2003: Mycket talande idag.

Idag var det att framträda i dansk teve. Det kan sammanfattas med att jag anlände snabbt, avverkade 20 minuter i studion, på vägen ut en kortare intervju och sedan raskt ut ur landet. Därefter mötte jag ett holländskt team som blev en lång historia, något mer än de korthuggna fraserna som brukar levereras fram och tillbaka. Slutligen var det Euronews och den intressante herren Cal Fussman

Dagens ämne i Danmark vilket jag råkade uttala mig om är Muhammedteckningarnas plats i historieundervisningen. Det är alltså en het diskussion.

Hela intervjun på Deadline DR.

Det här inlägget postades i debatt, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

55 svar på 2003: Mycket talande idag.

 1. Heidegger skriver:

  @CeDe

  På pricken. Utvecklingen med krympande yttrandefrihet, kommer också från akademiskt håll, där intersektionalitetsteori/genusteori frenetiskt underminerar yttrandefriheten.

 2. Heidegger skriver:

  Förövrigt är väl ”hatbrott” en onödig term, visst om det var möjligt att urskilja en intention mot en grupp (därför att konsekvenserna blir värre då hela gruppen blir rädd) via någon sorts MR-scanning, men verkligheten ser inte ut så vilket öppnar för rättsröta, justitiemord, maktmissbruk och godtycklighet. När man dessutom lägger till ”klumpiga formuleringar på internet” (åsnebrölet) så är ett juridiskt/samhälleligt kaos att vänta. Ytterst kan det innebära att folk censurerar sig och då är vi verkligen illa ute.

 3. mohammad skriver:

  Världen är tydligen på väg att gå under….

 4. mohammad skriver:

  Men visst kan det vara skönt att folk censurerar sig emellanåt, särskilt ”vissa” folk…

 5. Inge skriver:

  Jeg skulle ønske at flere journalister var som journalisten på Deadline DR. Så innsiktsfull og lyttende og så åpen for å møte argumenter med argumenter på et saklig nivå.

  Gratulerer Danmark, for at dere har slike journalister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.