1950: Årets sista suck

Hittills har jag stått emot frestelsen att kommentera Den Stora Koalitionen. Men det är alltför svårt att motstå. Politiken har därmed blivit roligare, mer än på den tiden när Gunnar Hedlund sade ”Jag tycker att politik är roligt”. Dessutom ett genialt erbjudande för den osäkre svenske väljaren som helst vill ha allting i kompromisser; nu är den här: Lite socialism light, en sista fläkt av högervinden, bondens bästa och liberala krav på skolpolitiken samt givetvis grönt ljus men ej för vita män. Många möjligheter: ”Vi byter budget tillsammans”. ”Vi står för en gemensam opposition i samförstånd.”
Nåja, rävspelet skall inte underskattas. Väljarna är kanske något besvikna men det är långt till nästa val och Det Stora Grälet kommer förmodligen att visa sig inom en inte alltför avlägsen framtid.
Jag försökte skingra de politiska tankarna med lite konst och läste därför idag det senaste numret av Paletten. Det varinte upplyftande. Redan i första meningen kom det neoliberala syndromet upp igen och det blev inte bättre i fortsättningen. Det framgick att konstens nyckelbegrepp är ”rätt radikalitet” och den framgick ju redan av den första meningen. Några motröster tillåts inte i denna självcentrerade tidsskrift vars värde jag dock aldrig skulle förneka: Den är en säker tidsbild i ett segment av samtidskonsten.
Årets sista dag kommer att ägnas åt de fem målningar jag en längre tid har hållit på med. Fliten är det inget fel på men eftersom jag har reducerat mina penslar till nr 1 o 2 går det inte så fort framåt. Men årets sista dag blir det också fotbollsspel då jag och mina bekanta skall spela den klassiska Sylvestercupen. Jag räknar med att vara i god form då jag för två dagar sedan avverkade en tvåtimmars generalrepetition med gott resultat trots en formidabelt stelfrusen gräsmatta.

Med detta sagt tillönskas mina kommentatorer (som ofta bispringer mig med textskrivandet, tack för det) och övriga besökare ett gott nytt år. Eller i varje fall ett intressant sådant.

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

59 svar på 1950: Årets sista suck

 1. Heidegger skriver:

  @F!a

  Varför intressera sig så för språkbruk? Är det för att språkbruket upprätthåller det onda patriarkatet månne?

  Kolla in det här:

  https://www.youtube.com/watch?v=5I6aYl4XDpA

  Förövrigt kan man ju undra varför du skriver F!? Varför associera sig med det antidemokratiska F! (som ju vill avskaffa yttrandefriheten genom att förbjuda ”medialt våld” á la Argentina)?

 2. Från Graven skriver:

  Jag är osäker på varför visa av mina poster hamnar på granskning medan andra slipper igenom.

  Nåväl, under tiden kan man ju stilla undra varför en urban phrase skulle vara värre än att anklaga underbyggd kritik av asylsökandes beteende för att vara ”främlingsfientlig”?

  Heideggers term ”lyxasylanter” föreslår andra motiv än flykt för livet.

  Det är ett rimligt ifrågasättande när man betraktar hur dessa asylanter beter sig.

  Få se ifall denna post slipper igenom.

 3. Molly skriver:

  Begreppen främlingsfientlig och islamofob används nu som spikklubbor mot en motståndare i åsikter. Kan man inte bemöta en motståndare med argument, som i den gamla grekiska skolastiken, så kan man få käft på en person med nytillverkade invektiv. Invektiven har en uppgift. Skita ner en motståndare. Bonnläppar, korkade, lågpannad, någon förses med ”speciell och förutsägbar logik” en omskrivning av dum i huvudet, lågpannad bonnläpp. Grattis Fla med din pampiga och nedsättande kommentar. En förolämpning blir inte mindre för att den förses med en akademisk formulering.

 4. CeDe skriver:

  Molly,

  När ska begreppet kristofobi uppmärksammas – en fobi värd namnet.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/kristna-jagas-i-sverige-och-utomlands_215451.svd

 5. Molly skriver:

  CeDe
  Instämmer

 6. Doktorn skriver:

  Allas vår nya bekantskap Fru Fia Fi verkar ha kostat på sig en ’aktivismkurs’, eller åtminstone ha vistats i miljöer tillsammans med ’aktivister’ och verkar nu fast besluten att röja upp i kommentarsvansen till Vilks blogg med sin ’agitationsteknik’.

  Få människor är bättre än de gudar lärt sig tillbedja och allas våra inlägg är genuina självporträtt i det stora episka kontinuum http://www.Vilks.net utgör.

  Jag känner ingen annan konstlärd, eller ’pseudoestetiker’, utom Kamrat Vilks själv, som ansett att den ’konst’ han eventuellt åstadkommer uppstår genom dialog mellan verk och publik – i dialogens oväntade vändningar och infall.

  Fru Fia Fi har gjort entré in i n-te akten. Men hennes roll saknar motsvarighet i ’Commedia dell’artes’ traditionella lustspel.

  Den förefaller alldeles ny.

  Därför lite om Tavistock Institute of Human Relations och elitens kollektivistiska globala mål:

  https://www.youtube.com/watch?v=vZG0b02zCdg

 7. Från Graven skriver:

  Jag tror tyvärr Fröken F!a kommer att göra sorti ur n-te akten tämligen omgående.

  Synd, för jag hade velat höra hens syn på asylanternas beteende.

 8. Amit skriver:

  God fortsättning!

 9. Heidegger skriver:

  Om ni undrar hur PK-eliten tänker kan ni läsa det här: http://www.etc.se/nyheter/i-huvudet-pa-en-obotlig-optimist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.