2048: 145 skribenter protesterar

I miniräknarens tid. Japp, skall jag skriva får det göras kort ity tiden är kort för den som skjutit upp deklarationsarbetet till sista stund.

Men dock är den fortsatta utvecklingen av protesterna mot det amerikanska PEN-priset till Charlie Hebdo värt att följa. 145 skribenter protesterar. Deras huvudargument är att Charlie Hebdo visserligen sprätter åt alla håll men mot ett håll är de privilegierade gentemot satirobjektet. Man får inte förhåna dogmatiken bland skarorna, anförda av den alltmer helige profeten, i och från Mellanöstern. De 145 skribenterna menar att Charlie Hebdo inte var någon värdig kandidat.

Denna sedan många år pågående strid ingår i den sedan många år pågående identitetspolitiken. Definiera dig och hör till. Och den gamla vänstern mot den nya.

Motröster saknas dock inte.

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2048: 145 skribenter protesterar

 1. CeDe skriver:

  Hör av dig om du behöver hjälp med deklarationen.

 2. Cecilia skriver:

  ”Denna sedan många år pågående strid ingår i den sedan många år pågående identitetspolitiken. Definiera dig och hör till. Och den gamla vänstern mot den nya.”

  Kunde knappt sagt det bättre själv!
  Och deklarationen är jag alltid sen med. Vilket gör att om jag ändå måste betala förseningsavgift på 1 000:-, så kan jag lika gärna vänta 3 månader… 3 augusti är min dag. Någon slags grundläggande obstinat-grej jag verka lida av.
  Fast jag lider ju personligen inte alls av det. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.