2390: Livligt i åsiktskorridoren

Lite svängdörr har det blivit i den beryktade åsiktskorridoren. Nu har ju frågan blivit om mediernas brister framför allt när det handlar om den hyperkänsliga invandrarfrågan. Det som nu har blivit möjligt är att ställa samman en del saker som behöver klaras upp. Det tar sig Lasse Granestrand an i GP. Med tanke på att alltfler röster kräver att information skall vara korrekt, källhänvisningar och undvikande av Fake News.

Det går nog inte att undvika kursändringar men sådana är inte lockande. Professor Jesper ”Utan invandring stannar Sverige” Strömbäck som inte ger sig så lätt får ett glatt stöd av Ulrika Knutsson (SR). Hon framför åsikten att positiva nyheter om invandring inte har någon chans mot negativa. Så är det eftersom nyheter är problemfixerade. Om det rasar en skogsbrand någonstans i Sverige kan den nyheten inte kompenseras av rapporter om alla övriga skogsområden där det inte brinner. Och om en terrorist slår till i Stockholm hjälper det inte att åberopa att det för närvarande är terrorfritt i övriga landet. Blir människor oroliga kan man tillgripa statistik. Risken är minimal att omkomma i ett terrordåd. Långt större risk är badkaret. Om någon skulle börja oroa sig för badkaren kan man igen tillgripa statistik och visa att även här är risken mycket låg. Strömbäcks glada budskap om invandrarnas företagsamhet, vilket Knutsson drar fram, är nog inte så mycket värt. Tino Sanandaji har naturligtvis sett på det.

Kanske är det stundens allvar som gör att Anders Lindberg tar i ordentligt i frågan om de traditionella mediernas trovärdighet. Då blir det en Hitlerartikel. Samtidigt får man förstå att det är Lindbergs uppgift att ta fram storsläggan och lägga ut ett sådant ledarstick. Han får många läsare och håller fast vid identiteten. Man kan i det avseendet lita på Lindberg.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

68 svar på 2390: Livligt i åsiktskorridoren

 1. Inge skriver:

  Koranen gir menn rett til å slå sine hustruer. Dette er islam. Forstå det.

 2. Jan skriver:

  Slaveri, kolonialism, imperialism, förintelse men så snabbt skulden rinner av den moderna västerländska människan. Ondskan finns alltid hos den andre.

  https://www.youtube.com/watch?v=hLmuF-0P4tk

  Jan

 3. Inge skriver:

  Falling Down er en god film som hadde fortjent en bedre slutt.

 4. minnesdagen skriver:

  Jan ,
  vilken skuld är det som rinner av ?
  Har du haft slavar eller förintat någon ?

 5. Från Graven skriver:

  Jan

  Tala för dig själv. Ditt försök till den västerländska kollektivskuldsdiskursen tillbakavisar jag som agendasättande. Jag har t.ex.personligen aldrig sett dig argumentera med förintelseförnekarna på detta forum.

  Notera att den arabiska slavhandeln var i paritet med den transatlantiska. Detta är blott ett av många arabisk/islamska övergrepp som ignoreras av de som inte tycker att det passar in i deras diskurs.

 6. Per skriver:

  Jan

  Det är inte påstådd ondska som är det intressanta,
  utan vilka och vad som genererar en positiv utveckling för mänskligheten.
  Ondska är inte ett teoretiskt relevant samhällsvetenskapligt begrepp
  för att förstå historien.

 7. Ulf skriver:

  Bra skrivet Jan. Självklart skall avarter inom islam fördömas men vi måste också se kritiskt på det kristna kulturarvet.

 8. CeDe skriver:

  Ulf, vad vi har har ta ställning till är hur islam och kristendomen fungerar IDAG. Och det är en väsentlig skillnad dem emellan.

 9. CeDe skriver:

  … islam lever kvar i medeltiden men kristendomen är väl fungerande i demokratier.

 10. Per skriver:

  Ulf
  Om man subtraherar det som du benämner ”avarter inom islam” från totaliteten islam så blir det väl inte mycket kvar? Ca 1 miljard människor lever under ett totalitärt förtryck i länder som styrs enligt islamska principer. Din hållning i denna fråga ger två alternativ, antingen är du en usel samhällsanalytiker, förstår inte bättre, eller så är du en kollaboratör för/åt islamfascismen. Och som vanligt gör du allt för att blanda bort korten i debatten.

 11. Ulf skriver:

  Mig veterligen så finns det en totalitär islamistisk stat och det är Saudiarabien. Det är naturligtvis illa att 30 miljoner människor lever i en totalitär islamistisk stat men det är långt från den miljard förtryckta muslimer du skriver om Per.

 12. CeDe skriver:

  C:a 1,6 miljarder utövande muslimer i världen. Islam är underkastelse så dessa människor lever alla under islamskt förtryck.
  Vart vill du komma, Ulf?

 13. Ulf skriver:

  Att det du påstår inte stämmer ”CeDe”. Om islam var en religion som fortfarande levde kvar i medeltiden så skulle vi inte föra den här diskussionen eftersom islam då skulle ha varit en betydelselös sekt.
  Det stora problemet med islam är ju det enkla faktum att den moderniserade variant av islam som skapar kaos i stora delar av världen är ett stort problem just på grund av att den använder sig av för islam helt nya grepp.
  Istället för det traditionella islams misstro mot bilder, religös musik och tryckt text så använder sig idag religösa extremister av dessa ”hjälpmedel”.
  Att sedan påstå att alla muslimer lever under förtryck är ju bara barockt!

 14. CeDe skriver:

  Är man då inte förtryckt om man tvingas underkasta sig något. Man föds mestadels in i islam utan att själv ha valt.

 15. CeDe skriver:

  ….sen är du påpassad i allt du gör, vad du äter vart du går hur du klär dig med vem du pratar/umgås med hur du ber. Du blir av med vissa delar av ditt könsorgan, ingen frågar om du vill eller inte.
  Detta är förtryck, käre Ulf!

 16. Ulf skriver:

  De regler som du räknar upp finns även i judendomen ”CeDe”. Även om det onekligen finns de judar som lever under mycket förtryckande varianter av judendomen så gäller det inte alla judar.
  Likadant är förhållandet inom islam. Bara för att grupper av muslimer lever under religiöst förtryck så gäller det inte för alla muslimer.

 17. CeDe skriver:

  Alldeles riktigt Ulf, många muslimer går in för underkastelsen med hull och hår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.