2356: Opera

Operan Jane fick sin premiär på operan i Stockholm. Expressens skribent tyckte att jag skulle ha kommenterat. Visserligen var jag i närheten, premiäraftonen höll jag mitt föredrag om yttrandefrihet för MUF. Alldeles i förbifarten kan jag också säga att jag har haft glädjen att träffa tonsättaren, en sympatisk man som jag hade ett långt samtal med. Men det fanns också en önskan om diskretion vilket jag är helt med på. Intressant nog att operan har kommit till, liksom en gåva emedan jag själv haft många idéer om rondellhunden som opera.

Här är några röster om verken (det rör sig alltså om ett uppförande av tre kortoperor varav Jane alltså är en). SR DN SvD

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

3 svar på 2356: Opera

 1. CeDe skriver:

  Och varför fanns inte Vilks på plats i Operahuset, blev han inte inbjuden? Det borde Lars ha blivit. Det hade varit ett bra demonstration på sakernas tillstånd när halva publiken hade vänt i dörren.

 2. Hemkär skriver:

  Är Short stories en form av beredskapsjobb för kulturarbetare? Vad annars skriva en Operanovell om en man som begår självmord för att han inte blev uttagen till en utställning.

 3. minnesdagen skriver:

  Den där hemmafrun Jane som blev jihadist via nätet. Jag vet ingenting om henne och vill egentligen inte veta heller. Men hur kan man bli jihadist via nätet om man inte redan är en muslim ? Hon var uppenbarligen gift med någon eftersom hon var hemmafru.

  En svensk motsvarighet i form av blondinjihadist måste ju vara ’älskade terrorist’ kvinnan som engagerat sig i Miljöpartiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.