2490: Mer om Nimis

Några ord till om det uppkommande dramat om Nimis. I den här intervjun i SR säger länsstyrelsen: ”Vi uppmanar folk att inte besöka Nimis. För det händer olyckor där varje år”. Vad man inte säger är att de rapporterade olyckorna sker antingen på vägen dit eller, vilket är det vanligaste, när besökare rör sig på stranden och halkar på stenarna. Vad jag vet har en olycka inträffat i skulpturen när en ung man, för några år sedan, tappade taget och föll två meter, dock utan att skada sig. Eftersom det rör sig om ca 40 000 besökare per år är olycksrisken inte särskilt stor.

Det har inte pågått som det står i artikeln under 24 år. Besökarna har klättrat i Nimis under 35 år. 24 år är den tid jag har skött reparationer och underhåll enligt den överenskommelse jag fick med länsstyrelsen 1993.

Att sätta staket runt området, ja, det vore en installation av hög klass. Då skulle man inhägna den del som är den säkraste.

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

3 svar på 2490: Mer om Nimis

  1. Kameratrollet skriver:

    Jag laddade ned förundersökningsprotokollet angående Nimis nu senast. Behöver du bilder från dagen efter branden?

  2. Lars Vilks skriver:

    Tackar, men jag har också förundersökningsprotokollet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.