2435: Intensiva dagar i politiken

Intensiva dagar i den svenska politiken. Upphetsningen är överväldigande. Nu har vi haft Kyrkoval. Stort, tack var en pr-insats från SD. Plötsligen vällde de röstberättigade upp från den som en gång var folkhemmet. Det nymornade intresset för kyrkligheten är en påminnelse om tillvarons oväntade mångfald.
Minst lika intensiv har diskussionen varit efter NMR:s demonstration i Göteborg. Den vanligaste, anklagande frågan har varit: Varför ingrep polisen och stoppade demonstrationen som skedde utan tillstånd. I andra sammanhang är det här med tillstånd något som man inte brukar nämna. Och det behövs inte heller. Det är inte nödvändigt att ha tillstånd. Dessutom är det i regel ingen bra idé att med våld försöka stoppa en demonstration. Polisen vet att det leder till mer elände än att låta den ha sin gång. Eftersom det är ytterst få som applåderar en manifestation av det här slaget kan man med stor sannolikhet konstatera att den inte gav NMR några större sympatier. De har redan gjort sig omöjliga och klänger sig fast vid samhällets regelverk om demonstrationer och yttrandefrihet som är svårt att ändra på. (GP)

Roliga nyheter dyker också upp. En imam i Malmö visade upp sina biologiska kunskaper om sambandet mellan grisar och homosexualitet. Behovet av Imamutbildning förefaller inte vara underskattat (Expressen).

Så har vi dagarnas stora nummer på FB. Invandraren som ankom med tre fruar till Nacka där kommunen köpt tre lägenheter för tämligen höga summor. Även om det förefaller egendomligt verkar det vara ett korrekt förfarande. Och bigami är i princip tillåtet i Sverige eftersom det följer av lagar som gäller i andra länder. Så kan det bli (Nyheter Idag).

SD har blivit ett gåtfullt parti även om det finns åtskilliga som har klara uppfattningar om vad de tänker sig att det handlar om. En från början underskattad motståndare som med lite för enkla sparkar. Hur skall man göra nu? Susanna Birgersson funderar i Expressen. Så dags att rycka upp sig till lite strategiskt tänkande istället för känsloutbrott.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

96 svar på 2435: Intensiva dagar i politiken

 1. Rune skriver:

  Helt riktigt! Det är inte nödvändigt med tillstånd för demonstrationer.
  Och det går inte heller att stoppa sådana eftersom de är grundlagsskyddade.
  Märkligt att en del skribenter inte har reda på sådant?

 2. sl skriver:

  Den huvudsakliga effekten av kyrkvalet blir alltså ökad politisering av kyrkan och hårdare socialdemokratiskt grepp om kyrkan. Värt att notera är att sverigedemokraterna bara försöker följa socialdemokratisk praxis, det är alltså i huvudsak s och c som organisatoriskt infiltrerat och politiserat kyrkan via kyrkofullmäktige, och därmed visat vägen för sd. Precis som i sd´s huvudfråga är det rent praktiskt andra partier som tillför bränslet, och lösningen på problemet är att eliminera templets månglare, den skamlösa politiska paria som lägger sig i allt och kallar det demokrati. De är inte våra representanter, de representerar sina egna intresse, vilket märks särskilt väl i kyrkan.

  Lite grovförenklad men belysande statistik

  1968; enfald råder, s har 50% av rösterna. De borgerliga har knappt hälften av rösterna.
  2017; mångfald råder, s har 30%, sd har 20% av rösterna. Borgarna bara internt omdisponerade. Notera att s ändå lyckas med sin enda självupplevda uppgift; att sitta i regering. Det är köttgrytorna som gäller.

  Det är inget sammanträffande att sd heter sverigedemokraterna, de längtar tillbaka till forna tiders patriarkala antikommunistiska socialdemokrati utan kopplingar till vare sig islam eller tantvälde. De vill göra som s, men saknar den organisatoriska mångfalden, dvs mängder av lydorganisationer, fronter och infiltrerade grupper. Historien om sd är också historien om hur den socialdemokratiska byråkratin släpper kopplingen till arbetarklassen.

 3. Inge skriver:

  De store vestlige kirkene driver hor med samtidsånden, og resultatet er en voodoo-lignende synkretisme hvor ateistisk folketro blandes med det hellige i en usalig blanding. De fleste medlemmene i Den norske kirke tror ikke engang på Gud.

  Hadde bare ateistene hatt anstendighet nok til å melde seg ut av kirken, slik at kirken kunne bli hva den er ment å være: en samling av Jesu etterfølgere.

 4. sl skriver:

  Som synes är det politiker som driver kyrkan. De har inget där att göra, och använder kyrkan som plattform, vilket var sd´s ambition, i övriga månglares efterföljd.

  Somliga vill samla in vapen mot godis, men varför vända sig till den avlövade försvarmakten, smäll upp ett stånd vid Alby tunnelbanestation, där finns vapen att samla in. Men det är farligt, till skillnad mot hemvärnet. http://www.expressen.se/gt/ett-20-tal-clowner-i-protest-mot-forsvarsmakten/

  Om man inte siktar in sig på ”dialogpolisens” pepparspray. Lustigt nog tycker fredsälskarna att dialog med just NMR inte duger. Just här ska svensk lagstiftning inte gälla. Javist ja, den gäller ju inte. ”Tänkte inte på det”.
  http://www.expressen.se/gt/polisen-far-hard-kritik-efter-nazistmarschen/

 5. Ulf skriver:

  Susanna Birgersson verkar inte ha studerat sverigedemokraternas principprogram och motioner. Inte undra på att hon då ställer sig frågande till Håkan Holmqvist och Per Svenssons resonemang.

  Sverigedemokraterna har lagt fram motioner i riksdagen som syftar till att göra det omöjligt för svenskar som valt att leva som judar att bo kvar i landet. I skenet av sådana fakta så blir parallellen mellan trettiotalets hets mot judarna och dagen antijudiska stämningar inom SD mycket klar.

  Just nu går en våg av antijudisk hets fram genom USA och Europa. Ibland riktas hatet mot George Soros och ”globalisterna” vilket i klartext betyder judarna.
  I Ungern anklagar man återigen judar för ritualmord och kannibalism.

  Jag tycker att åtminstone bilderna från Charlottesville där demonstranter helt öppet viftar med hakkorsflaggor samtidigt som de skanderar ”jews will not replace us” borde ha fungerat som någon slags väckarklocka för Susanna men händelserna där verkar ha gått henne förbi.
  Kanske är det bekvämast så.

 6. Lars Vilks skriver:

  Skall man kritisera SD är du nog den ende som hänger fast vid din favoritmotion som dessutom är inaktuell. Bättre än så får man nog åstadkomma.

 7. sl skriver:

  Är det verkligen nazisterna som tänjer på gränserna? Är det inte snarare m*ssinvandring från mellanöstern och nordafrika som producerar både det ena och det andra, däribland nazister, självmordsbombare och konstprofessorer i kappsäck? Aftonbladet har ju nästan alltid fel, om sanningen ska fram.

  Riktiga nazister, alltså.
  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/gbmkL/nazisterna-tanjer-pa-alla-granser

 8. Ulf skriver:

  Sverigedemokraterna har lagt fram två motioner i syfte att förbjuda importen av kosherslaktat kött, den senaste lades fram 2015. På vilket sätt är den motionen inaktuell?
  Så sent som i juni 2016 påstod Aron Verständig, ny ordförande för Judiska församlingen i Stockholm och Judiska centralrådet att Sverigedemokraterna ville förbjuda import av kosherkött.
  Vad har hänt sedan dess eller ljuger Aaron om SD?

 9. Lars Vilks skriver:

  Det är ingen intressant fråga för den politiska diskussionen. Det är inte där skon klämmer.

 10. Ulf skriver:

  Det är just där skon klämmer. Nästan inga svenskar vill riktigt erkänna att tjugo procent av valmanskåren säger sig vilja rösta på ett antijudiskt parti.

  Det gäller även debattörer som annars kritiserar Sverigedemokraterna. Varför detta tassande runt den antijudiska gröten?
  Svaret är enligt mig att ett sådant erkännande skulle vara förödande för den bland svenskar så allmänt spridda myten om hur toleranta och upplysta vi är.

  Susanna Birgersson som säkert inte på något sätt sympatiserar med Sverigedemokraterna är ett utmärkt exempel när hon förskräckt stöter bort tanken på att det finns en kontinuitet i den svenska intoleransen som sträcker sig från mellankrigstiden fram till nu.
  Om vi erkänner att en sådan kontinuitet finns så måste vi också se oss själva som vi är, det kommer att göra ont.

 11. DanTor skriver:

  Appropå kosherslakt, skäkta.
  Skäkta folk ärju publikdragande, tag en titt på aktuella påplats-videor vilka publicerats de senaste-åren. Juste regiserat å-med fin musik som fond akompanjerat av ett rosslande ljud då den nyss skäktade drar isig luft, via snittet.
  Ljudbilden parat med dödskampen blir icke sådär långlivad, om man säger så, då en människa innehåller mindre mängd blod, jämförelsevis ett skäktat kreatur vilket bli nån/några minuter.

  Skäktning för föda ska föregås genom kontrollerad avlivning, pannskott, kan endast garanteras här hos, oss.

 12. Lars Vilks skriver:

  Diskussionen kring SD har inget större utrymme i judefrågan. Inte heller för SD själv. Du måste inse att det är Islam och flyktingpolitiken som är de stora frågorna.

 13. Från Graven skriver:

  Ulf glömmer alltid kriteriet ”enligt svensk djurskyddslagstiftning” när han hänvisar till SD’s motioner. Det gör f.ö. Aron Verständig också.

 14. sl skriver:

  När man lämnar Göteborg i riktning Stockholm dyker det upp en fabrik för religiöst slaktade djur på höger sida efter halvannan mil. Det produceras i eller importeras till Sverige. Vi har en slags djurlagstiftning, den är av sanitär och politiskt korrekt art. Det är inte religiösa eller kulturella företeelser som hanteras av svensk lagstiftning, utan intressekonflikten mellan allmänhetens intresse av ofarlig kost i konflikt med näringens behov av lönsamhet som kräver hälsovådliga tillsatser till livsmedlen. Där ligger skärningspunkten. Om någon tomte av nationellt sinnad karaktär vill hävda sina traditioner, så sker inte det i gränssnittet judendom/kristendom, utan i korsvägen sanitet/politisk korrekthet av miljöpartistiskt snitt.

  Jag känner ett fåtal personer med judiskt påbrå. De är lika ointresserade av religion och religiösa påbud som vi, de tillhör oss, de talar svenska med våra diftonger, endast deras efternamn och detaljer i utseendet påminner om att deras föräldrar kommer från Baltikum och hela släkten är utraderad. Svenska judar är svenskar. Istället för konfirmation har de Bar Mizvah, det är inte mycket mer.

  Muslimer från mellanöstern, med eller utan svenskt pass, är inte svenskar, och för med sig sitt nedärvda indoktrinerade judehat. Vissa av dem bygger parallellsamhällen i miljonprogrammet och övergivna svenska orter som blivit förläggningar. Många av dem vill bli svenskar och vill slippa islam, de deltar tom i svenska kyrkans tillställningar i förtvivlade försök att passa in. Svenska Kyrkan i Botkyrka anstränger sig väldigt mycket för att bli mångkulturell. När vi inte bestraffar dem som bekrigar oss på vår egen mark, sviker vi de stackare som helst av allt vill anpassa sig. Jag tror det är en stor grupp.

  Den svenska identitetsvänstern kramar gärna bombsprängare, delar ut inbetald skatt till Abbas och Hamas diktaturer, och anklagar mellanösterns enda demokrati för folkmord när den försvarar sig mot dem som vill ställa till med folkmord.

  SD är ett parti som vuxit fram som svar på att svensk socialdemokrati föraktar och överbeskattar arbetare, och importerar låglönekonkurrens som tränger ut svenska arbetare från bostäder, pensioner, a-kassa, vård, skola och omsorg. SD´s individuella åsikter om judar varierar, vissa är på Israels sida, vissa är vagt influerade av dimbildning från Adolfs dagar. Det finns ett parti om några hundra individer som försöker väcka minnet av Adolfs storhet. Intresset är mycket litet. Det beror på att Sveriges problem stavas bidragsfinansierad massinvandring, och inte rasism. Den så kallade rasismen är en följd av bidragsfinansierad massinvandring.

 15. Per skriver:

  Ulf vill inte diskutera islam!
  Så fort frågan om muslimskt parallellsamhälle, islamisering, heders- och klankultur, muslimsk rasism och kvinnoförtryck, religiös hjärntvätt av barn etc.
  kommer på tal – så tystnar Ulf och Anders Lindberg m.fl. eller börjar prata om Nordiska Motståndsrörelsen etc.
  Det är hög tid för SD att dra islamkortet. Obs ISLAM, inte endast toppen på isberget ”islamism”. Där har de möjligheten till spel mot öppet mål. Ulf och den rödgröna röran kan bara förlora den debatten. ISLAM är elefanten i rummet. Och den blir allt större!

 16. sl skriver:

  Metoden ligger i öppen dager. Man byter ämne eller skjuter in sig på liten detalj som inte är mitt i bilden, drar rasistkortet och avnjuter invektivens framfart.

 17. Ulf skriver:

  I både Norge och Danmark går det uppenbarligen att diskutera invandringen och kritisera islam utan att ge sig på den inhemska judiska minoriteten. Varför klarar då inte Sverigedemokraterna att föra en sådan diskussion utan att trassla in sig i antijudisk retorik?

  Svaret är naturligtvis att partiet fortfarande är påverkat av sitt ursprung i den svenska antisemitiska extremhögern. Anna Hagwalls utfall mot den fria pressen och speciellt Bonnier koncernen visar på hur den antijudiska retoriken frodas i partiets riksdagsgrupp. I en krönika publicerad på Avpixlat pekas judarna ut som ansvariga för massinvandringen.

  Carl Bildt beskrev Sverige som en moralisk stormakt och många svenskar verkar hålla med honom även om de i övrigt inte delar hans åsikter. Även Sverigedemokrater tycks se vårt land som en moralisk stormakt som hotas av en invasion från mindre ”moraliska” länder.

  Inte undra på att så många svenskar väljer att blunda för Sverigedemokraternas retorik mot den svenska judenheten och istället fortsätta att drömma om den moraliska stormakten Sverige.

 18. Från Graven skriver:

  Ärligt, Ulf, tror jag inte SD är ute efter judarna i Sverige – det är halal-slakten de stör sig på, men kosher-slakten får åka med på köpet p.g.a. djurskyddet.

  Paula Bieler och Ekeroths-bröderna är av judisk börd, och SD delar nu för tiden de starka nationalistiska ambitionerna med Israel.

 19. Ulf skriver:

  Uppenbarligen uppfattar Aron Verständig, att Sverigedemokraterna agerar antijudiskt. Faktum är ju att även samernas rennärining är en nagel i ögat på partiet.
  Om Sverigedemokraterna inte ens kan acceptera samernas kultur så är det väl inte så konstigt att partiet även inte kan hantera den judiska religionen.

  Lite intressant läsning:https://skma.se/blogg/2015/04/sd-judarna-inget-problem-sa-lange-de-ar-fa/

 20. Från Graven skriver:

  De är nationalister som stör sig på det som inte är svenskt. I fjäll-kommunerna rider de på allmänt antisamiska sentiment. Men de delar nationalistiska ambitioner med Israel. Vänstern är sant antisemitisk; SD flörtar med israelerna. Du (och Aron Verständig) har fått det om bakfoten, Ulf, det är inte 70/80-talens gamla skinheads vi talar om längre.

 21. Ulf skriver:

  Helt rätt ”Från Graven”. Nu talar vi inte skinheads utan om ett riksdagsparti som har nästan tjugo procent av väljarkåren bakom sig.

  Att den svenska självbilden krackelerar i ett sådant läge är ganska självklart. Hur kan ett land där en femtedel av befolkningen stödjer ett antijudiskt parti vara en moralisk stormakt!
  Inte undra på att så många svenskar precis som Susanna Birgersson ryggar inför detta faktum och istället frågar sig vad Paula Bieler tänker om Polen 🙂

 22. Från Graven skriver:

  Suck…

  Du menar att Paula Bieler och Ekeroths-bröderna är antisemiter?

 23. Ulf skriver:

  Jag uppfattar inte att någon anklagat dem för att vara antisemiter men de är medlemmar i ett parti som enligt företrädare för svenska judar för en antijudisk politik.

  Kanske borde de ta sig en funderar på om de är med i rätt parti.

 24. Från Graven skriver:

  Ulf, ärligt, du får inte logiken att fungera, alls.

  Titta på vad SD säger om regeringens erkännande av Palestina som stat. Den gamla alliansen Nazism-Islam för att utradera det judiska är helt ställd på huvudet. SD, företrätt av Bieler & Ekerotharna (alla tre av judisk börd) sätter sig på tvären när en Socialdemokratisk regering i princip erkänner ett sönderbrytande av Israel.

  Ingenting i din förklaringsmodell är logisk – du går på autopilot: SD = nazister. Det fungerar inte längre, inser du inte det? Du vinner inte gehör. Du får folk att skaka på huvudet åt att 20% av svenska folket skulle vara fascister/nazister.

  Get real, Ulf.

 25. Ulf skriver:

  Nu är det inte jag som påstår att Sverigedemokraterna för en antijudiska politik utan en viktig företrädare för de svenska judarna och även indirekt Svenska kommittén mot antisemitism eftersom de verkar acceptera Aron Verständigs resonemang när det gäller Sverigedemokraternas inställning till judisk kultur i Sverige.

  Du får väl kontakta Aaron och Svante Weyler och och informera dem att de går på autopilot och att det är dumt att jämföra SD med nazister (vilket varken Aron eller Svante gör) och att de inte vinner gehör.

  Jag kan bara läsa Sverigedemokraternas motioner, läsa Avpixlat och ta del av olika sverigedemokraters tankar om judar som parasiter etc. Det räcker gott för mig.

 26. pöbeln skriver:

  Graven
  Det finns inget för dig att försvara här. SD har ant*semitiska problem. Inte minst bland sina gräsrötter. Partiet är öppet stödjande av Ungern och Fidez grovt ant*semit*istka regering. Det finns bara grumlig avgrund i djupet av SD. Bara att erkänna.

 27. dan park skriver:

  Är judar och muslimer biologiskt olika andra människor eftersom de inte klarar sig utan kött

 28. pöbeln skriver:

  …oj, där tittade en liten gräsrot fram…bö!

 29. Från Graven skriver:

  Besynnerligt ord att använda där, Pöbeln, ”försvara”, men det fyller väl sin funktion att uttrycka det på det viset.

 30. Från Graven skriver:

  Ulf

  Men… du kan ju inte läsa SD’s motioner! I alla fall inte utan att redigera dem lite för att de skall passa din tes.

 31. Inge skriver:

  En religiøs jødes frie valg om å være en religiøs jøde kan da ikke stå i veien for en minst mulig smertefull slaktemetode for dyr. Sentralnervesystemene til husdyr som kyr er avanserte og dyrene kan føle en tilstand av smerte, selv om de ikke er selvbevisste som oss. Gud har neppe glede av at vi påfører skapningene hans unødvendig smerte, så her må religiøse jøder ta seg sammen.

 32. sl skriver:

  Det är ändå lite spännande att studera Ulf och Pöbelns urspårningsteknik. Det spelar liksom ingen roll vad Lars´artikel handlar om, vi hamnar på soptippen med SD´s motioner i ett fåtal underordnade frågor varje gång ändå.

  Det står egentligen klart att SD är ett parti med rätt många klumpigt vaggade enhjulingar, men SD är inte subjekt, inte orsak. SD är verkan. Det är massinvandring och islam som är huvudsubjekt, de orsakar företeelser som SD.

 33. Ulf skriver:

  Sverigedemokraternas motioner ligger ute på nätet och kan läsas av alla. Uppenbarligen även av Aron Verständig som framgår av denna text: http://jfst.se/nyheter/fran-forsamlins-ordforande-3-3/

 34. Från Graven skriver:

  Ulf,

  Borde du inte understryka antisemitismen inom Socialdemokraterna?

  Margot Wallström , den S-märkta regeringens utrikesminister(!) fick en mycket besvärande åttondeplats på Simon Wiesenthal-centrums tio-i-topp-lista på 2016 år värsta antisemiter!!!

  Jag skulle säga att den grava antisemitismen som florerar inom socialdemokratin gör ännu större skada, i det att socialdemokraterna är i regeringsställning, emedan SD är marginaliserade.

 35. Inge skriver:

  Angående omskjæring av gutter kan man foreta en symbolsk omskjæring når de er åtte dager og vente til de er 16 eller 18 år og kan bestemme selv før en eventuell fysisk omskjæring.

  Det finnes nettsteder for jøder som ikke ønsker å ha blitt omskåret. Noen av dem har blitt skadet for livet.

 36. Ulf skriver:

  Nu handlade artikeln som var skriven av Susanna Birgersson om just Sverigedemokraterna. Hade du glömt det ”Från Graven”?

  Antisemitismen är en del av den västerländska kulturen och finns representerad inom alla politiska partier och naturligtvis då även inom socialdemokratin.
  Men vad jag vet så har inte Socialdemokraterna presenterat några lagförslag som innebär att det blir omöjligt att leva som troende jude i Sverige.

 37. Från Graven skriver:

  Menar du att Susanna Birgersson trumfar Simon Wiesenthal-centrum!?

  Margot Wallström – i regeringsställning(!) – ligger alltså på Simon Wiesenthal-centrums tio-i-topp-lista på 2016 år värsta antisemiter!

  Men du bekymrar dig mer för ett marginaliserat parti, som inte får igenom sina motioner, än det djupt antisemitiska de facto statsbärande partiet?

 38. Ulf skriver:

  Diskussionen här handlar om Susanna Birgerssons artikel i Expressen. Om du tycker att Aron bekymrar sig för ett marginaliserat parti när han kritiserar Sverigedemokraterna så får du väl kontakta honom.

 39. Från Graven skriver:

  Menar du att Susanna Birgersson trumfar Simon Wiesenthal-centrum!?

  Det är ju du som förmedlar Aron Verständigs argument! Inte jag!

 40. Ulf skriver:

  Ta inte illa upp Inge men jag tycker faktiskt att vi mer eller mindre kristna européer har förverkat rätten att kritisera judendomen för småsaker som omskärelse och skäktning.

  Vi européer mördade ungefär sex miljoner judar under Förintelsen. Innan de dödades tvingades många till tvångsarbete eller sexslaveri i industriell skala. Vi har helt enkelt ingen anständighet kvar att sätta bakom orden när vi kritiserar sådana futtigheter.

  Du är kanske jude Inge och då är naturligtvis saken en annan. Om judarna ändrar sitt tänkande när det gäller olika religösa traditioner så är det deras ensak men dessa förändringarna skall inte tvingas fram av kristna européer

 41. Ulf skriver:

  Du ”Från Graven” har inte presenterat några hållbara argument som stödjer ditt påstående att Aron har fel i sin analys när han påstår att Sverigedemokraterna är ett antijudiskt parti.

 42. Inge skriver:

  Ulf,

  Hvis vi mennesker kan deles inn i grupper som har forskjellig verdi og kultur så har du selvfølgelig rett, men for dyrene gjør det vondt uansett, og de som har fått penis ødelagt har ikke noe valg.

 43. Från Graven skriver:

  Vad jag har presenterat är någonting värre: västerns antisemitism (tänk Linderborg, tänk Guillou); Per Albin Hanssons (S) samlingsregering som stämplar ”J” i passen för de av judisk börd, så att Nazityskland skall kunna sortera dem vid gränsen. Stefan Löfven, vars far var nazist, som går med i Socialdemokratiska Arbetarpartiet vid en tidpunkt då partiet upprätthåller lagstiftning för tvångssterilisering av romer, och vars utrikesminister(!) återfinns på Simon Wiesenthal-centrums tio-i-topp-lista på 2016 år värsta antisemiter!

  Du verkar ta väldigt lätt på detta, Ulf, vad är dina motiv?

 44. Från Graven skriver:

  Vad jag har presenterat är någonting värre: västerns antisemitism (tänk Linderborg, tänk Guillou); Per Albin Hanssons (S) samlingsregering som stämplar ”J” i passen för de av judisk börd, så att Nazityskland skall kunna sortera dem vid gränsen. Stefan Löfven, vars far var na*ist, som går med i Socialdemokratiska Arbetarpartiet vid en tidpunkt då partiet upprätthåller lagstiftning för tvångssterilisering av romer, och vars utrikesminister(!) återfinns på Simon Wiesenthal-centrums tio-i-topp-lista på 2016 år värsta antisemiter!

  Du verkar ta väldigt lätt på detta, Ulf, vad är dina motiv?

 45. Ulf skriver:

  Nä ”Från Graven”. Du kan inte jämföra den röran av olika händelser med vad dagens Sverigedemokrater står för.

 46. Ulf skriver:

  Jag håller med dig Inge om att djurens lidande är fruktansvärt . Men så länge vi människor håller djuren fångna i en tillvaro som i många fall innebär ett dagligt lidande så blir det enligt mig svårt att peka ut just skäktning som ett viktigt problem.

  Lösningen för en sann djurvän blir att helt avstå från kött. Om alla människor slutade äta kött så skulle vi inte behöva någon diskussion om vem som dödar djur på det mest humana sättet.

  Omskärelse av gossebarn är med dagens medicinska resurser inget problem. Samtidigt så verkar också många judar ha slutat med denna sedvänja.
  Det skall ju också påpekas att en stor del av USA:s manliga befolkning är omskuren av medicinska skäl. Många läkare menar faktiskt att omskärelse av nyfödda pojkar är ett ingrepp som befrämjar hälsan.

 47. Inge skriver:

  Ulf,

  Jeg kjenner ikke godt nok til svensk politikk og SD, men er det ikke nettopp jødiske og muslimske slaktemetoder og omskjæring SD er imot? Å kalle SD antisemitter fordi de er opptatt av dyrehelse og barns rettigheter virker for meg urettferdig.

  Omskjæring kan ha medisinske fordeler, for eksempel ved for trang forhud. Ellers er det ingen fordeler, etter det jeg har lest. Følelsen i penishodet ser ut til å minke. Men det er tvangen jeg reagerer mot. At tvangen til å skjære av barns forhud gis en religiøs dimensjon bør være en tankevekker for jøder og andre.

  Vår behandling av dyr er verdt en seriøs debatt. Men hvis vi har valgt å drepe dyr bør det skje med så lite smerte som mulig. Det håper jeg du er enig i Ulf.

 48. PL skriver:

  Ulf sluta nu, som vanligt har du ingen koll vad du bablar om. Den amerikanska seden att förhudsamputera spädbarn har kulturella, orsaker som bottnar i sexualskräck under senare delen av 1800.talet. Ingreppet skulle göra det svårare för pojkar att onanera. Inte ens amerikanska läkare påstår omskärelse av spädbarn görs av medicinska skäl utan det har blivit en ingrodd social sjukdom i USA. Fördöms av företrädare för samtliga barnläkare i Europa och världen som helhet och har delat USA som nation.

 49. Från Graven skriver:

  lol, Ulf relativiserar antisemitism

 50. Per skriver:

  Till frågan om köttproduktion:

  Vi skall endast producera/äta den mängd kött som möjliggör att våra husdjur får leva ett anständigt liv. Jordbruket bör utvecklas ”tillbaka” till en uppdaterad/moderniserad 1950-talsversion. En grov gissning från min sida är då att 70% av köttkonsumtionen faller bort.
  Hur svårt kan det vara att förstå detta enkla självklara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.