2343: I Göteborg

Det gamla vanliga kan man väl säga när man läser intervjun med Niklas Orrenius i Sydsvenskan. Att samla några buntar med insinuationer när man saknar fast mark. Det är ju det där med att Vilks vägrar visa det som benämns ”ett bultande hjärta”.

Orrenius drabbas naturligtvis av att ha gett sig in i ett kapitel som till så stor del handlar om Vilks, hans möjliga åsikter och vad hans processverk har fört med sig. Varför sätter Orrenius sitt goda rykte på spel och är det inte risk att han legitimerar Vilks bravader? Skulle man kunna säga om man har smak för sådant. Men det är så att i den här saken blir efter hand nästan allt som uttalas igenkännbart. Vi har hört det förut och det leder ingenvart.

En rätt rolig sak är det som sägs om avhumanisering. Att avbilda en religiös-politisk auktoritet som en rondellhund betraktas, åtminstone i den här artikeln som något fruktansvärt. Samma gamla studs som vi har sett så många gånger: Betraktaren eldar upp sig och lösgör sina fantasier. Man får också notera att artikelförfattaren lyckades med att få in lite SD: ”Vilks har en tendens, som påminner om hur Sverigedemokraterna poserar som martyrer, att medvetet missförstå kritiken av saken som ett ifrågasättande av hans yttrandefrihet.” En klurig formulering eftersom det är ofrånkomligt att ifrågasättandet av min yttrandefrihet inte är ovanligt, antingen genom den kända ramsan: ”Man skall inte använda yttrandefriheten för att såra människor”, eller att ”det är onödigt”. Jag kan inte se mig som poserande martyr. Även om mitt nuvarande liv medför en hel del inskränkningar och belastningar har jag inga som helst planer på att nedsjunka i någon martyrroll.

Det funderas lite i texten om varför jag kom till bokmässan och Orrenius seminarium. Det finns flera skäl. Ett är att det är en icke obetydlig händelse i hela den här historien och att det var intressant att följa presentationen. Men jag hade samtidigt tänkt mig en tur på bokmässan och att träffa en del personer som jag känner. Av det blev det ingenting eftersom säkerhetsbedömningen var sådan att mitt besök fick bli kort och enbart begränsat till seminariet. Och i anslutning till bokmässan fanns också SVT:s Opinion där jag skulle munhuggas med Elisabet Höglund. Som man lätt kunde räkna ut blev det ingen riktig match eftersom Höglunds syn på yttrandefriheten visade sig vara en blek månskära om att göra något fint med den.

Sydsvenskans artikel visar hur en journalist kan styra sin text i en bestämd riktning och göra klart för läsaren hur denne bör tänka. Orrenius har en annan stil. Han överlåter åt läsaren att på egen hand ta ställning.

00sembokm
Del av bokpresentation

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

239 svar på 2343: I Göteborg

  1. mohammad skriver:

    Jasså – von Graven har gått och blivit progressiv liberal?

    LOL…!

    ”Från och med januari i år reserveras ytterligare en månad inom föräldrapenningen för vardera föräldern. Det innebär att antalet dagar som inte kan avstås till den andra föräldern ökar från 60 till 90 dagar.

    Vi liberaler har varit med och utvecklat föräldraförsäkringen sedan den infördes 1974, och vi tänker fortsätta reformarbetet. Vårt lands föräldrapenning är så generös, framför allt i ett internationellt perspektiv, att den måste värnas och utvecklas om vi ska ha råd att behålla den. Och det har vi gjort.

    Samtidigt som föräldraförsäkringen byggts ut och blivit förmånligare, har Sveriges Riksdag också öronmärkt dagar till vardera föräldern. Detta är till stor del Liberalernas förtjänst.

    I samband med den senaste reformen, att öronmärka ytterligare 30 dagar, har brösttoner och slagord duggat tätt i debatter, artiklar och sociala medier. Men vi liberaler står rakryggade och stolta. När motståndarna anklagar oss lägga oss i familjers vardag, glömmer de bort vår gemensamma historia. 

    I diskussionen om föräldraledigheten och vägen till ett mer jämställt samhälle får vi inte glömma att 1974 var ledigheten 180 dagar. I samband med införandet av den första pappamånaden 1995 höjdes också antalet föräldraledighetsdagar från 390 till 450. När den andra månaden infördes 2002 så höjdes de totala dagarna till 480.

    Tyvärr går utvecklingen för sakta för oss liberaler, då vi vill se ett jämnare uttag av dagar mellan könen. Därför inför vi nu tillsammans med regeringen en tredje öronmärkt månad.  

    Vi ska värna vår generositet mot landets barn. Men vi ska också ta ansvar. Det är inte klåfingrighet eller socialism.

    Det är sunt förnuft.”

    https://sites.google.com/site/fpjkpgportal/dokument-aemne/demokrati/en-mer-jaemstaelld-foeraeldrafoersaekring

  2. mohammad skriver:

    Jo förresten von Graven – det är ju väldigt progressivt liberalt att referera till Koran…

  3. Från Graven skriver:

    Liberalt? Javisst är det liberalt att fördöma att koranen (4:34) stipulerar att kvinnor är underställda mannen och skall slås om de inte lyder , samtidigt som du och din kompis Ulf vill ha sharia etablerat i Sverige.

    Jag förstår att ni blir förbannade när era planer går i kras

  4. mohammad skriver:

    Väldigt progressivt liberalt att fördöma de svenska liberalernas historia reformarbete att utveckla Föräldraförsäkringen…

  5. Ulf skriver:

    Du är bara ett patetiskt internettroll ”Från Graven” men jag vill bara påminna om att det är du ”Från Graven” inte jag eller ”muhammed” som jämställer lagstiftningen i Israel med Nazitysklands, stödjer förbud mot import av koscherkött och Sverigedemokraterna antijudiska politik samt påstår att Bonnierägda Dagens Nyheter mörkar islamistisk terrorism.

    Denna blandning av direkta lögner och grava generaliseringar är som hämtad ur en handbok för antisemiter.

  6. Från Graven skriver:

    Du och mohammad snöar in på jämförelser mellan Nazityskland och Israel i tråd efter tråd. Ulf och mohammad är antisemiter

    Ulf förespråkar ogenerat sharia, mohammad hyllar koranens 4:34 och du understryker er misogyna islamofascistiska värdegrund genom att använda könsord mot kvinnliga debattörer.

  7. Ulf skriver:

    Du ”Från Graven” bara fortsätter att ljuga, att du bara orkar 🙂

  8. Från Graven skriver:

    Du kommer aldrig att kunna ljuga dig ur din antisemitism, Ulf.

    Varför vill du driva ut alla judar ur Sverige, Ulf?

  9. Per skriver:

    Pöbeln

    Det är lite märkligt att hyfsat intelligenta människor kan göra så olika bedömningar av vilket det största hotet är mot vårt västerländska demokratiska, sekulära, jämställda, ekonomiskt välutvecklade och på naturvetenskap och högteknologi baserade samhälle. De flesta journalister och politiker och etablissemanget i stort säger SD, ”högerpopulism” och i dess förlängning en (uppdaterad) fascism à la 30-talet.
    En mindre? men snabbt? växande grupp säger islam, islamisering, mena-kultur och kriminalitet och gängkulturer som man i denna grupp menar är direkt kopplad till massinvandringen från mena-länder. Och här har den demografiska utvecklingen i Västeuropa en central roll i analysen/prognosen. Med nuvarande migrationsströmmar och migrationspolitik så blir befolkningsfördelningen helt annorlunda. Med en majoritet med rötter i mena-länder ca 2030? i Västeuropa.
    Och den politiska ideologin är anti-assimilering till västeuropeisk kultur, utan istället ”multikulturalism”, dvs att islam/muslimsk kultur skall etableras här som en ny europeisk kultur vid sidan om den gamla framgångsrika dito. Och oavsett vad man har för inställning i den sistnämnda frågan så blir assmileringsalternativet allt mindre sannolikt pga den snabbt växande andelen som har sin bakgrund/rötter i menaländer.

    Oavsett vilken analys av det politiska utvecklingen man gör så kan man nog förvänta sig allt större politiska och sociala konflikter inom Europa. Eller hur?

  10. mohammad skriver:

    Von Graven

    Jag förstår din upprördhet och förtvivlan över att Ulf och jag i varje sakdebatt nödgats påvisa dina tillkortakommanden och orimligheter.

    Men att framför saklighet nu välja ljugarbänk och dumstrut är lite väl oroväckande; hur mår du egentligen?

    Krya på dig kompis…;))

  11. Från Graven skriver:

    Problemet är ju dina evinnerliga antisemitism, mohammad

    Det är ju synd att tråd efter tråd av bloggen skall fyllas med dina attacker på yttrandefriheten och dina hyllningar av de ojämlika delarna av islamsk doktrin. En sådan är man knappast ”kompis” med.

    Men du har ju alltid ”Ulf” att leka med. Lika barn leka bäst;)

  12. mohammad skriver:

    Nu satte du dig på ljugarbänken igen von Graven.

    Nästan typ som hjärnsläpps debaclet då du lanserade din banbrytande – ”Doktrinen om konstitutionellt sekulärt maktövertagande genom militärkupper.”

    Alltså snacka om att man blir impad bara av en sådan skrivning..;))

  13. Per skriver:

    Mohammad

    Jag antar att Från Gravens formulering avsåg Turkiet eftersom det väl står i konstitutionen att militären skall skydda det sekulära statsskicket. Men nu pågår en gradvis och utdragen islamistisk statskupp i Turkiet!
    Det var en j-a tur att militären (på uppdrag av miljoner demonstrerande) tog bort Muslimska Brödraskapet från makten innan den islamfascistiska järndörren smällde igen om egyptierna.
    Mohmmad, är du kopplad till Muslimska Brödraskapet eller Hizbut tahrir?

  14. Från Graven skriver:

    mohammad; du har tatuerat antisemitmärket i pannan på dig själv din patetiske stackare!

    Bloggens läsare har gjort en adekvat bedömning av din kamp emot yttrandefriheten och ditt hyllande av sharialagstiftningen värsta avarter. Det är klart du blir upprörd när du blir exponerad!

    Man får anta att dina förvirrade floskler är skrivna i affekt.

  15. Ulf skriver:

    Förvirrade floskler, det är är onekligen en träffande beskrivning av dina inlägg i denna tråd ”Från Graven”.

  16. Från Graven skriver:

    Varför vill du driva ut alla judar ur Sverige, Ulf?

  17. mohammad skriver:

    Von Graven har tydligen glömt att jorda foliehatten…;))

  18. Från Graven skriver:

    Har du ” mohammad” läst intervjun på SKMA:s blogg där Aron Verständig uttalar sig om antisemitismen i Sverige?

    Påstår du att Aron Verständig ljuger!?

  19. mohammad skriver:

    Nej von Graven

    Jag påstår inte att Aron Verständig ljuger…

  20. Från Graven skriver:

    Bra, du ger mig alltså rätt.

    Du och Ulf är antisemiter.

  21. pöbeln skriver:

    PER:

    Det är intressant det där med större och mindre grupper som ställs mot varandra. Vad menar vi? Ställer du tex en grupp forskare, journalister, intellektuella mot en grupp avpixlatskribenter och kommentatorer, och populistiska politiker, emot varandra? Det kanske inte ens spelar roll hur stora grupperna är, man måste se till kvalitén. Det är av denna anledning SD demoniserar sk. PK-media, som ett sätt att avväpna journalistiken. eller misskrediterar forskare för att vara kommunister eller liknande.

    Man måste i dessa dagar av fria mediekanaler kunna hålla flera tankar i huvudet samtidigt. Och man måste kunna sin historia. Migration är ingen enkel nöt att lösa, den kommer med massor av problem och vissa möjligheter. På kort sikt nog övervägande problem, framför allt för de som befinner sig på flykt, eller söker lyckan långt hemifrån.

    Men historien visar också att det är ur detta det främlingsfientliga hämtar sin näring. Rädslan för det okända. Till viss del berättigat att vara rädd för det okända. Men de politiker och makthavare som driver en främlingsfientlig retorik vill utnyttja din rädsla och omsätta den i egen makt. För egen vinning.

    Det är denna horisont som oroar mig mer på kort sikt, än att Svea rike tas över av IS och blir till ett slagfält av mellanösternsnitt. Det finns nog ingen betydande forskning som stödjer den tron. Nej, teokratin i Egypten eller Saudi kommer stanna där och vara ett gissel för dem som bor där. SD och Front National etc kommer vara vårt gissel, framför allt ett gissel för oss sexuella och rasifierade minoriteter.

  22. mohammad skriver:

    Nej von Graven

    Ulf och jag är inga antisemiter…

  23. CeDe skriver:

    Naturligtvis är signaturerna mohammad och Ulf antisemiter. Båda är ju pro
    islam – politisk islam, för något annat islam existerar inte enligt utsaga från Ayatollah Komeini.

  24. Ulf skriver:

    Nu är det ju du CeDe som vill göra det omöjligt för religösa judar att bo kvar i Sverige, du kallar ju även judendomen barbarisk i dina inlägg.
    Signaturen CeDe ser ju även Förintelsen som en ”ö” i historien, knappt värt att nämna. Du bör alltså sluta att kasta skit på andra debattörer och istället fundera lite på vad du själv skriver i dina inlägg.

  25. Från Graven skriver:

    Ulf är antisemit

    När kvinnliga debattörer försöker resonera med honom attackerar Ulf ned könsord!

  26. CeDe skriver:

    Har jag då missuppfattat att du är pro islam, Ulf?

  27. Per skriver:

    Pöbeln

    De som du anser kvalitativa bedömare – forskare, journalister, intellektuella, ger jag inte mkt för när det gäller förståelsen av islams politik. Finns det ngn samhällsforskning idag öht.? Vissa skribenter på t.ex. Avpixlat och länkningar som fås därigenom ligger ju hästlängder före svenska forskare, journalister och ” intellektuella” i analysen av islams expansion.
    Effekterna på kort sikt av menainvandringen till Europa är djupt problematisk, men på längre sikt kommer den sannolikt att vara katastrofal!
    ”Rädslan för det okända” säger du, men det är ju just det välkända det handlar om, dvs. menakulturen karaktär känner vi ju väl till!
    Det är ju inte heller IS som är det huvudssakliga hotet mot Europa utan islamistiska rörelser som Muslimska Brödraskapet och Hizbut tahrir som arbetar med ickevåldsmetoder så länge de har en svag stöllning i det samhälle de ämnar ta makten över.
    Egypten är väl ingen teokrati idag? Men det hade varit det om några år om inte det Muslimska Brödraskapet nedkämpats av militären för några år sedan, dvs det maktövertagande som dina meningsfränder har kritiserat.
    Det var ett svagt inlägg du gjorde Pöbeln. Noll koll skulle jag säga om dig.

  28. CeDe skriver:

    Per, det var en rejäl och välbehövlig salva till noviserna!

  29. CeDe skriver:

    Som du ju också mycket riktigt påpekar så behövs ju inget våld när det inte ges något motstånd. Och i Sverige glider ju islam in på en räkmacka. Så varför bråka.

  30. pöbeln skriver:

    Hehe.

    Läs det här.

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/idehistoriker-kanns-igen-fran-antisemitisk-retorik/

    Per, du är väl oxå anti-semit. Du som misstror intelligentsian. Det är som du inte vill förstå. Som att det är skönt och tryggt i den auktoritära famnen som berättar för dig vad du ska tro.

    Men för att ge det en chans får du gärna visa vilken forskning som finns kring din tes om Islams stundande maktövertagande i Sverige. Till dess du presenterar det kommer jag se dig och CeDe som blindbockar och nyttiga idioter för en brun anti-semitisk höger…

  31. pöbeln skriver:

    Läs även denns:
    http://www.dn.se/kultur-noje/martin-jonsson-ett-exempel-pa-att-sd-tycker-att-lognen-ar-viktigare-an-sanningen/

    Det är den typen av lögnare som vaggar Per o CeDe till sömns. Det är så dom inhämtar sin världsbild. Helt vimmelkantiga och berusade av avpixlats propaganda.

  32. Per skriver:

    Pöbeln

    Jag vet inte vem du är, men dina inlägg är mediokra, vulgära, ytliga, och just antiintellektuella skulle jag säga appropå det ordet.
    ”Du är väl oxå antisemit” skriver du. Varför tror du det? Jag vet knappt vad det ordet betyder. Om du tror att jag har en negativ inställning till judar så hugger du i sten. Min vaga uppfattning om den judiska kulturen är att denna etniska grupp har givit mkt stora och värdefulla bidrag till den västerländska kulturen och då exkluderar jag den religiösa dimensionen, eftersom jag betraktar religion, gudstro, som vidskeplig rappakalja i stort sett. Den judiska kulturens bidrag kan väl som alla samhällen/sociala strukturer delas in i över- och medelklass respektive underklass/arbetare och i båda dessa sociala kategorier har den judiska befolkningen varit framgångsrika/strävsamma/hårt arbetande. Som företagsbyggare t.ex. Men de flesta judar har väl varit hårt arbetande industriarbetare, och tidigare bönder och hantverkare. Ett område där människor med judisk identitet/bakgrund varit speciellt drivande är ju inom bildkonst och litteratur inom den modernistiska rörelsen (som ligger mig personligen speciellt varm om hjärtat). Var och varannan inom det konstnärliga avantgardet har väl haft koppling till den judiska etniciteten. Franz Kafka, Mark Rothko (men just i hans fall har väl den religiöst färgade religiösa mysticismen varit konstnärligt produktiv) osv osv osv i en nästan oöverskådlig skara av framstående konstnärer.

  33. pöbeln skriver:

    Per duckar igen!

    Vilken forskning finns kring din tes om Islams stundande maktövertagande i Sverige?

    (Ja, jag har förstått att du inte förstår vad anti-semitism är. Och att du är emot mainstream forskning och journalistik, och hämtar din sanning hos skribenter på avpixlat och uttalanden av ideologiskt färgade politiker…)

  34. CeDe skriver:

    pöbeln,

    Det kan räcka med ocular besiktning av Sverige för att inse den pågående islamiseringen.

    Här är några funderingar från en vaken iakttagare på just AP:

    http://www.avpixlat.info/2016/10/03/den-smygande-islamiseringen-varre-an-terrorhot/

  35. pöbeln skriver:

    På frågan om forskning, svarar CeDe med dikt. Det säger väl allt om hens korridor.

  36. CeDe skriver:

    Den ev forskning som motsäger dessa iakttagelser får du väl själv plocka fram, pöbeln, i hopp om att få bevisa motsatsen. Men var försiktig med vad du hänvisar till.
    All forskning är inte tillförlitlig det fick tyvärr Karolinska Sjukhuset erfara.

  37. pöbeln skriver:

    Haha…

    Lågvattenmärke. Inte överraskande dock. Du agerar likt AP. Först ljuger du. För att sedan när man kräver bevis säga, ”det får du väl hitta själv, men lita inte på det du hittar, lita istället på min dikt.” Det är precis detta moras du ger uttryck för som kommer driva Sverige mot nån slags Bulgarisk/Rysk avgrund. Enjoy the ride….

    Graven är trots allt en strimma av hopp här inne. Bortom Graven bara avgrund.

  38. CeDe skriver:

    Snygg omskrivning av sagda ord, pöbeln, inte helt olik Ulfs retorik. Men allvarligt talat jag tror inte att den går hem.

  39. pöbeln skriver:

    Du ”tror” mycket du CeDe…

  40. CeDe skriver:

    Om du nu anser att texten från AP är bara lögn varför ska det då vara så svårt för dig att hänvisa till de forskningsresultat som påvisar motsatsen och i din mening sanningen.
    Eller finns de helt enkelt inte?

  41. Per skriver:

    Pöbeln

    Jag tycker du skall tagga ner lite. Det blir för bombastiskt och yvigt med dina rallarsvingar och tillvitelser/tillskrivelser av åsikter/avsikter/egenskaper hos oss motdeattörer som du inte har grund för. Sakdebatten blir lidande av detta beteende.
    Du påstår till ex att jag skulle vara mot mainstreamforskning och journalistik utan att specifisera att det är just kring frågan om islams karaktär och politik och menakulturens karaktär och begreppet ”mångkulturalism” etc som jag anser att de stora bristera finns. Och det är just för att jag anser att samhällsvetenskap är viktigt som jag kritiserar det nuvarande teoretiska paradigmet och politiken på just detta område. En av grunderna för dessa felaktiga analyser är KULTURRELATIVISMEN och i dess kölvatten en gradvis ökande VÄRDERELATIVISM. Och denna situation genererar en undfallenhet och kritiklöshet inför och mörkläggning av islams expansion i Västeuropa. Som är ett empiriskt faktum! Här är inte platsen för att lägga fram forskningsbevis för detta skeende. Se dig om bara. Gå ut på torget i den närmaste miljonprogramförorten. Egentligen skulle det kunna ordnas guideturer för turister och visa på hur våra förorter ser ut. Kanske skulle man kunna peka ut embryon till shariapoliser i Rinkeby/Tensta, Rosengård osv. Som alternativ till guideningar i gamla stadskärnan studera det reellt existerande Stockholm. Om man har turer på natten kanske man kan få se bilbränder och fundera på vad dessa beror på, är ett uttryck för. Den lokala narkotikamarknaden kunde oå vara intressant att studera på plats osv. Besöka förortskaféerna och se frånvaron av kvinnor kunde oå vara intressant att se.

  42. Ulf skriver:

    Signaturen ”Pöbeln” uppmärksammar med rätta den motion som Sverigedemokraten Anna Hagwall lagt fram.
    I ett mejl till Aftonbladet förklarar hon sin motion närmare, citat”Ingen familj, etnisk grupp eller företag skall tillåtas kontrollera mer än fem procent av media”. Med etnisk grupp menar naturligtvis Anna Hagwall judar och närmare bestämt familjen Bonnier. Sverigedemokraterna har redan profilerat sig som ett antijudiskt parti genom att vilja förbjuda omskärelse av nyfödda pojkar och förbjuda importen av kosher kött, nu vill också Anna även förbjuda judar att äga för många mediaföretag!

    Mattias Karlsson som är gruppledare för Sverigedemokraterna i riksdagen har tagit avstånd från motionen och utlovat ”konsekvenser” 🙂 för Anna Hagwall.

    Jimmie Åkesson är uppenbarligen fortfarande oförmögen till att leda partiet så Mattias fortsätter uppenbarligen att vara hans ersättare och Sverigedemokraternas verklige ledare.

    Sverigedemokraterna är unikt i att ha en partiledare som i två år varit oförmögen att leda partiet och vars svärmor hoppat av partiet och blivit politisk vilde i riksdagen.
    Inbördes strider, bristande ledarskap, uteslutningar och partiets antijudiska inställning märker ut Sverigedemokraterna som det unika kaospartiet i riksdagen!

  43. Per skriver:

    Ulf

    Att förbjuda omskärelse av nyfödda pojkar är att försvara barnets mänskliga rättighet att inte utsättas för ett fysiskt övergrepp och som i detta fall grundar sig i en ålderdomlig religiös tradition. Dåliga omänskliga traditioner måste brytas för att mänskiligheten ska gå framåt, i god upplysningsanda! Den judiska religiösa traditionen har inget frikort från modern reformpolitik. Barnet är inte föräldrars eller den regiösa församlingens egendom. Basta! Ulf du är en REAKTIONÄR kultur- och värderelativist.

  44. Från Graven skriver:

    Det är min gissning att Ulf och Pöbeln är samma person

  45. pöbeln skriver:

    Per du är en skam för ärligheten.

    Har du ens varit på café i Tensta. Då hade du sett familjedrivna rörelser. Mamma är chef, systrar o bröder jobbar glatt på. Pappa kommer ibland på besök. Dom kommer nog från Eritrea.

    Några vänner från Tensta/Rinkeby arrangerade faktiskt en ”överklass safari”. Hundratals förortsbor åkte med och tittade på hur dom rika bor och lever. Detta gillade inte Saltispojkarna, så dom kastade ägg på bussen och skrek mindre trevliga ord.

    Och ska man få se knark så är det till överklassområdena man ska bege sig.

    http://www.accentmagasin.se/forskning/ungdomar-rika-omraden-dricker-mest/

    Men du bryr dig väl inte om vad forskningen säger.

  46. Jor-El skriver:

    Är det inte lite parodiskt, om man nu tycker att SD är ett väldigt antijudiskt parti, att bröderna Ekeroth, som själva är judar, sägs ha stort inflytande över partiets politik.
    Den mest kände av de båda, Kent, har dessutom jobbat på Sveriges ambassad i Tel Aviv…

  47. Ulf skriver:

    Med tanke på att omskärelse av nyfödda pojkar är tillåtet i större delen av världens länder så verkar det som om majoriteten av jordens befolkning är reaktionära kultur- och värderelativister.
    Om du ”Per” anser att religös tolerans är ett utslag av reaktionär kulturrelativism så får det stå för dig.

    Hur har du tänkt beivra brott mot dina upplysta lagar ”Per”, skall föräldrar sättas i fängelse och vilka internationella reaktioner skulle en sådan repression väcka?

  48. Per skriver:

    Ulf
    New age-partiet Die Grünen i Tyskland hade samma inställning som du inbörjan av 2000-talet och försvarade den judiska omskärelsen, men jag tror att de förlorade i den politiska kampen mellan reaktion och modernitet.
    Merparten av jordens befolkning lever under ett förtryck av reaktionära politiska strukturer och dysfunktuonella kulturella och religiösa traditioner. Och du tycker att det är okey. Men inte jag. Normkritik är ju ett populärt ord idag bland ”vänsterintellektuella”. Här har vi exempel på en norm som bör brytas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.