2342: Kommande dagar

Skrivandet kommer att göra ett uppehåll under några dagar då jag skall åstad till orter som inte kan specificeras närmare. Emellertid kan jag rekommendera SVT Opinion i morgon.

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

67 svar på 2342: Kommande dagar

 1. CeDe skriver:

  Per, det blir intressant att läsa Orrenius bok. En hel bok med Lars Vilks händelserika liv.
  Om det vet vi redan ganska mycket. Undrar då vad han har för nyheter att komma med eller om det blir en egen analys av Lars Vilks. Eller om boken kommer att säga mer om Orrenius än om Vilks.

 2. Från Graven skriver:

  Nej nej, det blir inget nytt om LV. Endast en perspektivförskjutning förklädd i en levnadsbeskrivning.

  Gott så. Men för lite och för sent för att Orrenius skall kunna ses som en som slår vakt om yttrandefriheten. Där är Orrenius nettoeffekt fortfarande negativ.

 3. mohammad skriver:

  Förvirrad och osaklig retorik från von Graven, det är därför av vikt att lägga till rätta sakfrågan, alltså:

  – Ett erkännandet av staten och dess organisering är inte nödvändigtvis ett erkännande av statens politiska institutioner.

  Elementärt inom statsvetenskapen men uppenbarligen fullständigt okänt för von Graven som sin vana trogen i okunskap skjuter från höften.

  Således, ett erkännande av staten Palestina är inte nödvändigtvis ett erkännande av den Palestinska statens konstitution eller rättssystem…

 4. mohammad skriver:

  You´re welcome CeDe

  Viss svårighet då att uttala sig om konsekvenserna, då folkomröstningsresultatet inte realiserats.

  Spekulationer eller har du spåkula gumman…?

 5. Från Graven skriver:

  Antisemitism som vanligt från mohammad. Endast lätt förklädd.

  Vi kan börja med mohammads envetna försvar av koranen 4:34, just den del som definierar hur mannen påbjuds använda våld mot henne om hon inte lyder. Därefter mohammads kritik av judisk slakt, och hur han ständigt snöar in på jämförelser av Nazityskland och Israel. Och nu vill han ha bort det ”extrema nationalstatstänkandet” runt Israel till förmån för en Palestinsk.

  Antisemitismen sitter som en stämpel i pannan på dig mohammad.

 6. pöbeln skriver:

  Nu är det ju iof inte anti-semitism att vara för en tvåstatslösning. Eller hur Graven… Det finns risk att du vattnar ur begreppet när du slänger runt det så som du gör.

 7. Från Graven skriver:

  Vad gäller mohammads efterfrågade stopp av Kosherslakt vill jag påpeka att upprättandet av handelshinder gentemot kött slaktat på sådant vis inom frihandelsområdet (EU) inte låter sig göras; dessutom skulle ett sådant stopp särskilt komma att riktas mot och drabba den Svenska judenheten.

  Vad gäller mohammads ständiga återkomst till jämförelser mellan Israel och Nazityskland så talar denna fixa idé sitt eget tydliga språk .

  Två utstuderade exempel av antisemitism från mohammads sida således, helt enligt väl känd antisemitisk retorik.

 8. Ulf skriver:

  Nu är det ju du ”Från Graven” som vill stoppa importen av kosherslaktat kött till Sverige och gör jämförelser mellan Israel och Nazityskland.
  Strongt att du i alla fall erkänner att du är antisemit ”Från Graven”. Om man inte ser och erkänner sina fel så kan man inte heller rätta till dem. Nu har du chansen att bättra dig och jag kan bara från djupet av mitt hjärtat önska dig alla lycka i det arbetet!

 9. mohammad skriver:

  Ja du von Graven…just to set the record straight

  Nu var det ju jag, mohammad, som fick påminna dig, von Graven ”den okunnige”, om att upprättandet av handelshinder inom frihandelsområdet (EU) inte låter sig göras.

  Härtill var det inte jag utan du von Graven som, exemplifierat av dig genom Nürnberglagarna, gjorde jämförelsen mellan Israel och Nazityskland.

  Förvirrad, okunnig och numera också en trollande copy-cat – stackars von Graven…

  LOL!!!

  För övrigt, fråga gärna mohammad innan du postar nästa gång så slipper du göra bort dig von Graven…

 10. Från Graven skriver:

  Jämförelserna Nazityskland-Israel kommer från antisemit-tvillingarna Ulf & mohammad. Det är endast att titta efter i arkivet.

  Ulf klarar inte av att nämna Dagens Nyheter utan att understryka att de ägs av judar, och förespråkar sharia, och tillägger ”halal är smaskens”.

  Mohammad har ägnat sin karriär här åt att försvara koranen 4:34 (den sura enligt vilken kvinnan är underställd mannen och bör slås om hon inte lyder.). Ulf följer upp med könsordsinvektiv gentemot kvinnliga debattörer här på forumet.

  Både Ulf och mohammad är överens om att det ”extrema” nationalstatstänkande staten israel skall upphöra till förmån för staten Palestina.

  Två mer misogyna antisemiter än Ulf och mohammad får man leta efter!

 11. mohammad skriver:

  Ulf och jag har konsekvent genom adekvat faktaredovisning gång på gång slagit hål på von Graven argument.

  Därav von Gravens upprördhet.

  Om nu von Graven med trovärdighet skall kunna delta i diskussionen får han dock vara så god att skaffa sig i vart fall elementära baskunskaper i vad som avhandlas.

  Von Gravens fabulerande, ogrundade beskyllningar och copy-cat beteende tillsammans med de alla invektiven och smutskastningen gör enbart bloggens goda rykte en kanske irreparabel otjänst.

  Lars Vilks har därför bättre att dra von Graven i örat – en gång för alla…

  /m

 12. Från Graven skriver:

  För att jag exponerar ditt korståg mot yttrandefriheten?

  Du har hängt här i flera år och krypskjutit på Vilks på grund av rondellhunden. Koranen håller du för helig och alla som problematiserar den omänskliga delen av islam är ”rasister”.

  Se dig själv i spegeln, mohammad!

 13. Ulf skriver:

  Att som du ”Från Graven” systematiskt skymfa andra debattörer och spamma sönder seriösa diskussionstrådar med trams bara därför att du inte förmår argumentera för dina åsikter på ett vettigt sätt är bara tråkigt och ouppfostrat.

  Kort och gott, vad ett nättroll som du ”Från Graven” anser om andra debattörer är helt enkelt irrelevant. Ingen bryr sig om ett trolls åsikter!

 14. Från Graven skriver:

  Ulf

  Du har i tråd efter tråd understrukit att DN’s ägare är judar. Du drar dig inte för att spela på antisemitiska konspirationsteorier om hur judar behärskar världsmedia.

  I tråd efter tråd gör du liknelser mellan Israel och Nazityskland.

  När du får mothugg från kvinnliga debattörer så attackerar du dem med könsord.

 15. Ulf skriver:

  Om man förolämpar mig så förolämpar jag tillbaka. Skit ska skit ha!

 16. Från Graven skriver:

  Du är den enda skribent på Vilks.net som blivit tillsagd att vårda ditt språk; efter dina obsceniteter emot kvinnor som gör inlägg på bloggen.

 17. CeDe skriver:

  Nu tycker jag att det är dags att gå vidare och glömma gammalt groll.
  Vilks har ett härligt gäng här på sin blogg som kan om de vill även vara hövliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.