2360: Kraftfulla konstinslag

Den senaste bulletinen från rebellen Bob Dylan meddelar att han tydligen skall infinna sig till nobelpriset. Förr kunde det vara hårdare attityder gentemot ärofulla pris. 1964 tilldelades Asger Jorn Guggenheim Art Award. Jorn svarade med ett telegram:

”GO TO HELL BASTARD—STOP—REFUSE PRIZE—STOP—NEVER ASKED FOR IT—STOP—AGAINST ALL DECENCY MIX ARTIST AGAINST HIS WILL IN YOUR PUBLICITY—STOP—I WANT PUBLIC CONFIRMATION NOT TO HAVE PARTICIPATED IN YOUR RIDICULOUS GAME.”

Onekligen kan man finna intressanta kulturinslag på Avpixlat. På Avpixlat skriver man en artikel om bilbränder vilka tycks ha blivit en allt vanligare företeelse. Det intressanta är att artikeln illustrerats med en bild av en brinnande bil. Det slog mitt konstöga att den hade jag sett förr. Och mycket riktigt, Avpixlat hade valt att visa en videostill från Superflex Burning Car från 2008. Ett brinnande konstintresse?

01burnavp
Bilden är spegelvänd
01burnsuperfl08
Och här spegelvänd originalbild

Det här inlägget postades i Konstkritik. Bokmärk permalänken.

110 svar på 2360: Kraftfulla konstinslag

 1. Från Graven skriver:

  Tyvärr gör vi ju inte det, Ulf.

  Hela din långa litania till Lars tidigare i tråden visar ju tydligt en person som helt enkelt inte förstår vad folk försöker säga hen.

 2. pöbeln skriver:

  Graven
  Det är klart att jag inte kommer bemöta minnesdagen vidare. Är det något antisemiter vill och önskar är att diskussionen fortsätter. Eller hur Graven. Därför förvånar det mig att just du så gärna VILL att diskussionen med minnesdagen ska fortsätta.

 3. Lars Vilks skriver:

  Det finns två aspekter på det här. En är att deltagarna på bloggen kan förstå mekanismen i argumentationen om du lade fram dina synpunkter. Den andra är det du själv nämner, hopplösheten i diskussionen. Konspirationsteorierna är alltid ad hoc, varje invändning bemöts med nya påståenden som tilläggs (eftersom konspiratörerna påstås kontrollera praktiskt taget allting). Teorierna har därför inget falsifieringskriterium.

 4. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Jamen, sluta då att beskylla oss andra för passivitet, när ni själva vägrar ta aktiv del i debatten med förintelseförnekarna!

 5. pöbeln skriver:

  Helt riktigt Lars.

 6. mohammad skriver:

  Von Gravens accentuerade hybris, retoriska stolpskott och kraftlösa argumentationsteknik skall inte underskattas.

  Ej heller den grunda sakkunskapen, bristande slutledningsförmågan och för all del, den ökända smutskastningen och baktaleriet.

  Von Graven – han behövs härinne…

 7. Från Graven skriver:

  lol – som en liten besvärjelse.

 8. CeDe skriver:

  mohammad, rör inte min KK.

 9. Ludvig K skriver:

  Den som går tillbaka i rullorna här på bloggen kan lätt upptäcka hur signaturen ”minnesdagen” alltid flyr sin kos så fort någon ber om mer uttömmande svar. Sedan går det en vecka och så är hen tillbaka igen och spyr ut lite galla, för att därefter bege sig till marker som jag inte ens skulle vilja att min värsta fiende fick besöka.

  Förut var jag av en annan åsikt men med tiden här på Vilks.net har jag blivit alltmer övertygad om att det finns en poäng med att det finns svart på vitt ute på en blogg så att den som undrar kan se hur det går till när luftslottsbyggarna är i farten.

 10. minnesdagen skriver:

  Ludvig,
  vad menar du flyr sin kos ?
  Jag tolkar kommentarerna som att jag inte skrivit något som är antisemitiskt, däremot konspirationsteoretiskt, och det kan jag inte invända emot.

  Riktigt konspirationsteoretiskt av allvarligare slag kan du läsa i nyheterna i dessa dagar, och som Per L nämnde, påståenden att Ryssland skulle kunna tänka sig att anfalla Sverige militärt. Vem är det som har intresse av att piska upp dessa krigsstämningar ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.