2521: Svansjön

Pjäserna i landsdramat ingår ständigt i nya förvecklingar. Den stora nyheten idag var naturligtvis polischefens avgång eller i praktiken, han blev sparkad. Men eftersom regeringen så envist har hållit fast vid denna tämligen ofördelaktiga spelpjäs fick han flyttas till en hedrande plats på brädet. Kören av klagostämmor mot Eliasson har funnit detta mindre lyckat vilket gör att rockaden inte blev någon stor vinst. Eliassons största problem är antagligen hans oförmåga att verka övertygande, en alltför svag skådespelare. Hans kreativitet nådde inte mycket längre än till armbanden med texter som rekommenderade gott uppförande. Man kan dock se allt detta som fördelaktigt ur tiljans perspektiv. Det är svårt att göra en roll bättre än vad Eliasson har lyckats med. Men det var väl inte så det var tänkt.

Özz Nujen har oväntat hamnat i fel värdegrund (Aftonbladet). Hans inblandning i terroristen Akilov sträcker sig troligen inte längre än till ett möjligt skattebrott men medierna styr dem obarmhärtigt samman. Nujen skriver tämligen enfaldiga krönikor i Expressen och det var nog mindre lyckat att ett av hans krystade verk trycktes idag (Expressen). Nujen får sägas, i motsats till Eliasson, vara någon form av skådespelare och vi får nu se om hans talang är tillräcklig för att klara den här rollen. Ja, givetvis, blir den oavsett lyckad om man ser den som en dans på nationalscenen.

Ett ytterligare skådespel bjuder Erik van der Heeg på. Producerat och regisserat av SvT Opinion. Som vore det verklighet (Ledarsidorna).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2521: Svansjön

 1. Krister skriver:

  Bra val av Anders Thornberg som ny rikspolischef. Medial och erfaren, viktig länk mellan Säpo och polisen och viktig för att öka underrättelseverksamhet hos polisen. Nu behövs en tydligare länk mellan polisen och försvaret också.

  Ett par pinnar upp för sossarna i nästa opinionsmätning gissar jag.

 2. Från Graven skriver:

  Det är inte endast svarta pengar till en IS-terrorist som ligger özz Nujen i fatet.

  Vi som – med stor förvåning – bevittnade hans bana uppåt m.h.a. skatte- och licensfinansierade SR/SVT kommer ihåg hans plumpa skämt om HBTQ-minoriteter på radio, bland annat ”tvestjärtar” (= bi-sexuella), som Özz Nujen kallade dem för.

  Jojo, det gick att driva med homo-, bi- och trans-personer i självaste Sveriges Radio på den tiden. Om man var kurd och hette Özz Nujjen, vill säga.

  Idag omplacerar SVT de homosexuella, om de trott så mycket på SR/SVT’ värdegrunds-charad att de stått upp för sin sexualitet offentligt.

  Varför inte sätta Özz Nujjen att raljera lite om Jonas Berring i radio? Som på den gamla goda tiden!

 3. Från Graven skriver:

  Men det som möjligtvis kan få Özz Nujjen på fall är ju att det var med svarta pengar han betalade IS-terroristen, inte att han betalade en IS-terrorist per se

 4. Från Graven skriver:

  Men, det spelar ju ingen roll att det slinker med en och annan IS-terrorist så länge som näringslivet får billig arbetskraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.