2509: Svängig korridor

Fullt tvärdrag i åsiktskorridoren. Dagens partiledardebatt var en uppvisning i politikens undanflykter. Ingen har någon lösning men ingen menar sig ha gjort något fel. Gängkrigen engagerar naturligtvis starkt. När det kommenteras får man se uttalanden som tidigare hade varit outsägliga: ”Sanningen är givetvis att gängkrigen inte har uppstått av ingenting, av luft. De är resultatet av en långvarig, misslyckad integrationspolitik. ” (Aftonbladet, Melin) Visserligen har det länge funnits en kritik mot integrationspolitiken men det har mest handlat om otillräckligt antal fritidsgårdar, bristande dialog, rasism etc. Nu luftas en helt annan retorik.
En och annan kämpe står fast vid de tidigare heliga principerna. Så exempelvis Lövin: ”Alla partier förstärker bilden av hur brottslighet och sexuella övergrepp är något som i princip håller på att ta över Sverige.” (Expressen)

Hur skall det sluta? Ja, det behöver inte hända så mycket. Det har visat sig att man kan skifta fot utan några större konsekvenser. Det gäller bara att hänga med i svängarna.

Okomplicerad är inte tillvarons avgörande frågor anno 2018. Kajsa Ekis Ekman har skrivit en väldigt rolig artikel om vår tids könsbrydderier. Bland många goda poänger är bortvisandet av termen ”gravida kvinnor” en ljudande malm. En sådan ordalydelse diskriminerar gravida män. Gravida män är ingen stor kategori men minoriteternas rättigheter måste försvaras till varje pris. (Aftonbladet)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

17 svar på 2509: Svängig korridor

 1. Ludvig K skriver:

  Ingen anledning att vara orolig. Såhär var det redan under punkens tid, det har pöbeln informerat oss om här i trådarna för några veckor sedan.

 2. sl skriver:

  ”Den bristande immigrationspolitiken pekar” förstås implicit de skyldiga; oss. ”Vi har misslyckats”.

  Ekis på dekis passar väl på att sitta på flera stolar samtidigt? Hon tycks erkänna förekomsten av kvinnlig kropp, trots inledande ”tanken styr kroppen”. Vid möte med havande kvinna kan annars motsatsen förnimmas, men det är kanske både exkluderande och kränkande?

  Det är ändå fascinerande hur vårt postindustriella samhälle förmår hålla sig med så många betalda åsiktsproducenter utan markkontakt. Tack för länkarna, utan dem hade jag inte mött dessa teoretiska fantaster. Aftonblasket har infört annonstvång, så man går bara dit för händelse av länk. Sveriges dummaste dagstidning, i specialdivisionen utan konkurrens.

 3. Egon skriver:

  2018 års valrörelse kommer att bli smutsig.
  Alla partierna utom SD har egentligen samma program.
  Mer välfärd.
  Bättre skola
  Starkare försvar
  Mer pengar till Polisen
  Men!
  SD är det enda partiet som vill minska den enorma invandringen.
  Det är det som skiljer dem från de andra..
  Är jag bekväm med 2 miljoner Islamister i Sverige?
  Nej.
  Oavsett vad jag röstar på så kommer Sverige att muslimeras .
  Ungefär som Konstantinopel som sedemera vart Istanbul.
  Islamisterna tog Konstantolopel med våld.
  Sverige tar de utan att ens höja kroksabeln.
  Vi lägger oss platt och hoppas att de inte slår ihjäl oss om vi är snälla.
  Svenskar är nog världens fegaste folk.
  Varför protesterar vi inte utanför Rosenbad?
  Mot våldet i ”orten”…..?
  Vi hoppas på att Stefan skall fixa det……….
  Eller hur…….

 4. sl skriver:

  Valrörelsen 2018 kommer inte att bli smutsig, den kommer att bli som alla andra valrörelser, de större partierna söker triangulera, de mindre vill träda fram med specialfrågor.

  Det är verkligheten som är smutsig, partierna söker putsa upp den. Även om SD fick 51% av rösterna skulle de ha problem med genomförandet, det finns mängder av konventioner vi skrivit under som kan dras allt i långbänk. Fiaskot med åldersbestämningen, som återges bakochfram i media, visar på framtiden. Detta är vänstermotståndets teknik, att vända allt upp och ner.

  Partierna består av människor som oroar sig för sin egen karriär och lön. De vänder kappan efter vinden och gör så lite som möjligt. Först förnekar man problem, sen skyller man på visselblåsaren, sen skyller man på motståndaren, sen låtsas man göra någonting, till sist kan det hända att något görs. Det finns fyra steg att ta innan effektiv åtgärd vidtas.

  Ett antal riksdagpartier vill inte ha invandringen som första fråga, det är tänkbart att de försöker trötta ut den nu, så att valkampanjen handlar om deras favoritfrågor lagom till valet. Alla partiers primärteknik är att få valet att handla om egen agenda. Nu handlar den om SD´s agenda, men det är gott om puckon i SD. Tyvärr.

  Finns det ens i närheten av en miljon människor med muslimskt ursprung i Sverige? Hur många av dem vill slippa sin religiösa barlast? Jag tror ingendera är huvudsaken. Vad som påvisas i den här frågan är komplett svensk feghet, förljugenhet och oduglighet. Vår spegelbild är pinsam. Många blir arga när 18åringar som kastat handgranat bara släpps, de vill inte höra ursäkten, de vill se action. Men blir det någon? Nja…

 5. sl skriver:

  Det kommer att letas fel på SD-kandidater, och det kommer att hittas fel. De kommer att dölja sakfrågorna bakom angrepp på misshagliga, deformerade, misogyna, drogande politiska vildar som tankar hög lön utan att förstå sig på Margots dryga svansföring.

 6. Jor-El skriver:

  På tal om det förvirrade läget kring kön och identitet – vi minns med viss munterhet förbundsgubbarna i LO gå full fittmössa förra året, helt i linje med tidens gång och sakernas tillstånd.

  http://spraktidningen.se/sites/default/files/hatt-560.jpg

  Men det svänger snabbt i hockey – det som kändes helt rätt förra året håller nu på att bli helt fel.

  https://www.freep.com/story/news/2018/01/10/pink-pussyhats-feminists-hats-womens-march/1013630001/

  ”The sentiment that the pink pussyhat excludes and is offensive to transgender women and gender nonbinary people who don’t have typical female genitalia and to women of color because their genitals are more likely to be brown than pink.”

 7. CeDe skriver:

  Sverige och svenskarna är inte bättre än så här i stora sammanhang. Verkligheten som de flesta politiker vill förneka är bara en spegelbild av svenskens kapacitet. Vi är bra på det gamla invanda men tror tyvärr att alla andra kulturer fungerar likadant. Felet vi då gör är att försöka tillgodose alla andras behov men förneka våra egna.

 8. peerpede skriver:

  Tja, makten sitter i röstboxen, det är jo väljarna där vill ha detta.

 9. Ludvig K skriver:

  Att kolla på partiledardebatten numera är iaf roligare än att gå på cirkus.

 10. Inge skriver:

  Livet kan nok være vanskelig for de som er kjønnsforvirret. De har en forstyrrelse i kroppen og hodet som vi bør ta hensyn til. Men det følger ikke derfra at kjønn er et valg. Det er der Norge og Danmark og flere andre land dummer seg ut.

 11. Ulf skriver:

  Egon ställer den frågan varför inte allmänheten reagerar mot att allt fler muslimer emigrerar till Sverige.

  Jag skulle vilja påstå att det finns flera faktorer som gör att allmänheten tar denna immigration med relativt lugn. För det första så går svensk ekonomi mycket bra, reallönerna har ökat i mer än ett decennium, arbetslösheten bland infödda svenskar är låg och brottsligheten ligger kvar på ungefär samma nivåer som för tio år sedan trots att befolkningen ökat sedan dess.

  Näringslivet önskar en stor invandring vilket gör att moderaterna har mycket svårt att stoppa inflödet av nya svenskar. Socialdemokraterna vet att nationalekonomer och demografer anser att ett land med så låga födelsetal som Sverige behöver massinvandring för att rädda välfärden. Därför stödjer partiet en generös invandringspolitik.

  Tillsammans gör allt detta att invandringen till Sverige fortsätter. Av olika demografiska, ekonomiska och geografiska skäl så är det mest muslimer eller invandrare från MENA som står till buds.

  Vi i Sverige får ta det som bjuds och då blir det helt enkelt mest muslimer!

 12. Från Graven skriver:

  Synd bara att det för den kategorin invandrare så har knappt häften i arbetsför ålder kommit i arbete ens efter sju år.

  Varpå Ulfs alla hemmasnickrade kalkyler – utan angivna källor – rasar som det korthus det är. Faktum är att det korthuset har sedan länge redan rasat och ingen tror längre på det.

 13. Ulf skriver:

  Politikerna och näringslivet tror fortfarande på att invandringen är nödvändig. Att du inte gör det ”Från Graven” står väl klart för alla som läser dina inlägg.

 14. Från Graven skriver:

  Senast igår funderade statsministern på att sätta in militären 🙂

 15. Från Graven skriver:

  Hoppsan – nu small det i Malmö igen, nu på torsdagskvällen. Det är sannolikt Ulfs raketforskare som spär på BNP via de offentliga utgifterna. 🙂

 16. Ulf skriver:

  Du kan viss inte läsa innantill ”Från Graven”. Militären skulle inte användas för att stoppa invandringen!

 17. Från Graven skriver:

  Nej, endast effekterna av den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.