2178: Munkavleförespråkare

Erik Helmersons ledare i DN bör man läsa. En påminnelse om ett ständigt naggande av yttrandefriheten. Två suspekta namn dyker upp i Helmersons text som refererar ett seminarium som hölls på Mänskliga rättighetsdagarna i Göteborg. Titeln var ”Charlie Hebde och frågan om yttrandefriheten har en rasistisk logik”. Man anar hur den frågan skulle besvaras.
Kitimbwa Sabuni kunde lyckligen referera till en fransk filosof som anser att manifestationen för Charlie Hebdo vara ’en vedervärdig demonstration i medelklassdominans, fördomar och islamofobi’. Namli hade tidigare, i känd stil, kallat yttrandefriheten för en ”kolonial helig ko”.

Konsten har uppenbarligen något att kämpa för även om det finns en stark tendens att vandra i samma postkoloniala lekstuga som seminariet i Göteborg.

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

11 svar på 2178: Munkavleförespråkare

 1. Doktorn skriver:

  Liberalerna vet inte riktigt vilken stol de skall sitta på i all sin patologiska politiska korrekthet. Å ena sidan är de internationalister och tror på allas lika värde – lycksökarens liksom den ärligt arbetandes. Å den andra blir de ständigt påminnta om Vilks, hans RH och magnifika entourage. Detta är en dubbelbindnigssituation och sådant leder ofta till vansinne.

 2. Ateisten skriver:

  När jag googlade hittade jag det här: Kitimbwa Sabuni, är civilekonom med inriktning på organisationsutveckling och har gått the International Human Rights Training Program i Montreal, Kanada för MR-utbildare.

  Klarade han verkligen tentan i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter? Speciellt delen om religions- och åsiktsfrihet?

 3. Harald Hårdråde skriver:

  Att vara vänster idag är att vara neuromarxist. Alltså att lägga in kön, ras etc tillsammans med klass. Om man dessutom kopplar ihop ras med etnicitet och gör det mha religion får vi begreppet muslimer. Muslim blir ett begrepp, en parameter, en kategori inom neuromarxismen. Vi får då religion som en faktor. Att säga nedvärderande saker om kvinnor blir då exakt samma sak som att häda. Hädelse blir ett av flera uttryck av förtryck inom den härskande klassen inom neuromarxismen. Kristendom hamnar utanför då den härskande klassen anses komma ur denna religion.

  Det som är så lockande med neuromarxismen är att den inte är så ensidigt klassinriktad. Det är enkelt att vara framgångsrik innerstadsmänniska och ändå vänster idag. Det var svårt på 70-talet. Man väljer sin vinkel och sina parametrar. Man tar ut kön och ras och fokuserar på dessa. Man behöver inte fokusera på klass, det räcker att man inte förnekar den.

 4. Behå skriver:

  Detta med yttrande- och tryckfrihet kontra empati. Att ställa lagfäst rättighet mot att lagen inte bör utövas på grund av diverse hänsyn. Som att rätten att färdas på våra vägar skulle villkoras mot att någon kan uppleva att det bullrar, att det ryker damm på hans pelargon eller att han av ideologiska skäl ogillar fordonstrafik. Hastighetsbegränsning råder trots att någon kan anse sig kapabel att överskrida den. Grundlagsfäst yttrande- och tryckfrihet syftar till att förhindra inskränkning genom enskildas godtycklighet. De är två av våra fyra grundlagar, är icke dispositiva och kan bara ändras efter mellanliggande allmänna val. Att bryta mot lagen är klandervärt, att utöva den är hedervärt.

 5. Beppe Grillos Vänner skriver:

  Urval ur nämnda MR dagar i Göteborg
  -Vad är rasism och strukturell diskriminering?
  -Bemästra PK-titeln: Vad får man egentligen säga?
  -Antirasistiska metoder – hur gör man?
  -Har Sveriges romer fått upprättelse?
  – Hur yttrar sig vithetsnormen i samhället?
  -Sveriges roll i den transatlantiska slavhandeln?
  -Vad innebär det koloniala arvet?
  osv osv

  Dessa pajasdagar stöds av Lärarnas riksförbund, SKL, skolverket, Rädda Barnen med flera.

  En gud i behaglig gärning vore om detta filmats och sändes i SVT så att dårifierad lekstuga blev uppenbar för folkflertalet.

 6. Harald Hårdråde skriver:

  Berlingske Tidene var ju där och skrev om det. Nu var det kanske här jag fick tipset, då är det gamla nyheter men jag lägger in länken för den som missat, otroligt underhållande:

  http://www.politiko.dk/nyheder/godhedsindustriens-gaest

 7. Doktorn skriver:

  Efter kriget blev Sverige världens enda och unika socialistiska kungarike – ett vällyckat experiment att implementera en totalitär ideologi utan att medborgarna anade något och trodde sig fortsätta leva i frihet. Spåren härav utgörs av all tok-(vad än vara månde)-ism vilken nu helt hotar lamslå svenskens självbevarelseinstinkt och ödelägga hans barns framtid. Dagens vansinnigheter uppstod inte över en natt – utan långsamt genom decennier och generationer med envist innötta s.k. ”egna och helt privata” åsikter – ett steg i taget.

 8. Doktorn skriver:

  Alla media
  kontrolleras av låt vara vänster eller höger – men i slutändan av av en enda politisk part. Detta är faktum. Kan vi nu ärligen sluta oss till annat än att alla som satt sitt omdöme i pant till vad de läst tillhör en hjärntvättat generation?

 9. OM skriver:

  Efter att själv har rannsakat mig själv in absurdum så kan jag bara tolka dagens självmordslängtande kommunistiska äckel till att ha vandrat genom livet utan eftertanke och sakta blivit övertygade om att: Ja såhär är det: ”Svart är bättre än vitt”.
  ”Ondska är bättre än godhet” ”Förakt är bättre än kärlek”.

 10. OM skriver:

  Om tron är så stor som jag tror så bör friheten vara nära ändå.

 11. Tallskog skriver:

  Ständigt ologiskt dubbeltänk i MSM –
  ändå märker allmänheten ”ingentingen” –

  http://petterssonsblogg.se/2015/12/12/riskerar-43-ar-i-fangelse-for-9-seriestrippar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.