ålder att komma i arbete. En medeltid som häromåret låg runt sju år, men nu närmar sig nio.

 5. sl skriver:

  Det är en variant på offentlig lånefinansierad konsumtion.

  Lånen ska betalas tillbaka av någon. Någon som har något att betala med. Denne någon kallas hushållen. Det finns inte någon annan.

 6. CeDe skriver:

  Det där har vi på Vilks.net förstått för länge sedan – utom sign Ulf, förstås.

 7. Beppe Grillos Vänner skriver:

  De institutionella håller taktpinnen inom mode, konst, politik/media bland annat. Takten ändras nu påtagligt inom politik/media. De karriärkåta ligger lågt eller flyter med när mer sansade sakförhållanden beskrivs och åtgärder föreslås. Kvar blir skrivande hysterikerna (Lindström + alla postisar) vilket påskyndar taktbytet. De som inte hunnit få av sig V-jeansen (Wolodarski, Ramberg m.fl) är nu rädda och oräddbara. Försent att ta skydd bakom Bengt O:s text.

 8. Ulf skriver:

  I artikeln som ”Från Graven” refererar till så är förklaringen till den låga tillväxten räknad per capita inte främst invandringen utan, citat ”A big reason for the drop is due to a large wave of people retiring. ”

 9. Från Graven skriver:

  Javisst! Samtidigt som tillväxt per person gått ned – på grund av stora pensionsavgångar – så har samtidigt BNP gått upp. Det är ju detta disparata fenomen som förklaras av att de offentliga finanserna ökat på grund av massinvandringen.

  Exakt som det står, inklusive ditt eget citat.

  Du försöker väl inte endast nämna ena halvan av problematiken för att försöka dra i bevis att den andra halvan av problematiken inte existerar, Ulf!?

  Ingen skulle ju i så fall bli direkt förvånad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.