2012: En onödig attack mot en svag grupp av personal och studenter

På universitetet i Uppsala lider stora delar av personal och studenter av en svår kränkning av arbetsmiljön. Konstnären Mikael Richter har utfört ett offentligt verk där en del utgörs av ”Apollon och Dafne” med ett tillhörande gökur. ”Apollon och Dafne” är ett mycket vanligt konsthistoriskt motiv, mest berömd torde Berninis skulptur av det mytologiska paret vara.

Men nu är det andra tider. Och visst kan vi förstå det oerhörda psykiska lidandet som drabbar många av de förbipasserande. Bara för att det är tillåtet (och sanktionerat av Statens Konstråds korrupta patriarkat) att göra en sådan installation är det inte nödvändigt att utföra den. Respekt!

Konstnären har efter genuskritik tillagt en omvänd version där kvinnan jagar mannen. Men det räcker inte. Och antagligen räcker det inte ens med att permanent låta bilden hysas inne i gökuret. Man vet ju att den finns där vilket otvivelaktigt skapar outsäglig upprördhet och gränslös smärta.

Det här inlägget postades i Konstkritik. Bokmärk permalänken.

54 svar på 2012: En onödig attack mot en svag grupp av personal och studenter

 1. CeDe skriver:

  Från Graven,

  Det finns nog en viss sanning i detta med barnen.
  Min före detta franske man fick göra sin militärtjänst i Algeriet under en lång tid. Han berättade om hur muslimska fäder där invigde sina döttrar i äktenskapets mysterier genom att vara den första att ha sex med dem. Det var ju ett tag sen förstås.

 2. Heidegger skriver:

  @Från Graven Förstår inte varför motståndet mot SVT är så svagt som det är, Skulle inte ha något emot att svt blev en smal ”elitkanal” (med lite extra hjälp att tolka nyheterna för IQ<100)

 3. Från Graven skriver:

  CeDe

  Lord sweet jesus, om det är sant!

  Man vill ju verkligen inte tro det!

  Samtidigt så har ju nobelpristagaren (och pedofilen) Gajdusek dokumenterat kulturer som helt enkelt är omöjliga att förstå för västerlänningar (barnsex; rituell homosexualitet som inkluderar stammens alla män; offentlig rituell massfellatio; osv, osv)

  Så ingenting är ju omöjligt.

 4. Lars Vilks skriver:

  Du har ju rätt. Hedegaard har sin islamkritik men våldtäkter av de egna barnen förekommer. Den fråga som det kom att handla om var att H. inte uttryckligen sagt att det förekom men inte allmänt i en bandad intervju som han inte hade möjlighet att manusläsa. H. friades så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.