2288: En bok om terrorangreppet i Köpenhamn

Det hände sig den 14 februari 2015 i kulturhuset Krudttønden i Köpenhamn. Terrorattentatet var inte enbart en tragedi den fick också omfattande konsekvenser för säkerhetstänkandet. För min del fick jag inrikta mig på att leva på ett nytt sätt. När det här inträffade hade jag redan flyttats till ett skyddat boende med anledning av Charlie Hebdo-massakern. Men det verkade vara en försiktighetsåtgärd som så småningom skulle kunna hävas. Efter Krudttønden försvann sådana förhoppningar.

En av dem som var med är Helle Merete Brix. Hon är ordförande i Lars Vilks-kommittén och författare. I kaoset som uppstod vid attentatet hamnade jag tillsammans med Helle under en hylla i kylrummet. Där fick vi ligga en längre stund omgivna av backar med danskt öl och säkerhetsvakter med dragna skjutvapen. Helle har skrivit en bok om händelsen Gud og profeten tilgiver ikke: En personlig beretning om terrorangrebet på Krudttønden.

På måndag den 6 juni presenteras boken tillsammans med en debatt i Köpenhamn. Boken har fått god kritik i Jyllands-Posten och har även recenserats i Den Korte Avis.

04Gud-og-profeten-coverbillede

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2288: En bok om terrorangreppet i Köpenhamn

  1. Beppe Grillos Vänner skriver:

    Ännu en bok för korridorfolket att inte låtsas om…

  2. Kenneth Karlsson skriver:

    Skall beställas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.