2072: Den revisionistiska komedin

Det har kommit upp en diskussion angående förnekandet av Förintelsen. Jag har tidigare sagt att jag inte har något större intresse av en sådan debatt men det kan vara värt att ändå säga något om företeelsen.

Först och främst bygger den på det enkla filosofiska faktum att man inte kan bevisa något. Däremot kan man ständigt ifrågasätta fakta. Som bekant är det enklare att vara destruktiv än konstruktiv. Förintelseförnekarna använder sig naturligtvis av detta och därför blir varje diskussion utdragen i det oändliga. För åtskilliga av förnekarna finns den fullt utbyggda teorin om en judisk konspiration, några särdeles ondskefulla illuminater, som styr världen. Detta kan man förstås inte bevisa men det går strängt taget inte heller att motbevisa det. Som man säger: Allting är möjligt (men det mesta är föga sannolikt, kan man tillägga). Förnekarna, som alltså propsar på att en revision av den vedertagna historieskrivningen, behöver nödvändigtvis inte vara antisemiter. Det brukar framhållas att de onda judarna bara är en liten del av judarna och att de flesta judar inte har med saken att göra eller att de också kan tillhöra revisionisterna.

Har man en gång börjat svälja det här monstret finns det inga gränser för vad man kan få för sig att gå med på. Nätet är fullt av erbjudande och den som ansluter sig till föreningen kan utan vidare låta sig imponeras av dess många företrädare. Dessa uppfattas som sanningsvittnen och auktoriteter av proselyterna.

Med övertygelsen om illuminaternas styrning av världen blir det möjligt att förklara praktiskt taget allting. Det är en kamp mellan gott och ont där illuminaterna givetvis är de ondskefulla och revisionisterna mänsklighetens sista hopp. Mänskligheten i övrigt är omedveten och manipulerad. Man kan vara övertygad om att dagens kungabröllop arrangerades av illuminaterna förmedlat och uppslaget i medierna som de totalt behärskar. Allt för att få folket att tänka på annat medan illuminaterna fortsätter sitt arbete att helt och hållet ta över kapitalet och förslava världen. Damfotbollen är också lätt att förklara. Den ingår sannolikt i programmet att omvandla kvinnan till ett stycke okvinnlig manlighet genom att låta dem galoppera runt på gräsmattor och jaga en fotboll. Applåderat av medierna och den publik som aningslöst låter sig slukas av den sortens underhållning.

Jean Paul Sartre tyckte om att säga ”Varje antikommunist är en hund.” Självfallet var han ett hjälplöst instrument i händerna på illuminaterna som skapade kommunismen.

Det som produceras är fantasifullt och saknar inte humor (även om det är tänkt på djupaste allvar). Beatles, kan man förstå, hade en uppgift i världen, nämligen att, styrda av illuminaterna, underminera moraliska världen och samtidigt ge världen en sådan underhållning som styrde bort tankarna från allvarligare saker. Och inte skrev de sin musik själv, den uppgiften tog filosofen Adorno på sig. En Adorno som för en stund sedan lade sina filosofiska texter åt sidan för att stampa taken och muntert nynna ”She loves you, yeah, yeah, yeah, Yeah!” Fängslande bevisföring kan man finna här och här.

Angående Förintelsen är förnekarna intresserade av en revision som omfattar att det inte existerade några gaskammare och att antalet mördade judar inte var i närheten av de officiella siffrorna. En och annan gång har förnekarna gett sig på empiriska försök och ett av de mest berömda är Leuchter report som under lång tid hyllades av likasinnade som ett vetenskapligt bevis på gaskammarbluffen. Det händer inte sällan att den fortfarande åberopas. Men den hamnade tämligen snart på soptippen (självklart kan detta bortförklaras genom att illuminaterna blev skrämda och agerade).

Påstådda framträdanden och spår av illuminaterna finner man i så skilda företeelser som i Bilderberggruppen och Sion den Vises Protokoll. Det senare visade sig vara ett avsnitt ur en gotisk roman men sådana trivialiteter är naturligtvis inget hinder för att godta dess budskap om det judiska världsherraväldet.

Och vad är det för mening med tron på förnekelsen? Svaret är enkelt, livet framstår i ett förklarat ljus, allt som sker ingår i en större plan där kampen om ont och gott ständigt försiggår. För den troende.

01cdf
Ett säkert bevis på att Caspar David Friedrich tillhörde eller styrdes av illuminaterna är det allseende ögat på ramen till hans altartavla.

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

244 svar på 2072: Den revisionistiska komedin

  1. Adam skriver:

    Minnesdagen:

    Hur ska det vara? Vad är korrekt sätt att tala om saken? Visst anlägger hon en viss röst, betonar på ett särskilt sätt, men hur är det en religion?

  2. minnesdagen skriver:

    Hon pratar om mirakel 0:38, och detta är typiskt, inte bara för henne.

    Jämför med bilderna, och filmsnutten. Och vad Ingrid Lomfors säger vid 0:17:
    ”så magra och sjuka människor hade världen sällan skådat tidigare, dom flesta saknade hår …”

    Kan du se någon som saknar hår ?

    Hon kanske pratar i metaforer om detta? :
    ”De cirka 10.000 tyskerungarna var sällan resultat av våldtäkt, eftersom det var belagt med dödsstraff i tyska armén. Deras mödrar var helt enkelt unga flickor som fallit för tyska soldater och bespottades som ”tysketöser” under resten av livet.
    När freden kom arresterades 14.000 av kvinnorna. 5.000 sattes utan rättsprocess i läger med tvångsarbete i ett och ett halvt år. Deras huvuden rakades, de misshandlades och våldtogs. ”

    http://www.dn.se/nyheter/tyskerunger-tvingades-bli-sexslavar/

  3. Adam skriver:

    Hon dramatiserar och går därmed utöver det faktiska. Men jag finner ändå inte att det är en bisarr religion.

    Det andra du skriver om, tyskhatet, är däremot en historisk realitet. Livaktig under både första och andra världskriget.

    Amerikansk poster från första världskriget:

    http://www.austincc.edu/caddis/ImagesText%20copy/World%20War%20I/'Destroy_this_mad_brute'_WWI_propaganda_poster_(US_version).jpg

  4. mohammad skriver:

    I swear you could taste the chicken and tomatoes,

    And the noodles and the marrow bone.

    But it really wasn’t nothing but some water and potatoes,

    And the wonderful, wonderful soupstone…

  5. Inge skriver:

    Siden dette er en kunstnerblogg, og siden vi i Norge minnes at det er syttifem år siden krigen kom til Norge og sytti år siden krigen tok slutt, vil jeg gjerne få vise til denne utstillingen, kalt Krigsbilder: http://bomuldsfabriken.no/bomuld_program/krigsbilder-kunst-under-okkupasjonen-1940-45/

    Det store flertallet av norske bildekunstnere var i opposisjon til de nye makthaverne, mens det blant komponister og forfattere var en mer blandet mottagelse, med Hamsun som den fremste støttespilleren.

    Utstillingen i Arendal viser mest anti-nazistisk kunst, men inneholder også bilder laget av nazister.

  6. Ludvig K skriver:

    Jag besökte Auschwitz 1 igår. Kan rekommendera ett besök dit för alla som någonsin tvivlat på att det ägt rum. Men det var svårt att ta in allt. Jag kan förstå att man tar till en konspirationsteori för att förklara något ofattbart, men var är bevisen för att Förintelsen inte har ägt rum? En skymf mot alla de som dog där.

  7. Inge skriver:

    Utstillingen er åpen fra 20. juni til 23. august 2015.

  8. Ludvig K skriver:

    Och som Von Graven skriver, tyskarna kunde sin byråkrati och diarieförde varenda människa som mördades. Det är bara att dra till Auschwitz och läsa på. Doktorn svamlar som vanligt – vad hände med alla människor om de inte blev dödade? Rimligtvis borde NÅGON av dessa ha gått ut med sin roll i den stora bluffen, men det har de inte. De överlevde nämligen inte. De mördades och tystades. Att förneka att de dödades anser jag vara ett övergrepp. Hoppas detta briljanta inlägg från LV får sätta punkt för fortsatta diskussioner av denna art, som till sin natur är dömda att inte leda någon vart.

  9. minnesdagen skriver:

    ”diarieförde varenda människa som mördades. Det är bara att dra till Auschwitz och läsa på”
    – svammel från dig, Ludvig. Det där stämmer inte med den offentliga versionen. Ställde du en enda kritisk fråga på ditt lägerbesök ?

  10. Från Graven skriver:

    Vem bryr sig om vad du tycker, minnesdagen?

  11. Doktorn skriver:

    OK Från Graven,
    min efterlängtade semester kommer sig av så gott som samtliga drabanter på bloggen – såsom anförda av yttrandefrihetsikonen Herr Vilks själv med med rättarsvärdet i högsta hugg – ter sig som en skock fanatiker hjärnvaskade av judisk media. Ni måste inse att nämnda folk inte är sanningsvittnen, utan propagerar för vad är ’bäst för dem’ och detta är en medveten strategi de byggt upp under mycket lång tid. Arbeta och påta i jorden gitter de inte – men jobba häcken av sig dygnet runt för att få makt över de arbetandes samhällen kan de – alltsedan de dök upp i antikens historia. Svenska media ägs av Bonnier, Hjärne och Schibsted, vilken i sin tur kontrolleras av Goldman-Sachs. Ni läser och blir alltmer sionistiska för varje dag som går. Detta betyder ’mind-control’. Jag postade en bra länk kritisk mot Era övertygelser – men jag tänker den ’mind control’ Ni accepterat hindrade Er taga in dess budskap. Istället kommer en rapport från Auschwitz och A. har inrättats för att överväldiga känslan, så den inte frågar efter bevis, eller ifrågasätter förintelselärans orimlighet. Jag frågade tidigt efter tekniska bevis – vilka kunnat accepterats i en rättegång – naturligtvis kom det intet därav – utom de gamla vanliga ’vittnesmålen’ – vilka är alltför fantasifulla för att tas på allvar och endast tycks bekräfta en viss medfödd slarvighet gentemot sanningen. Under tiden – 1943 till 1947 – genomfördes istället en veritabel genocid på tyskar med eldstormar och dödsläger under bar vinterhimmel samt rensades Preussen och gavs till Polen – så av det stora tyska riket återstår idag endast en liten korridor mitt på kontinenten. Härom inte ett endaste knäpp i media. Verkligheten var en sak – stor och grym – och lögnerna futtiga. De båda världskrigen har sett Den Ondes Vrede på jorden och hans hantlangare var främst den merkurialiske Churchill och kryptokommunisten FDR samt deras ’kontrollerare’ – det är att förbjudet att närmare omnämna på denna lilla konstblogg – just precis som i varje god kriminalroman – var det inte herr’n Illuminati själv – utan ’butlern’ som gjorde’et.

    Den ryska och den tyska kulturen ödelades sistlidna sekel – tillika mänskligt genius i enorma mängder. CUI BONO?

    Konst är inte längre konst, eller ens modern konst utan ’samtidskonst’ och vad vi fått se utav denna är inte precis inspirerande. Det finns ett skäl till den kulturella nedgång vi upplever efter världskrigens tid. Stora andar tage sig an uppgiften att återställa det förlorade. Världen har blivit ett maskätet äpple, men ingen vill se det. Det är skojigare att fortsätta småkäbblas på Vilks.net utan att nämna de stora problemen.

    Nu är också stora kristider gynnsamma för skapande andar – dt håller på att uppkomma en helt ny insikt i medvetandets ’vilja & varande’, dess relation till universum och ’psykisk hälsa’ samt paranormala förmågor – det ser ut att finnas stora vinster om hörnet – medan majoriteten sjunker allt djupare i det tillrättalagda mekaniska tänkandet jag kallar medias ’mind-control’ utav s.k. ’personliga åsikter’.

    Nu fortsätter er anisemit med judiska vänner sin semester!

  12. Rurik skriver:

    Som jag tidigare hävdat ,och som ”Doktorn” nu närmast instämmer i – detta slags uttalanden gör sig bättre i ett annat forum.

  13. mohammad skriver:

    Javisst Rurik, på denna sida är det andra slags uttalanden som hälsas med seger…

  14. Från Graven skriver:

    Doktorn

    Jag finner inte förintelsen orimligare – [jag förutsätter att du menar logistiken] – än det väloljade militära maskineri med vilket Nazityskland företog en expansion från Atlanten till Volga.

    Vad nu nazisterna hade där att göra.

  15. Från Graven skriver:

    mohammad

    Hur ställer du dig inför förintelsen?

    Myt eller fakta?

  16. mohammad skriver:

    Von Graven

    Jag har alltid tagit för givet att den officiella versionen av Förintelsen är den korrekta.

    Själva mytbildningen har så att säga legat i PK-skugga…

  17. sl skriver:

    Lars Vilks verk förpestas av doktorns judefantasier och islamismen.

  18. Från Graven skriver:

    mohammad

    jag tror ju nu att det just är ”tagit för givet” som Doktorn med rätta vänder sig emot.

    Ingen egen fördjupning och slutsats?

  19. mohammad skriver:

    Von Graven

    Vad jag förstår så är det den officiella versionen av Förintelsen som tagen för given som Doktorn & kandidater vänder sig emot.

    Vad är det om Förintelsen som inte skall tagas för givet, menar du då…?

  20. Lars Vilks skriver:

    Mohammad, för en gång skulle har du en liten poäng. Om von Graven vill betvivla, var klämmer då hans sko?

  21. mohammad skriver:

    För en gångs skull…en liten poäng…?

    Hmm…tack kompis.

    ”Ge inte det som är heligt åt hundarna och kasta inte Era pärlor åt svinen.
    De trampar på dem och vänder sig om och sliter sönder Er.”

    /m

  22. mohammad skriver:

    Von Graven

    Vilks and mohammad calling: Var klämmer skon…?

  23. CeDe skriver:

    Med jämna mellanrum blossar den där subtila kärleken upp mellan Vilks och mohammad. En sorts hatkärlek men kärlek trots allt. Fint!

  24. Från Graven skriver:

    Skillnaden mellan tro och vetande – ingenting annat.

    Att ta för givet mot att gå till källorna.

    Själv föredrar jag det senare.

  25. Från Graven skriver:

    I Nazityskland tog man för givet att Führern hade rätt.

  26. Från Graven skriver:

    Synpunkter på det?

  27. Doktorn skriver:

    Rurik
    nämner inte att Herr Vilks själv uppmuntrade hela saken genom att ta upp ämnet ’folkefienderna’. Men sedan fick han kvickt kalla fötter, eftersom han vill att allting är just så som den stora överväldigande majoriteten tror att det är – vilken själv sett allt i TV och läst allt i tidningarna samt böckerna tillhandahållna i allmän bokhandel, recenserade på bokmässor osv. Att alltsammans egentligen kunde vara annorlunda – tvärt om till och med(!) – faller inte den passiva intellektuelle in. Han sväljer ’hatmantrat’ och vill till varje pris vara en god människa – och sålunda blir hans godtrogenhet straffad. Visst led också den mindre brodern bland judarna under kriget – men han led inte ensam – och långtifrån mest – men hela världen tvingas ändå fira holocaustdagen den 27 januari. Redan detta borde väcka den intellektuelles intresse.

    Vad beträffar de hemliga sällskapen, vill vår Mäster helt enkelt nog inte ha sällskap på samtidskonstens utrönares tron och varje påpekande om vår kulturella nedgång tycks vålla honom sorg. Ändå kan kan konstbloggen knappat år efter år titta bort från detta faktum.

    Det finns ett folk, som inte liknar andra folk och till 9/10 är turkiska khazarer och i stället för att hålla boskap och odla sin täppa ’odlar människor’ och ’skördar skulder’ och till och med kallar alla andra folk nedsättande för goyim. Som Ni torde kunna ana omfattas inte goyim av deras lagskydd, utan är lovliga bedrägeribyten och lovliga efter behag att dödas, som senast 2014 på Gaza.

    Sedan får man inte glömma bort att de allra flesta judar är i grunden hederliga och sannolikt själva offer för de i gamla tider och måhända ännu verksamma hemliga kahaler vilka höll dem i ledet i den osynliga arme deras samlade strävan utgjorde.

    Vad har nu detta med konst att göra?

    Allt – eftersom makthavaren dikterar dess innehåll.

    Världens mest brännande välfärdsfråga är – hur göra sig kvitt dem vilka tillhandahåller våra betalmedel mot ränta??

    Nu tackar jag åter för mig och tar semester igen.

  28. mohammad skriver:

    Källorna bör i det här fallet ostridigt vara den officiella versionen.

    Retorisk härdsmälta på gång från din sida…?

  29. Lars Vilks skriver:

    Ditt svar är alltså om ”så där i största allmänhet skall man vara skeptisk”. Men i det här fallet har vi haft en diskussion som är långt mera specifik. Och det har inte varit fråga om att någon Führer har dikterat en sanning. Förintelsen har diskuterats och det är inte heller särskilt svårt att komma åt källmaterial. Så jag undrar vad det är du tycker man skall begrunda?

  30. mohammad skriver:

    För övrigt, von Graven, vad är det som i fråga om Förintelsen är tro och vad är vetande.

    Skon klämmer fortfarande…

  31. Lars Vilks skriver:

    Jag har inte fått några ”kalla fötter”. Det vi diskuterade är vem som rimligtvis kan kallas för folkfiende i enlighet med Ibsens tankegång. Definitivt är det inte Förintelseförnekarna eftersom de inte väcker något större uppseende utan endast betraktas som aparta. Mina egna åsikter grundas inte på majoritetstänkandet, jag anser mig ha goda skäl att avvisa föreställningarna om den judiska sammansvärjningen, styrningen och förintelseförnekandet.

  32. Rurik skriver:

    . . är det någon som fortfarande tror på att ”Doktorn” tagit semester . . ?

  33. mohammad skriver:

    Bäste Doktorn

    Det kan inte anses som vedertagen vetenskaplig praxis att, liksom von Graven, utelämna de faktiska omständigheter i fråga om Förintelsen som man påstår sig ställa emot den officiella versionen.

    Har du några hårdfakta i sammanhanget att komma med…?

  34. mohammad skriver:

    …eller är allt bara snömos…?

  35. mohammad skriver:

    …då blir jag besviken på dig…

  36. Inge skriver:

    Doktorn,
    Jeg liker dine poetiske innlegg, så jeg håper at du ikke blir borte.

    Jeg er ingen ekspert på Talmud, men jeg kjenner til at deler av Talmud gjør jøder til overmennesker og resten av oss til jødenes tjenere. Jøder skal ikke redde livet til ikke-jøder. Jesus koker i ekskrementer.

    Jøder har løyet om holocaust og mange av dem har blitt avslørt. For eksempel har flere bøker forfattet av jøder vist seg å være løgn, inkludert en bok i Oprah Winfreys bokklubb.

    Fremtredende jøder er skyld i kommunisme, kulturmarxisme, ødeleggelse av nasjoner og familie. Jøder eier langt mer enn hva deres antall skulle tilsi, særlig i USA.

    Jøder er avslørt i å støtte hverandre og i å undertrykke ikke-jøder. Les for eksempel om opprettelsen av Israel og om nåtidens ”price tag”.

    Tross alt dette er det ingen grunn til å tvile på at Hitler-Tyskland ønsket å utrydde jødene.

  37. minnesdagen skriver:

    Hade inte tänkt skriva mer om ämnet nu,
    …men här är en intressant jämförelse mellan revisionism och islamkritik, och LV:s påstående att förintelseförnekare betraktas som aparta.

    http://takimag.com/article/hate_speech_derby_mohammed_vs_auschwitz_david_cole

  38. Lars Vilks skriver:

    Inge, om du skall komma med sådana generaliserande uttalanden får du vara sakligare. Vad är det t ex för bok som skulle ha varit lögn. Tänker du på Wiesels ”Night”?
    Du tycks ha samma uppfattning som Förintelseförnekare som helt håller med dig angående Hitler-Tyskland. Vad man förnekar är existensen av gaskammare och det officiella antalet offer.

  39. Jor-El skriver:

    Ett stort problem med att motbevisa den officiella sanningen om Förintelsen är att det helt enkelt är förbjudet i lag att ens försöka i stora delar av det vi kallar det demokratiskt öppna Europa.
    Själv känner jag instinktivt stor skepsis inför historia som man juridiskt gjuter in i betong, vilket ämne det än gäller.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Laws_against_Holocaust_denial#/media/File:Countries_with_laws_against_Holocaust_denial.png

  40. Från Graven skriver:

    Det är den rationella skepticismen jag avser och i den ligger inget motsatsförhållande till det specifika.

    Av detta följer att det som skall begrundas – m.a.p. förintelsen – är just det källmaterial som inte är så svårt att komma åt.

    Hade t.ex. Jor-El begrundat detta källmaterial så hade hen inte byggt sina skeptiska slutsatser på så lös grund som att ”Auschwitz-Birkenau, [var] den största motorn i projektet Förintelsen”.

  41. Lars Vilks skriver:

    Jag vill påstå att det inte är ett påstående utan en faktisk beskrivning. Hur ser den officiella medievärlden t ex på förintelseförnekare? Islamkritik har en helt annan position.

  42. Från Graven skriver:

    Vad avser den ”officiella versionen ” av förintelsen så blir resonemanget avhängigt vilken officiella version som avses.

    Avser mohammad den vetenskapliga officiella versionen så har jag inga synpunkter.

    Avser mohammad däremot officiella versioner i ett något mindre avgränsat begrepp så förbehåller jag mig rätten att få fortsätta förhålla mig skeptisk.

  43. minnesdagen skriver:

    Ja, men det är precis vad artikeln vill säga.

    Den tar mer eller mindre upp allt som skrivits i kommentarerna på detta blogginlägg.

    http://takimag.com/article/hate_speech_derby_mohammed_vs_auschwitz_david_cole

  44. Inge skriver:

    Lars,
    Jeg prøver å ikke skrive noe som ikke kan underbygges med fakta, særlig når det gjelder vanskelige emner.

    Boka som Oprah Winfrey fremhevet, men som viste seg å være løgn: https://en.wikipedia.org/wiki/Angel_at_the_Fence

    ”Du tycks ha samma uppfattning som Förintelseförnekare som helt håller med dig angående Hitler-Tyskland. Vad man förnekar är existensen av gaskammare och det officiella antalet offer.”

    Er dette virkelig ditt inntrykk? Jeg har tvert imot prøvd å bringe videre til Doktorn at holocaust/ förintelsen faktisk har funnet sted.

  45. Från Graven skriver:

    Jor-El

    Som du ser från din egen karta så utgör lagstiftningen inget ”stort problem” i ditt värv att ”motbevisa” förintelsen.

    En handfull länder tillämpar en sådan lagstiftning. Resten av världen, inklusive Sverige, gör det inte. Av goda skäl.

    Anser du dig ha bevis att förintelsen inte har ägt rum så är det bara att lägga fram dessa enligt vedertagna former. Teoretiserande blogginlägg och finurliga ifrågasättanden utgör inte sådana ”bevis.”

  46. Doktorn skriver:

    Herr Lars,
    det var inte länge sedan jag avslöjade Elie Wiesel, den store fredspristagaren i dessa spalter. Just nu minns jag inte hur, och jag gitter inte bläddra tillbaka, men jag jan glädja Dig med googlandet ’elie wiesel fraud’ bär väldigt långt ut i sanningens rike – inte låta Din ilska gå ut över Inge, som tidigare visat Dig mycken uppskattning!

  47. Lars Vilks skriver:

    Du gav det intrycket med senaste inlägg.

  48. Inge skriver:

    Takk Doktorn.

  49. Doktorn skriver:

    Kl 22.28 drar vår allas guru fram med att
    ’Hur ser den officiella medievädrlden på…’ – efter all kritik jag med kraft framfört. Med denne guru är som att tala med en spricka i tapeten på väggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.