2373: Mer trassel i värdegrunden; förlåtelsen

Förlåta eller inte, det är frågan. Flödet av mindre lämpliga uttalanden är stort, nedsättande utspel och kränkningar står som spön i backen. Alldeles var det Kakan Hermansson som hade lite för mycket av gamla synder i kappsäcken. Hennes värdegrundsstatus bedöms olika, en del menar att hon är förlåten, andra åter inte. Peter Wahlbeck uttalar sig om ett generöst förlåtande (Aftonbladet). Idag blev det ännu mera spännande då moderaten Delmon Haffos sade lite för mycket om minister Annika Strandhäll i en påpassligt uppfångande videosnutt (Aftonbladet). Där ligger förlåtelsen långt borta vilket han snabbt fick erfara. Även efter det att partiet har haft sina värdegrundssamtal med honom torde hans fall vara djupt och kanske oåterkalleligt.

Vem skall då förlåtas? Kan man uppvisa en solid korrekt värdegrund i en rad frågor har man naturligtvis bäst möjligheter. Har man inte det är det svårare. Dessutom är det svårt att bli av med sina misstag eftersom det alltid finns folk som inte har förlåtit och som inte tröttnar på att påpeka dem. Bakom allt ligger det affekterade hatet. ”Och skall du hata, gör det kort, att hatet ej må fräsa över”. Så kan man väl med en lätt pastisch formulera saken.

Kan konsten som alternativ möjlighet hjälpa oss i detta? Det finns några exempel. Den norske konstnären Ole Martin Bøe utförde sitt projekt ”tilgivelse” redan år 2000. En stor neonskylt som sattes upp i Bergen. Idag blickar den ut över Stavanger.

00-ole-martin-boe

Så har vi Ragnar Kjartanssons envetna förlåtelse ”Bliss” som uppfördes 2011 i New York och vann första pris på performancefestivalen Performa. Här blev det 12 timmar av upprepad förlåtelse hämtad från slutscenen i Figaros Bröllop.

På tal om förlåtelse visar Gunnila Brodrej ingen pardon angående sin bojkott av Figaros Bröllop. Malmöoperan ber på sina bara knän men hon låter sig inte bevekas (Expressen, Expressen). Återigen ett svårt värdegrundsfall.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

95 svar på 2373: Mer trassel i värdegrunden; förlåtelsen

 1. Från Graven skriver:

  Socialdemokratiska Arbetarpartiet har ju förlåtit sig själva sin lagstiftning fram till 1972 om tvångssterilisering mot tattare (romer).

 2. Från Graven skriver:

  Och när det gäller socialförsäkringsminister Annika Strandhälls twitterfunderingar om män bör tillåtas rösträtt så finns det inte ens någonting att förlåta, ty sådana funderingar är helt legitima i socialdemokratins egna gräddfil i åsiktskorridoren.

 3. Peter skriver:

  I vissa positioner ska det vara väldigt svårt att bli förlåten.
  Vore det inte det, så skulle det bli mardrömslikt. Men finns alltid andra jobb där hon kan vara mer frispråkig.

 4. Från Graven skriver:

  Och i public media-svängen är Kakan Hermanssons ”all cops are bastards” en direkt förutsättning för medlemskap i klubben.

 5. Ulf skriver:

  Ett tillägg till ”Från Gravens” kommentar här ovan. Sverigedemokraterna röstade så sent som 2013 som enda riksdagsparti för fortsatta tvångssteriliseringar av transsexuella.

  Det är kanske inte så konstigt att Sverigedemokraterna fortsätter att vurma för tvångssteriliseringar. De lagar som möjliggjorde tvångssteriliserningarna var ju en del av uppbyggandet av ett homogent och ”sunt” Sverige. Just ett sådant samhälle Sverigedemokraterna drömmer sig tillbaka till.

 6. CeDe skriver:

  Vilket är egentligen värst: att i stridens hetta kalla någon för fnask eller som minister i eftertanke överväga att män fråntas sin rösträtt.

 7. Från Graven skriver:

  Det är ju egentligen förfärligt, men Sverigedemokraterna kommer väl en dag att bli förlåtna sitt tvångssteriliseringsvurmande precis som socialdemokraterna blev för sitt.

 8. CeDe skriver:

  Det är skillnad på folk och fä, herr Greven!

 9. Från Graven skriver:

  Jag noterar att Stefan Löfven gick med i SAP under den tid tvångssteriliseringslagstiftningen fortfarande tillämpades!

  Fy fan!

 10. Ulf skriver:

  Skillnaden mellan Sverigedemokraterna och de övriga riksdagspartierna är ju att SD fortfarande tycker att tvångssteriliseringar är okey.

 11. sl skriver:

  Egentligen vet vi ju alla vilket som är den enda vägen till förlåtelse; vi måste innerligt tro på den sanna läran, kräla i stoftet, svepa oss i aska (inte svepa i oss, som tjocka rockfarbrorn, alltså). Enda genom tro erhåller vi förlåtelse, ingen annan väg finnes. Men det är icke tro på Jesus som förlöser, nej nej, det är tro på värdegrunden, inget annat duger. Därmed är sverigedemokraten, ofta kallad sverigefascisten, dömd till evig förtappelse, han kan endast erhålla frälsning genom offentlig syndabekännelse och total återkomst till fårahjorden och dess herde. Avsvärjande av djävulen kräver hundraprocentig renhet i tro, en futtig tvångssteriliseringskritik blidkar inte det postmoderna prästerskapet. Att komma till fulländad tro är det enda raka, och leder till frälsning. Avsvärjen eder djävulen!

 12. Ulf skriver:

  Nu tycker jag att signaturen ”sl” överdriver lite. Sverigedemokraterna hade om de bara kunde skippa den antijudiska retoriken, homofobin och trams som tvångssteriliseringar kunnat göra upp med andra riksdagspartier redan efter valet 2014.
  Det har skett i både Danmark och Norge där Danskt Folkeparti och Framstegspartiet samarbetar med andra partier och deltar i regeringsarbetet.
  Men så länge sverigedemokratiska riksdagsledamöter envisas att med idiotier som att lägga fram motioner i syfte att förhindra judar att äga medieföretag så kommer nog presumtiva samarbetspartner att hålla sig undan!

 13. sl skriver:

  Jag är så ledsen, och måste genast be om förlåtelse, det gäller ju Kakan Hermansson! Som jag missuppfattat ALLT!

  Peter Wahlbeck, en gemen man med mäns alla kända brister, har dristat sig att tala i Kakans ställe. Kakan är både Kvinna och Lesbisk, därmed har hon garanterat både humor och företräde, hon är automatiskt dubbelvaccinerad från födseln mot att synda. Audis kunder, könsförtryckande män, har dristat sig att kritisera någon som är mer jämlik andra, den sexistiska Audi-ledningen har på förutsägbart sätt svikit i kampen, och Peter Wahlbecks tilltag förtjänar kritik, han är via sitt kön inte värdig att yttra sig. Här kan både Marknadskrafternas och Männens asociala signifikans studeras i närbild; mansplaining. ”Håll käften, Wahlbeck!”

  Stackars Kakan, ta en kaka till!

 14. sl skriver:

  Sl tycker å sin sida att ”Ulf” inte alls greppat problematiken. Vi lever i en nation formad av Luthers teser om tro och liv, endast genom tro kommer frälsning från helvetets alla kval och förening med den kära frälsaren i paradiset, avlatsbrev duger inte, det är för papister, dvs kvinnohatande pederaster. Under årens gång har bara en variabel fallit ur den linjära ekvationen, nämligen Jesus, allt övrigt gäller än. Endast föremålet för tro har ändrats, inte grundekvationen. Vetenskap som motsäger tron är falsk; vetenskap som vederlägger vetenskapen om männens påverkan på klimatet är exempel på falsk vetenskap, en vetenskapsman kan vara Nobelpristagare, men utan tron på människostyrda klimatförändringar är hen ingen riktig vetenskapsman, utan en hycklare och hädare. Endast tron frälser, och de statuter som kräver nigande inför altaret är som följer:

  1) Människans ondska, förädlad genom teknik till utstuderat planetsabotage, kräver korrektion via tro och skattehöjningar. Vi vet inte vårt eget bästa, men det gör våra postmoderna präster i nyhetssofforna, Rockström et al.

  2) Kvinnornas och de färgades moraliska och intellektuella överlägsenhet via hudfärg och kön. Vita män har gjort syndafallet, övriga har tvingats till det av vita män, och är därmed oskyldiga. Vår kulturminister är bästa tänkbara kulturminister, det bevisas av hennes hudfärg och kön.

  3) Skatten måste alltid höjas, alltid. Skattesänkningar är brott mot mänskligheten.

  4) Bilägande är syndigt, intressant nog kan publik ångerfullhet, frikostiga avlatsbrev och
  offentlig tro med förbön minska skulden, tvivelsutan en eftergift för eftersläntrande papism. Överklass med Tesla hör inte paradiset till.

  5) Sverigedemokrater kan endast frälsas genom att total avhållsamhet från rasism, alltså deras falska lära, genom offentligt avsvärjande av djävulsdyrkan i sin helhet, under trovärdig mångkulturell förbön och psalmsång till de förtrycktas ära. Det räcker INTE med ett simpelt avträde från homofobi, tvångsteriliseringar och judehat för att få komma in i den frälsta flocken, inte på långa vägar. Hela manspaketet måste elimineras.

  Till att börja med är antisionism en grundbult i vägen till frälsning, lite judehat kan alltid förklaras med judars oerhörda folkmord på araber, det är judarnas eget fel att alla hatar dem, det visste redan Luther att berätta.

  För det andra innebär borgerligt samarbete med de danska rasisterna att de danska borgarna tillhör syndarnas skara, nu måste de också be om förlåtelse, göra bot och bättring och gå i allians med de gröna, för samhällets och barnens skull. För borgare finns bara en väg till frälsning, nämligen genom samarbetsregering med miljöpartiet och den nyfrälsta kvinnoledda socialdemokratin. Borgerliga som framhärdar i sin borgerlighet är redan fascister, det vet alla troende. De är del av problemet, inte lösingen. I svensk tradition heter lösningen ”tro”.

  #klimatförändringar, #klimatpepp, #feminism, #vårdskolaomsorg, #mansplaining

 15. minnesdagen skriver:

  Det är förmodligen principen att som komiker kunna säga dumma saker som Wahlbeck syftar på.
  Peter Wahlbeck är väldigt rolig men tar ut svängarna, så att vissa lättkränkta blir förbannade, samtidigt som många i publiken vrider sig av skratt. Kanske är det också så med Kakan, jag har aldrig sett eller hört henne, men jag får en känsla av att hon vänder sig till en mer begränsad publik.
  Minns speciellt ett tillfälle i Majorna i Göteborg, då Wahlbeck ställde upp gratis på ett engagemang till förmån för någon brittisk arbetarstrejk. Många i den roade publiken var långt åt vänster. Och när Wahlbeck började skoja om kosmisk kommunism, var det en (upprörd kommunist får jag förmoda) som gick fram och hällde sin öl på honom. En av arrangörerna ställde sig då vid mikrofonen och sade att ’lite skoj får man tåla’ och att Wahlbeck var ju på plats för att han ställde upp gratis till förmån för de strejkande arbetarna.

 16. mohammad skriver:

  Apropå.

  Önskvärt vore att den högst initierade Pastor SL i det snaraste vill ge herr Greven absolution enligt denna konstens alla regler.

  I förhoppning att herr Greven med denna ynnest i ryggen fortsättningsvis vet att uppföra sig enligt värdegrunderna på bloggen.

  Tack…

 17. Ludvig K skriver:

  Det råder inte konsensus kring tvångssteriliseringarna och dess förmodat rasistiska art. Men det är ett vanligt trick för sossehatare att dra fram för att minsann visa vilket vidrigt parti det i grunden är.

  Vilket samhälle tycker du fungerar bäst, Från Graven? Sverige i slutet av 1960-talet eller Sverige 2016?

 18. CeDe skriver:

  Det har kommit in en hermelin bland katterna – tummen upp för sl!

 19. mohammad skriver:

  Om avrättningarna som ristats såsom i sten i varje Polismans hjärta:

  ”Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv.”

  Nej tyvärr Kakan – det går inte att förlåta – inga fribiljetter finns tillhanda här – bättre då att tänka efter före än innan man låter munlädret gå och fläktremmarna fladdra.

  Klart slut!

  /m

 20. Ludvig K skriver:

  Kakan gjorde en Dan Park. Liksom Delmon Haffo.

 21. mohammad skriver:

  …före än efter…?

  Javisst…

 22. sl skriver:

  Mohammed har ingen koll alls. Det identitespolitiska regelverket är solklart;

  Värdegrunden, som ersätter vår herre Jesus Kristus på tronen för troende av år 2016, tron på det enda som kan förlåta våra synder, ger tydligt hänvisning, det kan inte råda tvivel om problemformuleringsprivilegiet och vilka som syndat och varför. Endast tron frälser, det finns inget annat. Vetenskaplig, far och flyg! Här kommer den nya vetenskapen, ”så mycket bättre”.

  Kakan är kvinna och lesbisk, dubbelt oskyldig från födseln. Hon får säga vad hon vill, automatiskt faller hon i kategorin god, troende, människa. Ni måste vetenskapligt observera hennes otroligt starka kort; hon är tjock, har glasögon och har rättvist hånat översittarpolisen när den blir likviderad av förtryckt svenskafrikan som är missgynnad på arbetsmarknaden och hånad för krulligt hår och tjocka läppar. Kakans position är avundsvärd, hon är ett föredöme för alla, och borde kunna försörja sig livet ut på att sitta hemma i morgonrock och skriva om katter och ceylon-te. Kakan är ett geni; ”så jävla snabb i huvet”. Saknas intresse för katter och ceylon-te får hon genast jobb på dagensarena, flamman, politism, Bofors, aftonbladet eller på polishögskolan med sitt cv.

  Peter är man, därmed skyldig, ett presumtivt odjur, inställsam vänsterflört hjälper ej. Lite mentalt handikappad, tror att Kakan behöver hans ”chevalereska” hjälp. Översitteri!

  Moderatjäveln är skyldig redan i och med medlemskapet i M, oförlåtligt. Bör inte få jobb ens i Pressbyrån, kan sannolikt inte sköta kundkontakt. Förmodligen duger han till att kratta löv, men inte mer. Jämför med Margot, en konsumkassörska som duger till utrikesminister. Skillnaden sitter mellan benen, och i hjärnan förstås, ”så mycket bättre”!

  Audipacket är män, falska, översittare, våldsverkare, klimatförstörare. Vad de än gör, så kan det med rätta kritiseras. Den som ifrågasätter kritik av Audipacket är också syndare, och endast omedelbar reträtt till den sanna klimat- och hbtq-läran frälser. Audipacket kan vara köpare, säljare, marknadsförare eller bilförare, det spelar ingen roll. Audipacket är bara till sin fördel vid en enda jämförelse, nämligen med BMW- eller Mercedes-packet, de står ännu lägre på värdegrundsskalan. Förmodligen är de släkt med Hitler.

  En intressant fråga man kan fundera över, är om Audipack med slips rankas lägre än BMW-pack utan slips. Och hör här; visst BMW-pack med svart krulligt hår kan ha tjuvat bilen, inte skattat och försäkrat den rätt, då reses frågan om vilken synd och förlåtelse som har företräde. Enligt den gamla pensionerade skolan är brott mot staten värst, utebliven skatt och försäkring det primära brottet, men brottslingens offerkaraktär kan kanske uppväga till och med brott mot staten? Det vore i så fall ett genombrott utan motstycke, stommen i fyrahundra års svensk lagstiftning skulle ha vänts upp och ner.

 23. CeDe skriver:

  Att hamna i det feministiska värdegrundens slukhål är närmast att beskrivas som upplevelsen att lösas upp i en varm källa i nationalparken Yellowstone.

 24. mohammad skriver:

  ”Med anledning av flyktingsituation som just nu dominerar den politiska samhällsdebatten har Nya Moderaterna tagit fram ett antal förslag för att fler länder i EU ska ta större ansvar och för att Sverige ska kunna möjliggöra ett värdigt mottagande för de som kommit hit.

  Ikväll valde regeringen att gå Moderaternas krav till mötes kring gränskontroller vilket är välkommet. Det är tydligt att Nya Moderaterna sätter den politiska agendan och tack vare en offensiv oppositionspolitik regerar just nu Stefan Löfven med Anna Kinberg Batras politik.”

  https://delmonhaffo.wordpress.com/

 25. mohammad skriver:

  Stora ord från en politisk pajas som för närvarande sjunker med fötterna i betong…

 26. CeDe skriver:

  Gammal rekvisita, moham!

 27. mohammad skriver:

  Självklart CeDe – man är ju inte helt ”haffo” – men artikeln visar att det är mer än den egna skjortan som står på spel när man brutaliserar det politiska samtalet…

 28. elina skriver:

  Märkligt att ordet hora väcker sådan uppståndelse. Det är ju vanligt tilltalsord på varenda skolgård nu mera. Dock var det inte ok att säga så.
  Städa skolan också!
  Att tänka sig neka halva mänskligheten rösträtt tycker jag är graverande. Inte för en radikalfeminist kanske men för en minister. Men alla stryker henne medhårs. Män är det inte så noga med.

 29. CeDe skriver:

  Att Delmon Haffo brukar ordet hora visar bara på hur välintegrerad han är i det nya mångkulturella spännande Sverige.

 30. sl skriver:

  Det kunde man önska sig, CeDe, men tyvärr tyvärr, du hänvisar till allas lika värde på riktigt, det spännande med allas lika värde är att det innebär motsatsen till allas lika värde. Allas lika värde är äkta nyspråk, orwellianska. Det gäller att bemästra det som 1984 kallas dubbeltänk. Allas lika värde, men några är extra mycket lika mycket värda. Det borde vara en självmotsägelse, men tack vare tron på värdegrunden är allt som det ska. Tron på värdegrunden och den därav följande frälsningen är mer värd en vetenskap. Som vi nyss fått höra från överheten står manlig rösträtt i konflikt med principen en man en röst. Det ska vara en kvinna en röst, en man ingen röst.

  Kakans har från sin biosexuella position rätt att håna likviderad polis, men han har inte rätt att kalla översittarpolitiker hora. Pga sitt kön är hon auto-exkluderad från gruppen översittare, medan han lika automatiskt tillhör den. Hans enda hopp är att hävda invandrarkortet, säga att han är förtryckt, ett offer, men från och med nu tror på värdegrunden, han vet att han har syndat, och ber en offentlig värdegrundsbön. En betydelsfull detalj; avståndstagande från M är ett måste. Utan avståndstagande från Marknadsdiktaturen, det Moderata och Mansplainingen är en offerbön värdelös, helt enkelt otillräcklig. En invandrare som är moderat är en otillständighet, en dubbel förbrytelse, det betyder äkta otacksamhet.

  Haffo har förstås en möjlighet till; han kan få jobbet att gå in skor till företagsledare. Äkta skor av mördad häst är stenhårda, svindyra och obekväma, men om en kuli har gått in dem under ett år, sitter de som skinnhandskar på fötterna.

 31. sl skriver:

  Som initierad i dubbeltänk i värdegrundslära, en tautologi givetvis, då värdegrundslära i sig innebär dubbeltänk, inser man två ting; om den haffade varit *färgad* hade hens relativa position varit bättre, ett professionellt skokrämsjobb skulle teoretiskt sett kunna förbättra situationen, om än ej i praktiken.

  Det andra? I vissa länder placerar den politiska polisen hasch i oönskade elements fickor, strax dinglar de i byggkranarna till allmän beskådan. Det kommer inte att bli några större problem med att beslå motståndare med brott mot värdegrunden via fejkade eller ihopklippta ljudupptagningar, och politiska brottslingar är dömda på förhand. Jfr med ”det här har skadat moderaterna”. Att skada moderaterna kommer är en barnlek, de är skyldiga oavsett vad de gjort, och har de inget gjort, lägger man dit en allvarlig ljudinspelning. Haffo har förbrutit sig, värdegrunden kräver underkastelse, den är överordnad. Endast tro på värdegrunden leder till frälsning.

 32. mohammad skriver:

  Vem ger sig i kast med att söka relativisera Haffos ärekränkande sexism annat än ett lika förhärdat gubbslem – med därtill hörande rasistiska attribut i skrivningarna?

  Här ligger en …… begraven här!

 33. CeDe skriver:

  Har för mig att sl är en kvinnlig skribent.

 34. benke bus skriver:

  Ursäkta att jag finns till!

 35. sl skriver:

  Hade jag inte varit kvinna hade jag inte haft rätt att uttala mig i så allvarliga fall, då hade mina uttalanden varit av mansplaining-karaktär 🙂 Detta kommer sig av värdegrunden. Om en man beslår mig med ”rasism” i form av naturvetenskapliga observationer av färgades hårkvalitet och läppstorlek, så har han förbrutit sig mot värdegrunden. Självfallet är jag inte rasist. Självfallet har ingen man rätt att invända mot mina observationer. Män ska inte ha rösträtt, allt enligt värdegrunden.

 36. Ulf skriver:

  Signaturen ”elina” verkar inte ha några minnen från den svenska skolan på sextio och sjuttiotalet. Det har jag och jag kan försäkra att epitet hora användes flitigt då också, tyvärr.

  Att förknippa användandet av ”hora” med invandrare är för övrigt ganska meningslöst eftersom ordet fanns redan i den äldre fornsvenskan. Alltså under medeltiden.

 37. Från Graven skriver:

  Hur många handgranater detonerade i Malmö på 60- och 70-talen då?

 38. sl skriver:

  Notera hur debatten avstannar, det är poängen med värdegrunden. Värdegrunden är utom diskussion, samtalet består i att värdegrunden hävdas. Det är som att gå till kyrkan och diskutera Jesus. Jesus är Guds son, Gud är treenig, Jesus dog på korset för våra synder, tror man och ber till honom hamnar man i paradiset. Det är hela diskussionen, dessa fakta ska likt värdegrunden hamras in. Skillnaden är att det numera är tillåtet att tvivla på Jesus, men gud nåde den som tvivlar på värdegrunden, då väntar helvetet, uppriktig ånger, räfst och rättarting, eller utfrysning.

  ”Vi måste våga tala om rasismen”? Det betyder inte alls debatt om rasism, utan att vissa påståenden ska hamras in som sanningar, och att ingen har rätt att ifrågasätta dem. Invändningar mot kommunernas finansiering av invandrare ingen efterfrågar på arbetsmarknaden räknas som rasism, Stockholmskommuner som inte kan erbjuda bostad till regeringens immigranter är rasister, diskussionen gäller hur de ska tvingas lyda. Att det kan vara fel på immigrationen är utanför det tillåtna diskussionsämnet.

  ”Vi måste våga tala om klimatet” betyder inte alls debatt om klimatet, tvärtom, sanningen att mikroskopiska förändringar i bråkdelars bråkdelar av troposfären kommer att förvandla jorden till ett obeboeligt råtthåll ska inte diskuteras, utan fastslås.

  ”Vi måste våga tala om könsrollerna” innebär att genusperspektivet står utom diskussion, samtalet är ett stormöte på landsbygden under kinesiska kommunistpartiet, alla ska idka självkritik, mäns enda uppgift är att konfirmera att genusperspektivet är korrekt. Män som invänder är rasister, fascister, förtryckare och våldsverkare. Kvinnor som invänder är könsförrädare, indoktrinerade, illa upplysta eller puckade.

  ”Det värsta är skrattarna som döljer sig där bak” lyder dagens klagorop. Det indikerar en svårighet för miljögenuskyrkan. Under sovjetunionens mörka tid kunde undersåtarna bara göra en sak, nämligen skratta åt sina predikande politiska kommissarier och deras blomsterspråk. Makten stod svarslös inför undersåtarnas hån, den kände sitt misslyckande.

  Är vi kanske nästan där?

 39. CeDe skriver:

  Ulf, epitetet hora har eskalerat med invandringen. I muslimska länder benämns kvinnor/flickor som horor om de inte följer muslimska koderna för klädsel och uppförande. Att ordet fanns på medeltiden har ingen betydelse. Jag har haft både barn och barnbarn i skolålder och det var först med mina små barnbarnsflickor som då bodde i en förort till Stockholm med stor invandring som problemen med invandrarpojkarnas språktrakasserier började. Så illa att föräldrarna tog barnen ur skolan och familjen flyttade. Flickorna var inte gamla när de dagligen blev kallade för horor.

 40. Ulf skriver:

  Att som signaturen ”sl” jämföra dagens debattklimat i Sverige med det i Sovjetunionen blir bara fånigt. När en skribent gör en sådan jämförelse så vet läsaren att författaren tappat kontakten med verkligheten.

 41. Från Graven skriver:

  Folk har både förlorat jobbet och blivit ställa inför rätta för att ha kritiserat islam, så ”sl” ligger närmare sanningen om debattklimatet än vad Ulf gör.

 42. mohammad skriver:

  Nu hittar du på igen Greven….

 43. Per skriver:

  Några av kommentatorerna här är som två av de tre aporna, den som inget ser och den som inget hör, men de babblar på ändå …

 44. CeDe skriver:

  Må vara att det inte är kroppsliga tjänster som Annika Strandhäll står till tjänst med.
  Men hon säljer ut sin själ när hon påstår att man skulle kunna överväga att frånta män deras mänskliga rättighet att få rösta i allmänna riksdagsval.

 45. CeDe skriver:

  Löfven säljer ut sitt land för muslimernas röster för sin egen position.

 46. Ulf skriver:

  Jag föreslår att ”Från Graven” läser på lite om Sovjetunionen och sedan återkommer med ett mer balanserat inlägg. Att jämför dagens Sverige med Sovjet är helt enkelt obildat och fånigt. Samtidigt är en sådan jämförelse också en förminskning av den terror som utövades av staten mot medborgarna i Sovjetunionen.

 47. mohammad skriver:

  Greve von Gravens argumentering tyder på förekomsten av kognitiv dissonans – självbedrägeri – ett psykologiskt tillstånd som förvisso går att behandla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.