2251: Mellanösterns känsla för samtidskonst samt svavel

Samtidskonsten är intressant för Mellanöstern. Här finns resurser och vissa ambitioner. Men det finns ett stort problem med yttrandefrihet. Samtidigt som det läggs ner stora summor på att skapa moderna samlingar och museer eller avhållandet av välbesökta konstmässor bestraffas konstnärer som kritiserar regimens åsikter å det gruvligaste. Problemet fångas väl i en artikel i the art newspaper. Den allmänna meningen i konst- och kulturvärlden är att man skall vara återhållsam med kritik och istället glädjas åt det växande intresset. Frågan är naturligtvis om det är rätt taktik och om det är korrekt att sätta parentes om moralen. Kvantitativt är problemet inte så stort emedan det mesta av samtidskonsten är antingen harmlös eller bär fram kritik som passar regimerna.

Ibland kan man sakna en svavelosande predikant. Ett utmärkt sätt att tillfredsställa ett sådant behov är att läsa ledarpredikanterna i ETC. Den senaste bulletinen av Kajsa Ekis Ekman kan inte göra någon besviken. Här hamras det på efter noter och ve den som inte följer den rätta läran. Synden finns överallt, bland liberaler, överklass men även bland vänstern, sprudlar Ekman frenetiskt. Sådant gör gott för själen.

Det här inlägget postades i politik, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

5 svar på 2251: Mellanösterns känsla för samtidskonst samt svavel

 1. sl skriver:

  Synden är utan tvekan vänsterns största problem med världen, hos andra, här kan vi riktigt gotta oss åt socialismens totalkristna karaktär. Praktiskt nog är den heliga treenighet upphävd, vare sig fadern sonen och den helige ande är kvar i ekvationen. Helvetet kallas numera kapitalismen, men en lätt smolk i bägaren torde paradisets frånfälle 1989 vara. Armagheddon har fått ny hellång klädnad vävd i ett stycke; ”global uppvärmning”, det kräver många avlatsbrev. Som man sen kan fnysa åt, och plocka in pengarna en gång till.

  Islams nyrika överklass vill gärna ha lyxprodukterna från den kristna civilisationen, utan frågor. radarövervakning, Bentley, mobiler, konst, någon liten festival kanske? Konsumtionsvaror. Våra teorier gillar de inte så värst.

 2. Molly skriver:

  Det finns en sång skriven för gycklare som kritiserar ett samhällsfenomen: Det är bögarnas fel! Där förklaras alla världens helvetiska händelser som orsakad av bögar. Alla ickedemokratiska länder/stater/religioner har sina bögar, som får bära skulden för allt. Socialismen har sina kapitalister. De med en speciell hudfärg hänger upp sig på människors rasistiska åsikter. Kyrkan ser ondskan i individens moral eller tro på fel gud. Reser man runt i världen så upptäcker man det. Då kan man ändra sina åsikter och inse att man tidigare haft kulturinlärde åsikter och råka väldigt illa ut om man hävdar sin egen inlärda värdegrund som över hela världen gällande lag. att det t.ex. alltid är bögarnas fel.

 3. benke bus skriver:

  Kajsa Ekis Ekman, är hon möjligen släkt med Livets Ord´s gubben som konverterade till katolicismen? Han som aldrig hade tänkt på penningen i sin roll som (överste) pastor – Mammonkramare.
  Roligt nästan jämt, trevlig helg.

 4. sl skriver:

  Samma andas barn.

 5. Krister skriver:

  Martin Aagårds ”analys” om varför både Avpixlat och Aftonbladet får lågt förtroende i en opinionsundersökning:

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article22550670.ab

  I Avpixlats fall är hans förklaring att de ”förvränger nyhetsflödet så att det passar in i Sverigedemokraternas världsbild”.

  Medans för Aftonbladets del är det pga att ”bra journalistik aldrig ska ha ambitionen att bli ”gillad”.

  Det är nästan att man skulle be en psykolog titta på det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.