2168: Poltava

Så var dags för den humanitära stormakten att kapitulera. Liksom förra gången när det handlade om att klä sig i stormaktskläder hade man, när det gällde, inte resurserna. Abdikationsceremonin var gripande, en allvarsman och hans gråtande sköldmö. Säga vad man vill men det var en performativ installation av hög klass. Efter dem följde floder av artiklar, klagokörerna uppstämde sina miserere medan The Dark Side kunde mumla ”Vad var det vi sa?”

Med denna akt kan ordningen möjligen vara återställd. SD har tills vidare förlorat greppet om sin huvudfråga. Moderaterna siktar in sig på att vinna väljare genom att kräva mer än Socialdemokraterna (man kan inte räkna med att det är Miljöpartiets linje). Vänsterpartiet, som i sin utanförposition kan odla lämpligt blomsterspråk, kan också ha gjort en vacker vinsthemtagning genom att plocka röster från MP.

Kanske åsiktskorridoren har vidgats något. Man får väl säga som gamle Gunnar Hedlund: ”Jag tycker politik är roligt.”

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

20 svar på 2168: Poltava

 1. Beppe Grillos Vänner skriver:

  Sälj inte skinnet för än björnen är skjuten, angående korridoren och Hedlund.
  Hela det politiskt/mediala etablissemanget är skadeskjutet men en välförtjänt hån och satirfest kommer förmodligen enbart att utspela sig på olika nätfora. Dissidenterna (de som vågat se och analysera därefter) kommer knappast in i stugvärmen. De agendasättande journalisterna kommer att ladda om och hitta nya vägar att försvara sina och politikerklassens positioner genom andra former av demonisering av den Andre, dvs alla de som utgör ett hot för ovan nämnda etablissemang.

 2. Tallskog skriver:

  Briljant beskrivning 😉

 3. Ludvig K skriver:

  Cynismerna haglar på som vanligt på Vilks.net

 4. 1+1=2 skriver:

  Det cyniska är väl att finansiera ekonomiska migranter utan skyddsbehov med pengarna som borde gått till UNHCR’s flyktingförläggningar

 5. 1+1=2 skriver:

  De som kommer till Europa är ju en blandning av flyktingar med skyddsbehov, ekonomiska migranter, samt en och en annan terrorist som slinker igenom.

  Men om alla skall behandlas som flyktingar enligt ”skälig levnadsstandard (i Malmö anses dator vara skälig levnadsstandard) så tar helt logiskt pengarna slut för de som verkligen behöver dem.

  Det är cyniskt.

 6. 1+1=2 skriver:

  http://www.sydsvenskan.se/malmo/bistandstagare-far-ratt-till-dator/

  Medan flyktingar i UNHCR’s flyktinganläggningar svälter!

  Kom inte hit och prata om ”cynism”.

 7. Molly skriver:

  Per Schlingmann har i sin bok ”Stå aldrig still”, beskrivit hur man vinner framgång. Han var Nya Moderaternas spinndoktor och låg bakom Fredrik Reinfeldts seger. Ett råd var: STJÄL! Stjäl motståndarnas bästa argument, idéer, bilder, symboler.
  Det tycks mig att hela den politiska 7-klövern numera tagit till sig Schlingmanns råd. Alla stjäl SD-s idéer, som de tidigare hånats för och fått namn som Rasister, Främlingsfienliga m.m. Bland flockdjur är maktstrukturens bevarande eller förgörande tillräckligt viktig för att döda eller gå i döden för. Nu strider partierna för sin existens, med vilka medel som helst. Och det är inte roligt.

 8. CeDe skriver:

  Molly,

  Glädjande läste jag idag att Gambia omgående inför förbud mot kvinnlig könsstympning. 3 av 4 kvinnor har utsatts för denna bestialiska sedvänja också i sina grövsta former.
  Vi får hoppas att myndigheterna där blir bättre än Sverige att se till att lagen efterlevs.

 9. Krister skriver:

  Lite off topic men tjusig bild på ”ORION VID SOLUPPGÅNG” Kameratrollet.

 10. CeDe skriver:

  De enda stjärnor som kan skönjas i Stockholmsområdet är vid en stjärnsmäll.

 11. 1+1=2 skriver:

  Ja, otroligt snygg!

  Orionnebulosan lyser som en julgran, och M42 ger sig tillkänna som en käftsmäll uppe till höger.

  Gratulerar

 12. Molly skriver:

  CeDe
  Du gjorde mig glad i dag med ditt inlägg! Jag har skrivit inlägg i saken mot könsstympning, skrivit till ministrar, talat för ungdomar i politiska föreningar Artiklarna har inte tagits in. Ministrar har inte svarat, ungdomar tycker det är läskigt och verkar rädda att ta i saken, Ingen har brytt sig. Då jag samarbetade i ett u-land med en sköterska från Sverige minns jag hur hon grät efter att förlöst en tonårsflicka som födde sitt första barn. ”Hon spricker upp totalt och tappar mycket blod. Sedan syr dom ihop henne igen!”

 13. sl skriver:

  Det vanliga är symbolpolitik. Förbud som ingen efterlever är inte så svåra att instifta. Särskilt inte för den som är expert på moraliserande förbud.

  Sverige har något som kallas pullfactor; vi är kända utomlands för att dela ut bidrag till dem som kommer hit.

  Ingår det i gårdagens utspel att sluta dela ut pengar till dem som kommer hit?

 14. Cecilia skriver:

  Gillade runstenarna med dess makeup.

 15. Hd skriver:

  Flyktingpolitiken har visserligen stramats åt, men kapitulera kan ”den humanitära stormakten” knappast, med fler flyktingar än någonsin inom hank och stör.

 16. Cecilia skriver:

  Lars:
  Liknelsen var mycket snitsig!
  Men denna gången var det väl mest en intern historia?

  HD: Kapitulera är ett vanskeligt begre idag… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.