2216: Fängelse och pisk

Poeten, konstnären och curatorn Ashraf Fayadh slipper sin dödsdom (Artnet). Saudiarabiens domstol nöjer sig med att ge honom 8 års fängelse och 800 piskslag. Om det är hyggligt och humant eller ett öde värre än döden behöver man inte ens fråga sig. Fayadh är anklagad för en form av blasfemi, nämligen att sprida ateism. Saudiarabien är betydligt värre än Sverige som nöjer sig med jämförelsevis kortare fängelsestraff för sina konstnärer. Tills vidare blir de inte heller piskade. Går Sverige i spetsen för protesterna? Knappast, det kan vara så att alltför ivriga protester lutar mot en viss brist på anständighet.

Nu kan man hoppas att överklagandet av den här domen och den internationella opinionen får ordning på den Saudiarabiska medeltiden.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på 2216: Fängelse och pisk

  1. sl skriver:

    av dr Bill Warner på http://www.politicalislam.com har jag förstått att vår medeltid kallas ”guldåldern” på arabiska halvön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.