2422: Populära och impopulära

Rentav en populär ryttarstaty? Bildt kommer tydligen tillbaka enligt opinionen (Aftonbladet).

Eljest fortsätter det rätt spektakulära spelet i svensk politik. Batra lämnade scenen efter sina försök att dra samman en högerflygel med de förhatliga. Pragmatiskt korrekt men det blev lite för mycket på en gång. Istället har vi Löfven som ständigt får lägga om kursen för sin minoritetsregering. I Aftonbladet pekar Patrik Lundberg bittert ut Löfven som den store boven. Men någon måste klä skott i ett politiskt spel där alla kan vara med och styra. Däremot vill ingen byta med Löfven eftersom det blir att spela samma roll. Så tycks det också fortsätta om man inte når fram till den radikala kombinationen av socialdemokrater och moderater.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

85 svar på 2422: Populära och impopulära

 1. Per skriver:

  Har vi ett parti till som måste byta partiledare, snart?
  Om den närmaste medarbetaren sparkas (i panik?) pga lögner
  så inställer sig ju direkt frågan om chefens trovärdighet.

 2. sl skriver:

  Ingen risk, AKB sparkades pga intern opposition, Löfven har naturligtvis partiets stöd så länge han lyckas hålla minoritetsregeringen med grönextremisterna vid makten. Däremot spekuleras det i aftonblaskan att Calle ska ta täten, då ligger statyn i framkant, och hamnar inte i Grums 😉

  Man ska alltid läsa aftonblaskan som en partisinlaga, den är inte nyheter utan åsikter och framför allt taktik. Calle innebär en återgång till pärlhalsbandens parti, men när trianguleringen tappat kompassen och andra styr vad moderaterna kan säga och göra finns det många som hellre har ett riktigt moderatparti med normala röstesiffror än en vindflöjel med samma siffror.

  Calle är en räv, försiktig och listig, kanske vill han ändå toppa sin bana med detta, trots riskerna. Det finns inte en enda moderat som ligger bättre till än AKB, och den som kliver på posten måste lösa SD-problemet, alltså se till att SD blir passivt stöd till alliansen i regering. Det kräver en slags storhet att släppa in SD utan att själv smutsas ner som de sju dvärgarna inte besitter, men kanske Calle? Allt möjligt har runnit av honom under åren. Annars blir det ingen alliansregering, och heller ingen allians till slut, och vi sitter med det vanliga gamla bästa smartaste gänget, som utreder hedersvåld istället för att förhindra det och som släpper in för att avvisa till medborgarplatsen, och sen går dit för att titta på som om det inte var ens eget verk.

  Bäst att jobba vidare på Calle-statyn, ska han bli en svensk Carl den Långe? Då har vi två Carl, en kort kung och en lång statsminister. Lystrande till det svenskaste av alla namn. Man kunde bli patriot för mindre.

  Det slår mig nu att två Carl på en häst kunde bli kul, det skulle också effektivt slå undan benen på hvar och en som skulle missuppfatta alltihop efter eget skön och kalla Lars ”moderat”.

 3. Ludvig K skriver:

  Lars, du måste se Ruben Östlunds ”The Square”! En underbar skildring av konstvärlden och samhället..

 4. CeDe skriver:

  Att moderaternas väljare önskar Bildt som ny ledare betyder inget. Valberedningen har andra kandidater. Det finns nog visst hopp för Grums i alla fall.

 5. sl skriver:

  Valberedningen har kandidater, de bär alla förlorarens uppsyn redan från början. Det finns bara ett sätt för moderaterna att hamna i regering, nämligen med SD´s stöd, den som leder moderaterna måste vara typen som vänsterns spottloskor bara rinner av. Det är inte minst moderaterna som gett SD dess plats, den huvudlösa och fullständigt meningslösa migrationsuppgörelsen med mp är SD´s existensberättigande. Calle är en sådan person.

  Den svenska inkompetenta dysterhetsmodellen har i bara en sådan person, allas vår Calle. Som ende svensk nutida politiker skulle han kunna vara motiv för en staty. Han kommer också att bli ihågkommen som ”Mellanstor hund med attityden hos en stor hund”, vilket ger ytterligare material för en livaktig och spännande staty. Jfr ”människans bästa vän…” osv

  Det är väl stor risk att han inte vill. Självbevarelsedriften pekar mot att inget göra och leka ”antirasist”. Någon annan svensk får ta smällen, någonannanismen triumferar. Importen spelar för övrigt moderaterna rakt i händerna, ökad konkurrens om låglönejobb sänker jämviktslönen. Ökad lönespridning.

 6. CeDe skriver:

  Så har vi då Hanif Bali, SD-positiv och invandringskritisk med egen invandringsbakgrund. Ung och alert och hungrig. Men M fegar ur, som trots det nya namnet förblir ett gammalt trögt högerparti.

 7. pöbeln skriver:

  Ludvig
  Ja visst är den fantastisk, The Square.

 8. pöbeln skriver:

  Lite pausunderhållning till oroliga Per. Så här kan det oxå se ut i NoGo zonen…
  https://www.youtube.com/watch?v=-iJ_kxuUETE

 9. CeDe skriver:

  Har du ingen video på de som kastar sten på utryckningsfordon och polis.
  Man måste väl visa alla sidor av mynten.
  Eller påhoppen på kvinnor som inte beslöjar sig eller svenska flickor i kort,kort.
  Kom igen nu, eller har Olle glömt att filmat de händelserna?

 10. Per skriver:

  Pöbeln
  Nu är jag inte orolig längre, utan fett lugn.
  Fast för säkerhets skull kunde man göra om testet
  med två svenska kvinnliga (du vet svennehoror) jounalister
  som också får testa om det går för sig att sitta på kafé vid torget.
  Om nu kvinnor får/vågar vara ute (utan manligt beskydd) efter 18.00.

 11. Krister skriver:

  Carl Bildt som mellanstor rondellhund som lyfter bakbenet mot den slokande fanan på Sergels Square kanske.

 12. Ulf skriver:

  Nu blir jag lite förvånad ”sl”. Plötsligt menar du att invandringen också är ett högerprojekt och inte ett verk av diverse vänsterkrafter och övervintrade stalinister. Onekligen en kuriös vändning!

 13. Från Graven skriver:

  Ulf,

  Ursäkta om jag hoppar på diskussionen.

  Jag tror också att invandringen är ett högerprojekt, och ett vänsterprojekt.

  Jag menar att vänstern är för invandring av altruistiska skäl och högern är för invandring av egoistiska skäl. Jag befarar att högern blåst vänstern i migrationsöverenskommelsen.

  Högern är ute efter billig arbetskraft och lönedumpning.

 14. CeDe skriver:

  Jag tror nog altruismen, i den mån den verkligen existerar och egoismen väger ganska lika åt både höger och vänster.

 15. pöbeln skriver:

  Graven
  Håller med dig i ovanstående.

 16. CeDe skriver:

  Enkelt att var altruistisk med andras pengar.

 17. CeDe skriver:

  Nu är det ju inte flaggan som skändas utan granen som böjer sin nacke under den symboliska bördan.

 18. Ulf skriver:

  Naturligtvis finns det grupper i samhället både till vänster men även liberaler och olika religösa grupper som ser den svenska invandringspolitiken som ett altruistiskt projekt.

  Men är det gäller riksdagspartierna förutom miljöpartiet och vänsterpartiet (som är mer altruistiska) så finns där en stark oro för hur Sverige kommer att drabbas om vårt lands befolkning börjar att minska.
  Nationalekonomer och demografer ser en sådan utveckling som ett hot mot landets ekonomi vilket naturligtvis oroar politikerna.

  Om ekonomin råkar i oordning så hotas välfärdssystemen vilket oroar vänstern medan högern och näringslivet i allmänhet tillsammans med liberaler oroar sig för Sveriges konkurrenskraft och framtida export.
  Alla politiska partier anser helt enkelt att en generös invandringspolitik kommer att gynna just deras väljare.

 19. Per skriver:

  Är det ungefär hälften av menafolket som aldrig kommer i produktiva jobb?
  Demografer och ekonomer är ute och cyklar.
  Menafolkets humankapital är för lågt alternativt de saknar motivation att bidra till VÅRT samhälle. Ett PARALLELLT muslimskt samhälle är nog målsättningen för många. Sverige håller på att bli TVÅ samhällen.

 20. CeDe skriver:

  Sagt det förut: Om vi hade lagt alla pengar som MENA kostar oss på att underlätta för barnfamiljerna så hade vi skapat ett inhemskt befolkningsöverskott i stället.

 21. CeDe skriver:

  Inget fel att hjälpa dem i verklig nöd, men öppna gränser är en omöjlig ekvation.
  Vi har nu gängkriminalitet, hedersrelaterat våld, stenkastning, bränder, våldtäkter, rån, assistansbedrägerier. Listan är lång. Har någon räknat på vad allt detta kostar samhället sammantaget. Nej, ingen vågar då risken för rasiststämpel är överhängande.

 22. pöbeln skriver:

  Ett av Pers många kognitiva felslut är att han tror att ”menafolket” är en homogen enhet. Många kommer från helt olika kulturella bakgrunder, såväl religiöst som socioekonomiskt. I Iran samsas ett flertal minoriteter. Den kurdiska identiteten är nationalistisk snarare än religiös. Afghanistan utgörs av flertalet folkgrupper, Osv osv. Ta dig till Medborgarplatsen och prata med ungdomarna, då kommer du upptäcka att där finns stark ambition att just bidra till vårt samhälle.

 23. Per skriver:

  Pöbeln
  Tror jag inte alls.
  Jag känner till att det stora området Mellanöstern-Nordafrika rymmer många olikheter. Självklart inget homogent område. Men det finns viktiga kulturelement som gör att begreppet är Mena är relevant. Islam. Klanvälden. Icke-demokratier eller demokrati endast i primitiv form. Gravt kvinnoförtryck. Misslyckade stater. Låg teknologisk-ekonomisk utvecklingsnivå (Iran delvis ett undantag).

 24. CeDe skriver:

  Dödade IS-krigares identiteter tas över av andra som fortsätter att kvittera ut de dödas bidrag och andra förmåner. De döda går igen i andras skepnader och Sverige fortsätter försörjningen. Den svenska flaggan borde vaja på halv stång.

 25. CeDe skriver:

  Bildt backar ur. Han tycker att Sverige redan är så bra som det är. Lugnt och fint och en fungerande integration.
  Karolinska universitetssjukhusets akutpersonal ska också bära larmdosor nu. Det gör oss ännu tryggare.

 26. CeDe skriver:

  Tryggare kan ingen vara….Polis knivskuren på Medborgarplatsen!

 27. Per skriver:

  CeDe
  Integrationen av invandrade muslimer in i Sveriges muslimska samhälle går väl rätt så bra? Det muslimska prallellsamhället utvecklas hela tiden och växer och konsolideras.

  Integration in i Sveriges svenska samhälle förutsätter assimilering då muslimsk/menakultur är inkompatibel med svensk kultur och svenska samhällsvärderingar.

 28. CeDe skriver:

  Har du något exempel på där muslimer har assimilerats in ett ickemuslimskt samhälle?

 29. Per skriver:

  Det vet jag inget om men det borde väl inte vara helt omöjligt.
  Men jag håller med om att oddsen är dåliga.
  Kravet borde ju vara assimilering.
  De flesta svenskar vill väl inte ha ett parallellt muslimskt samhälle i Sverige?
  Eller? Jag tror inte Lövén m.fl. har tänkt igenom frågeställningen grundligt.

 30. Inge skriver:

  Jeg skulle ønske at alle forstår at å være muslim er et valg.

 31. pöbeln skriver:

  Många Kurder har väl integrerats mycket väl i det svenska samhället…svårt att se skillnad mellan Kurder och Chilenare i graden av integration.

 32. CeDe skriver:

  Kurderna är lite unika i Mellanöstern och många kurder är kristna.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kristna_kurder

 33. Ulf skriver:

  Det är onekligen en intressant fråga Per. Är du verkligen så säker på att majoriteten av svenskar skulle vara beredda att betala det pris som en mer auktoritär stat som kan slå ned på ett muslimskt parallellsamhälle skulle innebära?

  Om de personliga fri och rättigheterna inskränks i Sverige så kommer inte bara muslimer att drabba utan även sekulära svenskar att drabbas. Vilka fri och rättigheter är jag som svensk beredd att ge upp för att stoppa islamismen i förorterna!
  Om Sverige blir mindre populärt som invandrarland kan det betyda problem för näringslivet.
  Till sist kommer andra minoriteter i Sverige antagligen känna sig oroade över det mer intoleranta samhällsklimatet.

  Jag undrar verkligen hur många svenskar som verkligen är beredda att stödja en aktion mot det muslimska samhället i Sverige om den verkliga mänskliga, sociala och ekonomiska kostnaden för en sådant projekt öppet redovisades.

 34. CeDe skriver:

  Grattis Bulgarien!!!

 35. CeDe skriver:

  Ulf,
  Man ser väl knappast några större ambitioner från muslimsk sida att vilja gynna svenskt näringsliv.

 36. Ulf skriver:

  Naturligtvis gynnar svenska muslimers konsumtion men även deras arbete i både den privata och offentliga sektorn det svenska näringslivet.

 37. sl skriver:

  Lånefinansierad konsumtion ska betalas av någon i framtiden. Förhoppningen att de invandrade ska leverera mer än de förbrukat är vad Tino skjutit sin sig på, även om många av hans ”antirasistiska” kritiker utan insikter i ekonomi inte ens förstår det. De ”kommer inte i arbete” som de postsocialdemokratiska hoppas, utan lever på bidrag i decennier.

  Vad gäller egentligen islam-debatten?
  1) Förändrar de invandrade det postkristna och sekulära Sverige i en riktning vi önskar? Har vi rätt att bestämma i vårt eget land? Trots att de ännu är i minoritet uppträder vissa muslimer som om det är deras land, och tar med sig sina sedvänjor, bland dem att hata judar och kristna, hundar och otrogna, bögar och kvinnor.
  2) islam pekar rakt i vårt sår. Vi är fortfarande kristna, vi försvarar oss inte, vi vänder andra kinden till. Den svenska rättsapparaten olika delar samarbetar inte, utan skyfflar över problem på varann. Svensk lag gäller inte, man tar sig in i landet och stannar trots lag och dom, och blir inte internerad. På Medis blev polis knivuggen igår, men i praktiken ske förstås överfall och rån några kvarter därifrån, där polisen inte är. Drabbade vän för en vecka sen. Två ungdomar av utländsk härkomst.

  Naturligtvis kommer invandringen utifrån, den beror mestadels på utrikes faktorer, men vi lockar med en honungsfälla; gratis pengar. Olika delar av det svenska samhället tar smällen på olika sätt. Relativt rika erhåller billigare arbetskraft, relativt fattiga erhåller hårdare konkurrens om jobbet. Därför ser SD´s stöd olika ut i landet. För moderaterna innebär massinvandringen att socialdemokraternas före detta samhällskontrakt slås sönder av dem själva. Sossarna verkar inte ha märkt det, de tror som vanligt att det är ”kapitalismen” och ”högern” som är skurk. Att s blivit hälften så många på ett par decennier passeras under tystnad. Reinfeldt med miljöpartiet öppnade dörrarna. S är enda parti som uppvisat någon som helst kapacitet att stänga dem.

  För lite och försent. 70% skatt utan nattväktarstat. Den svenska modellen.

 38. CeDe skriver:

  Men den konsumtionen är till största del skattefinansierad via bidrag med pengar som inte finns utan måste lånas upp eller dränera den svenska välfärden.
  En forskarstudie från mellan 19910 till 2014 visar på långsam etablering av utrikesfödda.
  Många hinner inte komma i arbete ens före sin pension men pension får man likväl.

 39. sl skriver:

  Precis. Det är möjligt att det pågår en lokal bidragsdriven högkonjunktur i Sverige som är lånefinansierad. De lånen ska betalas av någon, och det blir inte immigranterna som betalar.

  Men det är inte huvudsaken. Vi importerar en sjuk och främmande religion omedelbart efter att ha detroniserat vår egen. Och vi saknar fungerande rättsstat mot kriminell import, de passerar som flyktingar. Vår egen organisation är inte adekvat, vårt eget lilleputtrike med höga skatter och ”trygghet” har bara höga skatter. För oss. För företagsamma bidragstagare har det gratis pengar.

  Aen finns det kortsiktiga vinnare i Sverige. Och förlorare, som mobbas när de protesterar. Man undrar lite hur många väljare SD ska få 2018…

 40. CeDe skriver:

  Men vår regering slår sig för bröstet inför sin högkonjunktur utan att nämna underlaget.

 41. CeDe skriver:

  163 000 sökte asyl i Sverige 2015
  C:a 30.000 2016, till dessa siffror ska även läggas kvotflyktingar.
  Siffran hittills för 2017 är ungefär den samma som samma period 2016.

  De skattefinansierade hjulen rullar.

 42. Per skriver:

  Ulf
  Jag tror faktiskt att de flesta (i varje fall inom kort) är/kommer att vara, för hårda auktoritära tag mot det framväxande muslimska parallellsamhället. Det är en överlevnadsfråga för det svenska samhället i Sverige!
  Auktoritära/fascistiska strukturer måste bekämpas med auktoritära medel. En demokratisk stat kan/måste också vara auktoritär mot det som hotar demokratin yttrandefriheten, jämställdheten, sekularismen/barnens mänskliga rättighet att inte utsättas för religiös indoktrinering/hjärntvätt, osv.

 43. Ulf skriver:

  Det är möjligt att den allmänna opinionen kommer att ändra sig Per men just nu verkar intresset och stödet för någon form av radikala grepp mot svenska muslimer inte ha något folkligt stöd.
  Därför händer mycket riktigt inte särskilt mycket och Löfven kan ägna sig åt företeelser som mer engagerar det svenska folket.

 44. Per skriver:

  Ulf
  Jag skulle inte använda ordet svenska muslimer, utan muslimer boende i Sverige.
  Svensk är väl ett etniskt begrepp? Typ folkslag.
  Men jag håller med om att beredskapen/politiska viljan att ta i den heta potatisen är låg idag. Inget parti driver ju frågan. Men det folkliga stödet kan finnas latent.
  Vad gäller Lövén så har han väl max ett år till som regeringschef om jag ska gissa.
  Och landet Sverige går en spännande framtid till mötes, det är nog både du och jag överens om.

 45. Ulf skriver:

  Inom kungariket Sverige bor det flera grupper som har svenskt pass men som inte ser sig som svenskar. Den största gruppen av dessa svenskar som inte vill kalla sig svenskar är ju skåningar.
  Har man ett svenskt pass så är man svensk vare sig man är född i Damaskus eller Tranås.

  Det är inte omöjligt att Löfven sitter kvar en mandatperiod till men just nu så är det svårt att veta om han sitter kvar denna mandatperiod! Vi får se hur valresultatet ser ut och vem som styr moderaterna 2018.

 46. CeDe skriver:

  Att vara svensk eller ha svenskt medborgarskap har olika betydelser.

  Vad är de med två pass, anser du?

 47. Ulf skriver:

  Dom är självklart svenskar ”CeDe”.

 48. CeDe skriver:

  Vi får väl hoppas att de känner sig som svenskar och vill assimileras i det svenska samhället och dela landets värderingar. Lite tveksam är jag dock med tanke på vad som predikas i moskéer där islam står långt ifrån den svenska modellen.

 49. Inge skriver:

  Hvis det å være muslim er et valg og det å respektere mennesker for deres valg er viktig, er det fullt mulig å utestenge muslimer fra landene våre. Islam er uforenlig med demokrati, derfor kan tilreisende tilhengere av islam utestenges.

 50. CeDe skriver:

  Inge, om man väljer att vara odemokratisk och att slå sin fru och sina barn då tycker jag dessas rättigheter i Sverige borde vara starkt begränsade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.