2385: Länsstyrelsen i beredskap

Nu mullrar det i länsstyrelsen igen (HD). Rubriken på detta avsnitt i verkets flöde tycks kunna vara ”Länsstyrelsen kommer tillbaka”. Spänningen stiger. Kommer länsstyrelsen att kräva en prioriterad polisbevakning dygnet runt kring brandplatsen? Länsstyrelsen passar på att utnyttja mordbrännarna. Ett sådant fulspel skall man inte belöna. Vid bränderna 1985 och 1997 visade länsstyrelsen inget som helst intresse åt återuppbyggnaden. Det kan bero på att det dåvarande gardet var helt slutkört efter att motvilligt ha tjänat konsten i ständigt pågående relationella handlingar. Är det en ny generation med friska krafter, mer än villiga att bli aktörer i det nu 36-åriga dramat?

Hade det varit i gamla tider hade jag vid denna tidpunkt redan hunnit långt med återuppbyggnaden. Nu är jag strängt begränsad och får hantera saken på annat sätt.

Som sagt var: Myndigheter är ett konstnärligt material.

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2385: Länsstyrelsen i beredskap

 1. mohammad skriver:

  Omnia vincit amor

  Bäste statsekreterare Lars Vilks – varför spela länstyrelsen i händerna?

  Jag dristar mig till att föreslå att Vindarnas torn lämnas orört i sitt nuvarande skick som ett Ladoniens Förintelsemonumet.

  Lämpligen då kringgärdat av Eder valfritt smyckat obrännbart material.

  Underdånigast
  /mohammad….

 2. Bo Strömberg skriver:

  Jag skulle hjälpa dig att återuppbygga om jag kunde, om jag bodde nära. Gärna med ett foto eller en ritning. Hur behandlar man trä så att det inte kan brinna ? Jag har läst det någon gång. Det är nog dyrt om det skall vara ordentligt gjort

 3. Bo Strömberg skriver:

  Har för mig att man tryckinpregnerar träet med någon bromförening, synd att det är opraktiskt och giftigt vid brand.

 4. sl skriver:

  Regeringen är också i beredskap, där ingen önskat det. Muséerna ska styras upp genom lag mot att styra upp. Miljöpatrasket, vår i särklass mest reaktionära parti, efterfrågat av två, ständigt med händerna i syltburken. Partiet som river vad det kan.

  http://www.dn.se/kultur-noje/regeringen-foreslar-ny-lag-for-museernas-sjalvstandighet/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.