2522: Fallen

Många fall av fall. Konsten har fått ett till i den gamle veteranen Chuck Close som har blivit anklagad för olämpligt uppförande gentemot sina modeller. Chuck Close tillhör konsthistorien och hans fotorealistiska bilder är välkända sedan 1960-talet. Men det hjälper inte. National Gallery of Art i Washington har ställt i hans planerade utställning som skulle ha öppnats i maj 2018. Och Seattle University har plockat bort hans självporträtt (artnet). Ingen lätt sak att avgöra moralen i den här historien. Chuck Close har förklarat sig i New York Times. Ingen går säker i dessa tider och man kan undra hur länge Picasso kan hänga kvar i museerna.

Läget i åsiktskorridoren kan ge upphov åt lite olika reaktioner. I ETC förfasar sig Andreas Gustavsson över utvecklingen men medger försiktigt att Vänsterpartiet har varit för passiva i de känsliga frågorna. I DN får Lisa Magnusson ett utbrott. Det är inte längre så lätt att värja sig mot de problem man tidigare inte har velat se.


Chuck Close, självporträtt 1967-68

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2522: Fallen

 1. sl skriver:

  Lisa Magnussons inlägg hade med lätthet kunnat appliceras på den svenska medelklassvänstern och dess indolenta teoribyggen. Ingen förväntar sig något av ETC, men DN´s gravitation mot samma svarta hål är ett bekymmer. Fake news i DN, SvD och Rapport gör störst skada.

 2. Per skriver:

  Två tungt vägande artiklar i Katerina Magasin.
  Nu kanske vi får en nödvändig nystart för kvinnorörelsen!

 3. Krister skriver:

  Det behövs ett Nytt Feministiskt Initiativ!

 4. CeDe skriver:

  Varför ska kvinnor begränsas till någon särbehandling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.