2435: Intensiva dagar i politiken

Intensiva dagar i den svenska politiken. Upphetsningen är överväldigande. Nu har vi haft Kyrkoval. Stort, tack var en pr-insats från SD. Plötsligen vällde de röstberättigade upp från den som en gång var folkhemmet. Det nymornade intresset för kyrkligheten är en påminnelse om tillvarons oväntade mångfald.
Minst lika intensiv har diskussionen varit efter NMR:s demonstration i Göteborg. Den vanligaste, anklagande frågan har varit: Varför ingrep polisen och stoppade demonstrationen som skedde utan tillstånd. I andra sammanhang är det här med tillstånd något som man inte brukar nämna. Och det behövs inte heller. Det är inte nödvändigt att ha tillstånd. Dessutom är det i regel ingen bra idé att med våld försöka stoppa en demonstration. Polisen vet att det leder till mer elände än att låta den ha sin gång. Eftersom det är ytterst få som applåderar en manifestation av det här slaget kan man med stor sannolikhet konstatera att den inte gav NMR några större sympatier. De har redan gjort sig omöjliga och klänger sig fast vid samhällets regelverk om demonstrationer och yttrandefrihet som är svårt att ändra på. (GP)

Roliga nyheter dyker också upp. En imam i Malmö visade upp sina biologiska kunskaper om sambandet mellan grisar och homosexualitet. Behovet av Imamutbildning förefaller inte vara underskattat (Expressen).

Så har vi dagarnas stora nummer på FB. Invandraren som ankom med tre fruar till Nacka där kommunen köpt tre lägenheter för tämligen höga summor. Även om det förefaller egendomligt verkar det vara ett korrekt förfarande. Och bigami är i princip tillåtet i Sverige eftersom det följer av lagar som gäller i andra länder. Så kan det bli (Nyheter Idag).

SD har blivit ett gåtfullt parti även om det finns åtskilliga som har klara uppfattningar om vad de tänker sig att det handlar om. En från början underskattad motståndare som med lite för enkla sparkar. Hur skall man göra nu? Susanna Birgersson funderar i Expressen. Så dags att rycka upp sig till lite strategiskt tänkande istället för känsloutbrott.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

96 svar på 2435: Intensiva dagar i politiken

 1. Från Graven skriver:

  Den som har sett en film på skäktning men finner det ”svårt att peka ut just skäktning som ett viktigt problem” har ju en uppenbar störning i den empatiska förmågan.

 2. Per skriver:

  Att ö h t acceptera religiösa kriterier för hur vi ska hantera våra husdjur avslöjar en lågkulturell ”värdegrund”. Ungefär på samma sätt som när reaktionära multikulturalister accepterar religiös indoktrinering/hjärntvätt av försvarslösa barn inom mena/muslimska kulturer. Deras värdegrund är till stora delar helt enkelt usel.

 3. sl skriver:

  Den sk värdeavgrunden.

 4. DanTor skriver:

  Ulf 20/ sida 1 0ch 19.39, -” Vi européer mördade ungefär sex miljoner judar” och slutsats samma stycke blir -” ingen anständighet ”, – och anntydan oavsett vad som är avsikt med ens ord.
  Ulf tillhör givet generationen ”Vi”, ehmm jaja och iock-försig spännande med bikt om än något omoget.

 5. Ulf skriver:

  ”Från Graven” menar uppenbarligen att Aron Verständig inte bara är en empatiskt störd utan även att han bagatelliserar antisemitism.
  En fråga till ”Från Graven”, anser du att alla judar som håller fast vid de religösa lagarna runt slakt är empatiskt störda?

 6. Ulf skriver:

  Per menar att judar har en lågkulturell värdegrund. Mig veterligen har judar inte genomfört något folkmord i modern tid medan kristna mördade sex miljoner judar i mitten på förra århundradet.
  Vad skall vi då kalla den kristna värdegrunden, vad sägs om obefintlig!

 7. Från Graven skriver:

  Ulf,

  Vad har Aron Verständig med dina åsiker att göra!?

  Så här skriver du: ”Men så länge vi människor håller djuren fångna i en tillvaro som i många fall innebär ett dagligt lidande så blir det enligt mig svårt att peka ut just skäktning som ett viktigt problem.

  Och nu försöker du med dina vanliga metoder att få det att se ut som att jag på denna punkt kritiserar Aron Verständig, när det är dig jag kritiserar, Ulf.

  Det är du, Ulf, som jag påstår är empatistörd.

 8. Ulf skriver:

  Om jag är empatistörd så är uppenbarligen majoriteten av världens judar också empatistörda eftersom de delar min syn på slakt enligt judisk tro och ritual.

  Det är uppenbart att Aron inte ser skäktning som ett problem och att ser Sverigedemokraterna som ett antijudiskt parti vilket innebär att han enligt din definition ”relativiserar antisemitism”.

 9. Från Graven skriver:

  Kosher-slakt:

  https://www.youtube.com/results?search_query=kosher+slaughter

  Varning för känsliga tittare.

 10. Ulf skriver:

  Vad vill du visa med den där filmen ”Från Graven”, att judar är djurplågare, empatistörda och lågkulturella?

 11. Från Graven skriver:

  Ulf (2017 20 september kl. 21:18): ”Men så länge vi människor håller djuren fångna i en tillvaro som i många fall innebär ett dagligt lidande så blir det enligt mig svårt att peka ut just skäktning som ett viktigt problem.

  Kosher slakt:

  https://www.youtube.com/results?search_query=kosher+slaughter

  Varning för extremt obehagliga bilder

 12. Ulf skriver:

  Du har publicerat den där länken förut. Visste du verkligen inte att djur måste dödas om det skall bli något kött i kyldisken innan du såg det där youtube klippet?

 13. Från Graven skriver:

  QED

 14. Ulf skriver:

  Varför inte posta den där länken till Aron istället om du tror att han inte vet vad skäkting innebär.

 15. Från Graven skriver:

  Alla vet vem du är, Ulf.

 16. Ulf skriver:

  Just det ”Från Graven”. Jag är ganska stolt över mig själv för att jag står upp för judarnas rättigheter i Sverige.
  Däremot borde kanske du fundera på vem du är ”Från Graven”!

 17. pöbeln skriver:

  Nu har graven gjort tillräckligt många självmål. Ta en sup och andas lugnt…

 18. Från Graven skriver:

  Lika lugnt som kossan i filmen?

 19. pöbeln skriver:

  http://www.gp.se/ledare/dubbla-m%C3%A5ttstockar-f%C3%B6r-slakt-i-sverige-1.571752

  Ja, som sagt, vad ska vi göra med alla 10000 skadeskjutna Älgar varje år. Kan graven förklara varför koscher är mer djurplågeri än älgjakt? Jag menar, älgar kan ju också vara kor…

 20. Från Graven skriver:

  Vad är det med folk och felslutet att två fel gör ett rätt!?

  Det är väl snarare så att även älgjakten skall korrigeras snarare än att användas som din undermåliga ursäkt för motivera djurplågeri medelst skäktning.

 21. Ulf skriver:

  Jag tycker nog att det är dags för en liten sammanfattning av diskussionen.

  Sverigedemokraterna har alltså upprepade gånger lagt fram motioner i riksdagen med syfte att driva fram en om vi ser till resten av världen närmast unik lagstiftning riktad mot de svenskar som bekänner sig till judendomen.

  Svenska judar är en grupp svenskar som utmärks genom sin goda utbildning och ekonomiska framåtanda. Frågan är om det finns någon enskild grupp svenskar som gör mer för Sveriges ekonomi och ställning i världen.
  Trots det vill alltså Sverigedemokraterna göra deras liv här i Sverige så svårt som möjligt.

  Frågorna som Susanna Birgersson borde ställa till Paula Bieler borde alltså inte handla om Polen utan om varför det parti Paula tillhör vill skada Sverige genom att tvinga den antagligen mest produktiva och välintegrerade delen av Sveriges befolkning i exil!

  Sverigedemokraterna är helt enkelt en ovanligt inskränkt xenofobisk rörelse som struntar i hur det går för Sveriges ekonomi och svenskarnas välstånd bara vårt land rensas från de som företrädarna för partiet anser inte vara tillräckligt svenskt.

  Det ekonomiska, politiska och sociala följderna som det svenska folket måste betala för en sådan politik är helt enkelt något som ligger utanför Sverigedemokraterna begreppshorisont.

 22. Från Graven skriver:

  Och vilka motioner må det vara?

 23. sl skriver:

  Jag kan rekommendera en film; ”Woman in Gold”. En utmärkt sammanfattning.

 24. pöbeln skriver:

  Jag tror att den bästa vägen heter djurskydd. och den obekväma vägen stavas, slut med slakt av kreatur, stopp för jakt på vilda djur, i princip allmän vegetarianism. Dubbla måttstockar är vad du ägnar dig åt graven. En för koscher, och en för älgjägare.

  Det här fattar du graven.

 25. Inge skriver:

  Poenget er vel at vi bør gjøre så godt vi kan, både elgjegere og slaktere, for å redusere lidelsene til dyrene.

  Det er ikke lov å slå barn, men det er lov å skjære stykker av kjønnsorganene deres. For en verden.

 26. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Du är direkt ohederlig. Jag är emot alla former av jakt. Köttkonsumtionen är ett resursslöseri utan dess like. Under den tid som slakt tillåts skall djuren besparas de de onödiga grymheter i guds och allahs namn som ses på filmen – och som du förespråkar!

  Jag har högre förväntningar på en bättre värld än vad du har. Att du inte ryggar tillbaka inför den vedervärdiga filmen på kosherslakt säger mycket om vem du är.

 27. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Jag har genom åren uppfattat dig som naiv, inte ohederlig. Men visst, jag ser det nu, du och Ulf passar bra ihop.

 28. sl skriver:

  Som alla förstår finns det en hel del olika sentiment i SD, där existerar den nertryckta fientligheten mot judar som blev illa sedd efter 1945, men samtidigt tar vissa delar av SD parti för Israel mot muslimernas anspråk på det ursprungliga judiska rikets territorium, deras nedärvda judehat och barnuppfostran till folkmord. Vad man kan konstatera är att Ulf och Pöbeln lyckas ofta föra in diskussionen på det föga konstruktiva spåret, och några luras till diskussion. Det finns ett antijudiskt bottenslam i Sverige, vi har tiofaldigat det på ett decennium genom att importera muslimer. Islam, vår bidragspolitik, ryggradslösa politiker och allmän oduglighet är problemen. Judarna och nazisterna är ytterst få, trötta svenska medborgare väldigt många.

  Vad gäller kött, så är naturligtvis det av muslimerna föraktade viltköttet det bästa. Äter man vildsvin hjälper man den odlade kulturen och slipper en massa hormoner som kossor och grisar är fulla av. Vi har ett enormt överskott av älg. Bara ät, och snacka inte så mycket strunt!

 29. mohammad skriver:

  Kosher och Halal slakt är vedervärdig – von Gravens förtjänstfulla argumentation i saken bör därför framhållas snarare än kritiseras.

  Heja von Graven!

  Att von Graven för övrigt ger dödgrävarretoriken ett ansikte härinne ser jag som en uppfriskande bonus.

  Varje varelse har rätt till sitt eget livslopp – djuren skall leva inte ätas….

 30. sl skriver:

  Hört Stevie Wonders ”The secret life of plants”?

  I vår nära framtid kommer samma sorts människor som först krävde att alla skulle byta till diesel, och när tillräckligt många gjort det kräver att den ska förbjudas, upptäcka att växter också lever och lider svårt när de plockas, grävs upp, kokas, rivs, skivas, tärnas, tuggas, sväljs och angrips av magsyror. Alltså de svårt skuldtyngda miljöpartisterna och deras nästkusiner. Sen tillstöter samma problem när vi ska vara duktiga och äta myrpaj.

  Det intressanta att ta del av är alla förment goda människor som vill tvinga andra att avstå och samtidigt betala. Vår gamla religion har levererat en värdegrund, som sedan den processats av de Rousseaus romantiker och historiematerialisterna resulterat i värdeavgrunden. Människoapan är allätare. Den som inte vill kan låta bli själv.

  Allt utspelar sig i människans hjärna, bara en bråkdel kommer utifrån. Platon.

 31. sl skriver:

  Hört Stevie Wonders ”The secret life of plants”?

  I vår nära framtid kommer samma sorts människor som först krävde att alla skulle byta till diesel, och när tillräckligt många gjort det kräver att den ska förbjudas, upptäcka att växter också lever och lider svårt när de plockas, grävs upp, kokas, rivs, skivas, tärnas, tuggas, sväljs och angrips av magsyror. Alltså de svårt skuldtyngda miljöpartisterna och deras nästkusiner. Sen tillstöter samma problem när vi ska vara duktiga och äta myrpaj.

  Det intressanta att ta del av är alla förment goda människor som vill tvinga andra att avstå och samtidigt betala. Vår gamla religion har levererat en värdegrund, som sedan den processats av Rousseaus romantiker och historiematerialisterna resulterat i värdeavgrunden. Människoapan är allätare. Den som inte vill kan låta bli själv.

  Allt utspelar sig i människans hjärna, bara en bråkdel kommer utifrån. Platon.

 32. pöbeln skriver:

  Graven
  Vi har varit här förut. Jag hoppas att du liksom jag är vegetarian. Detta är något vi delar med samtliga ju*dar och m*slimer jag känner.

  SL erkänner inte AGW eller djurs rätt att ej plågas i jakt.

  Problemet med denna diskussion här är att den enkom syftar mot att peka ut religiösa sedvänjor som mer problematiska än massindustrialiserad slakt. I SLs retorik är eggen riktad mot m*slimska och pre-m*slimska sedvänjor.

 33. Inge skriver:

  Från Graven,

  Du skriver at: Jag är emot alla former av jakt. Köttkonsumtionen är ett resursslöseri utan dess like.

  Drøvtyggere som elg beiter på for som er ufordøyelig for mennesker, så det er god ressursforvaltning å spise elg. Dette i motsetning til industriell produksjon av kjøtt basert på kraftfor.

 34. Från Graven skriver:

  Inge

  Jag menar att älgen skall hållas tillbaka av naturliga predatorer.

  Egentligen är det hela enkel matematik. För varje trofisk nivå i ett ekosystem är energiförlusterna ca 90%. Det vill säga: att äta konsumenter (gris, kor, älg, fisk) innebär ett enormt resursslöseri i det att dessa först har konsumerat tio gånger mer energi än vad vi får ut när de i sin tur utgör vår föda.

  Förutom mohammads helt korrekta moraliska ståndpunkt så är det helt enkelt inte hållbart att äta kött, med tanke på den växande världspopulationen.

 35. Inge skriver:

  Från Graven,

  Jeg har sympati for din holdning og ønsker større forståelse for rovdyrenes plass i naturen. Men jeg mener ikke at menneskene skal ha en null effekt på omgivelsene våre. Enten vi bare er en annen art eller vi er skapt i Guds bilde har vi rett til å ta oss til rette på Jorda.

  Jeg legger merke til at du ikke skiller mellom dyr som utnytter planter som er ufordøyelige for oss og dyr som fores med kraftfor – korn, soya osv., altså mat som kan utnyttes av mennesker direkte. Dette er en svakhet i din analyse.

  Verdenspopulasjonen kan kontrolleres ved å knulle mindre.

 36. pöbeln skriver:

  ”…så är det helt enkelt inte hållbart att äta kött, med tanke på den växande världspopulationen.”

  Där är vi rörande överens!

  Nu ska jag laga Oumph-gryta och unna mig ett glas rött…

 37. Krister skriver:

  Jag äter kött och om jag hade haft en 15-årig dotter som kom hem och sa att hon var gravid skulle jag förespråka abort. Men rent moralfilosofiskt så kan jag inte få ihop varken köttätande eller aborträtten. Lättja och flockmentalitet gör även reflekterande människor till hycklare.

 38. sl skriver:

  Ditt inbillade tolkningsföreträde är rena skämtet, Pöbeln, det är en prestation att få allt så bakfram, läs innantill nån gång.

  Djurens rätt att ej plågas i jakt kommer inom snar framtid att åtföljas av grönsakers rätt att inte plågas när de konsumeras av människan. Sen följer den absurdaste miljöpartipolitiken någonsin; vi ska satsa inbetalad skatt på vargsubventioner, och själva inte äta älgen eller vildsvin. Detta är en åkomma i hjärnan, inte på riktigt utanför individen.

  Det är heller inte alls så att jag inte erkänner AGW, det är tvärtom; jag erkänner villigt att AGW är rent strunt. Det finns för små promillen av koldioxid i atmosfären vårt bidrag är för litet, andra växthusgaser väger mycket tyngre, medeltemperaturer varierar av andra skäl som ligger helt utom människans tidsspann på jorden. Vi är obetydliga. För den inbillat moraliske som tror sig vara solidarisk, men bara baddar sina själsliga sår är det ett stort problem.

 39. Per skriver:

  Självklart skall jakt vara tilllåtet, men starkt/tydligt reglerad på olika sätt.
  Älgen plågas inte mindre utan mer när den dödas av vargen, men så är naturen.
  Den viktiga frågan är hur vi behandlar våra HUSDJUR!
  Och det är inte hur de dödas som är central, även om jag är för förbud mot religiöst grundade avlivningsmetoder.
  De helt centrala frågan är vilket liv/livskvalitet de får ha som husdjur. Före avlivningen. (Mitt förslag är 60-70 procent minskning av husdjurspopulationen för att återskapa en anständig djurhållning.) Från Graven och pöbeln är helt ute och cyklar i denna djurskyddsdiskussion. sl står som vanligt i det stora hela för förnuftet här. Även om jag inte är helt övverens i allt från sl.

 40. Från Graven skriver:

  Per

  Blanda inte av misstag bort korten nu. Det enda jag skriver i djurskyddsfrågan är att slaktdjur skall besparas onödigt lidande. Gentemot Pöbeln och Ulf vidhåller jag att detta inte får relativiseras bort.

  Det är allt. Och jag tror knappast du är av en annan åsikt.

  Om jakt får du tycka vad du vill. Jag har sagt min åsikt, det är allt.

 41. Krister skriver:

  Jakt handlar inte om köttätande, djurs lidande eller naturvård utan enbart om att vissa människor fortfarande bär på primitiva instinkter i att finna glädje i att döda levande varelser

 42. Krister skriver:

  Sen handlar både köttätande och abort om den svåra gränsdragningen – när börjar medvetet liv, som människor inte behöver beröva för sin överlevnad.

 43. CeDe skriver:

  Utan betande kor och får kommer vi bara att ha skogar. Ingen har råd med djurhållning som inte ger någon avkastning. Ingen ekologisk mjölk eftersom djurbesättningar måste vara frigående för att producera mjölk som får kallas ekologisk.
  Högar av självdöende djur blir ett stort problem.

  Hur har du tänkt dig, Krister?

 44. Från Graven skriver:

  AfD över 13%!

 45. Från Graven skriver:

  Juncker får skynda sig att göra federation av EU innan nationalisterna hunnit bryta isär unionen till nationalstater igen.

 46. Per skriver:

  Precis CeDe, husdjur ska vara ute i det fria.
  Och så är ju mulen är den bästa landskapsvårdaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.