1950: Årets sista suck

Hittills har jag stått emot frestelsen att kommentera Den Stora Koalitionen. Men det är alltför svårt att motstå. Politiken har därmed blivit roligare, mer än på den tiden när Gunnar Hedlund sade ”Jag tycker att politik är roligt”. Dessutom ett genialt erbjudande för den osäkre svenske väljaren som helst vill ha allting i kompromisser; nu är den här: Lite socialism light, en sista fläkt av högervinden, bondens bästa och liberala krav på skolpolitiken samt givetvis grönt ljus men ej för vita män. Många möjligheter: ”Vi byter budget tillsammans”. ”Vi står för en gemensam opposition i samförstånd.”
Nåja, rävspelet skall inte underskattas. Väljarna är kanske något besvikna men det är långt till nästa val och Det Stora Grälet kommer förmodligen att visa sig inom en inte alltför avlägsen framtid.
Jag försökte skingra de politiska tankarna med lite konst och läste därför idag det senaste numret av Paletten. Det varinte upplyftande. Redan i första meningen kom det neoliberala syndromet upp igen och det blev inte bättre i fortsättningen. Det framgick att konstens nyckelbegrepp är ”rätt radikalitet” och den framgick ju redan av den första meningen. Några motröster tillåts inte i denna självcentrerade tidsskrift vars värde jag dock aldrig skulle förneka: Den är en säker tidsbild i ett segment av samtidskonsten.
Årets sista dag kommer att ägnas åt de fem målningar jag en längre tid har hållit på med. Fliten är det inget fel på men eftersom jag har reducerat mina penslar till nr 1 o 2 går det inte så fort framåt. Men årets sista dag blir det också fotbollsspel då jag och mina bekanta skall spela den klassiska Sylvestercupen. Jag räknar med att vara i god form då jag för två dagar sedan avverkade en tvåtimmars generalrepetition med gott resultat trots en formidabelt stelfrusen gräsmatta.

Med detta sagt tillönskas mina kommentatorer (som ofta bispringer mig med textskrivandet, tack för det) och övriga besökare ett gott nytt år. Eller i varje fall ett intressant sådant.

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

59 svar på 1950: Årets sista suck

 1. Kenneth Karlsson skriver:

  Love to you Lars!

 2. Tallskog skriver:

  Jag högaktar dig för din frihetskamp för Sveriges folk!
  Som nyårshälsning skickar jag några vackra bilder med visdomsord;
  (på tyska)
  http://www.fotospruch.de

 3. Från Graven skriver:

  Gott Nytt År!

 4. Heidegger skriver:

  Vill bara påminna om att yttrandefriheten nedmonteras efter 1:a jan då det blir olagligt att ”håna” politiker så passa på att säga allt det som bara kam sägas 2014 de närmaste 24:a timmarna! Gott nytt år på er frihetskämpar!

 5. Ateisten skriver:

  Grattis Lars till en hedrande 49:e plats i DN:s omröstning om de 150 främsta kulturhändelserna! Inom kategorin konst är du tvåa efter Carl Larssons ”Ett hem” på 16:e plats.
  I din genre kan vi också notera Anna Odell på 65:e, Carl Johan de Geers ”Skända flaggan” på 69:e, Makode Linde på 135.

 6. Från Graven skriver:

  ser man på grattis

 7. Sniff skriver:

  Tack för dina välskrivna och insiktsfulla analyser av nuet! Gott Nytt År 2015!

 8. Ludvig K skriver:

  Tack för denna levande blogg. Gott nytt år!

 9. mohammad skriver:

  Bom ano novo, mohammad önskar alla undergångsprofeter ett gott nytt år…

 10. CeDe skriver:

  Tack det samma mohammad. Tur att du bifogade översättning.

 11. CeDe skriver:

  Det var inte riktigt snällt av mig det där mohammad.
  Gott Nytt År, på riktigt!

 12. minnesdagen skriver:

  Jag önskar de flesta ett gott nytt år.
  Tack Lars Vilks, för en befriande konstgärning.

 13. Från Graven skriver:

  Ett gott nytt år i förhoppning om lika värde & rättigheter för kvinnor i den muslimska världen.

 14. Heidegger skriver:

  Hur ska PK-industrin förklara bort det här med Lyxasylanterna i norra Sverige? http://cornucopia.cornubot.se/2015/01/10-000-tals-svenska-ungdomar-har-bott-i.html?m=1

 15. Molly skriver:

  Folk i norra Sverige är glada för sin vinterkyla! Några av de boende säger helt öppet att asylsökande placeras där uppe, men många försvinner fort. Vart? Ja säg det. En familj, man, fru och 4 barn anlände. Efter en vecka hade pappan försvunnit. Kvinnan och barnen finns kvar i kylan. Hört att kvinnor och barn lämnas kvar i kriget också, medan karl sticker i väg.

 16. Rurik skriver:

  Den svenska invandringspolitiken och erkännandet av ”Palestina” har skapat stora förväntningar bland all världens muslimer.
  Inte så konstigt att syrierna i Jämtland är besvikna . .

 17. CeDe skriver:

  Molly,
  Ja, Från Gravens förhoppning får nog ses som något långsiktigt. Lästa om samma fenomen på den brinnande färjan i Adriatiska havet som transporterade flyktingar. Männen slog sig fram före kvinnor och barn till de räddande helikoptrarna. Olika falla kulturers lotter.

 18. CeDe skriver:

  Rurik,
  Någon har förklarat besvikelsen med att man missuppfattat namnet på destinationen och trodde att förläggningen skulle ligga vid Öresund och inte nära Östersund.

 19. Heidegger skriver:

  ..om det var bättre i Mellanöstern som någon av de asylsökande uppgivit än utanför Öresund, ja då säger väl det en del om Sveriges migrations-/biståndspolitik..

 20. GG skriver:

  De flyktingar som vägrar lämna bussen utanför flyktingförläggningen i Jämtland bör besinna sig. För egen del. Men också för nya asylsökande som söker sig hit. (Lena Mellin, Aftonbladet 2015-01-02)

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article20100017.ab

 21. F!a skriver:

  Och nu har de uppenbarligen besinnat sig, ”lyxasylanterna”, för att använda ”Heideggers” vidriga term. Det är ganska intressant med det rikstäckande engagemang som uppbådats, inte minst från de här i rännorna förkättrade PK-medierna, för denna ovanliga och isolerade incident. Vad kan det bero på? Ja, vad tror ni? En inte alltför djärv gissning är att främlingsfientlighet är det mest politiskt korrekta och gångbara som finns i vårt avlånga och allt kallare land just nu.

 22. Från Graven skriver:

  @F!a

  Vem är du?

  En ”titta vad duktig jag är” lurkare som tror sig göra skillnad genom ytterligare en kollektivt anklagelse?

  Bitch, please, det går tretton på dussinet av ditt slag.

 23. Doktorn skriver:

  Busschauffören miste sin laptopdator när Jämtlandsasylanterna kapade bussen inför avstigning.

  Någon stal alltså hans dator och är blott huvuddragen av hela denna för det arabiska folket pinsamma historia sanna, finns tyvärr intet annat passande omdöme om de inblandades (av elitens ’globala politik’ på flykt staddas) moral och svenskarnas (av samma elit) pådyvlade plikt att begå nationellt självmord – att man rekryterat ’slödder’ till nämnda uppgift.

  Don’t forget – the globalist works around the clock to destroy you!

 24. Från Graven skriver:

  Slå dig samman med Ludvig K så är ni två.

 25. Från Graven skriver:

  Och tycker du att kvinnor skall spöas upp när de inte lyder så slå dig samman med mohammad.

 26. mohammad skriver:

  Von Graven

  Öka syresättningen i sugröret, du är tydligen på väg mot ett nytt nervsammanbrott…

 27. Ludvig K skriver:

  ”Fritänkarna” verkar ha drabbats av intellektuell härdsmälta…

 28. Heidegger skriver:

  @F!a

  Det är väl ganska uppenbart vad det hela handlar om, personer som flytt för sina liv skulle inte nakendemonstrera för den förment mänskliga rättigheten att leva storstadsliv. Vad det handlar om är investeringar i 100 000-kronorsklassen där investerare inte är nöjda med vad de fått för pengarna. Huruvida detta är specialfall eller ej är svårt att sia om då mörkläggning i sådan här fall kan antas vara det normala förfaringssättet av PK-industrin.

 29. Molly skriver:

  Fla
  Du gör djärva gissningar om främlingsfientligheten. Jag skulle råda dig att sluta gissa och ta reda på sanningar. Det PK-korrekta hittar du i lättlästa propagandamedier. Sanningen är svårare att finna. Gå ut i det verkliga livet. Prata med dem som ser händelser underifrån och med egna ögon. Där ser man det som dina medier inte skriver om, alla våldtäkter, alla bilbränder, alla söndersparkade, knivstuckna, hotade svenskar, de som får flytta från sina hem, de som måste vänta 1 år på operationer, de som inte får sylt på sina pannkakor, stora och må händelser, livsavgörande ibland och ofantligt kränkande för en stor befolkningsgrupp. Vidga dina egna vyer Fla. Annars tas du inte på allvar.

 30. Heidegger skriver:

  …förövrigt så har Tino svarat alldeles utmärkt på Harrisons politiskt korrekta utfall, härom dagen: http://www.tino.us/2015/01/invandrare-byggde-inte-sverige/

 31. Från Graven skriver:

  Ludvig K

  Du har inget tolkningsföreträde. Du har exponerat dig som naiv och okunnig med en förkärlek för kollektiva beskyllningar.

  Kollektiva beskyllningar om främlingsfientlighet mot läsare av Vilks blogg är lika fel som att påstå att ”alla zigenare är tjuvar”.

  Jag är förvånad att detta måste förklaras för dig.

  F!a’s och Ludvig K’s barnsliga ”kamp” – genom att oselektivt sprida anklagelser – förenar dem, och det är därför jag hänvisar F!a till Ludvig K som potentiell lekkamrat.

  Jag hänvisa F!a till mohammad av liknande skäl. mohammad gillar att attackera läsare p Vilks blogg – men vägrar att städa framför egen dörr (angående kvinnors ställning inom islam).

  Lika barn leka bäst.

 32. mohammad skriver:

  Von Graven

  Tala med, inte om, du nattmörkrets härskare…

 33. Från Graven skriver:

  mohammad

  Gärna.

  Har du några synpunkter på den islamska doktrinen – såsom den förmedlas av Koranens Sura an Nisa – att kvinnan är underställd mannen?

  Det som det demokratiska sekulära Sverige helt misslyckas med idag är att koppla ihop islamsk doktrin med kulturellt beteende.

  Problematiseringen lyser med sin frånvaro i det att rasistanklagelserna haglar om man närmar sig ämnet.

  Men jag är genuint intresserad av hur muslimer ställer sig till den övergripande islamska doktrinen om könens olika värde/rättigheter (i allmänhet) samt de specifika stipulationerna (i synnerhet); t.ex. Sura an Nisa 4:34 (Koranen), att om kvinnan inte lyder [mannen] så skall han ”slå henne”.

  Har du några kommentarer?

 34. Tallskog skriver:

  Om Islam;
  http://demokratbloggen.blogspot.de
  ”Rädsla inget alternativ”
  Nuff said

 35. Doktorn skriver:

  ’Litta’ intresseväckande om musikindustrin.

  http://henrymakow.com/2015/01/Leonard-Cohen-Illuminati-Jewish-agent.html

  100000 asylanter av varierande moralisk kvalitet är ett ’nuisance’ ’an sich’ eliten har satt global snurr på, men det båtar föga att bråka inbördes mellan kamrat Vilks’ kommentatorer.

  Det gäller att gå direkt till kungsangrepp – eller för dem vilka sig mest på fotboll förstå – utan tici-taca krusiduller gå på mål – i förevarande fall till Rothschieldangrepp!

  Henry Makows ’website’ – ’save the males’ – har mitt fulla förtroende.

 36. Heidegger skriver:

  Tydligen har SÄPO sedan årsskiftet underställts Regeringen! Grattis alla svenskar som nu fått sig en alldeles egen politisk polis! Ja svenskarna har väl aldrig brytt sig om rättsstatliga principer då vi ju lever i förvissning om att våra politiker vill oss så väl… Hursomhelst lär vi i alla fall få fler Park-fall i framtiden:

  http://henrikalexandersson.blogspot.se/2015/01/nya-sapo-jobbar-inte-at-polisen-utan-at.html

  eller

  http://cornucopia.cornubot.se/2015/01/sapo-nu-regimens-egen-hemliga.html

 37. CeDe skriver:

  En liten godnattsaga så här i nyårsfirandets efterdyningar;

  http://www.youtube.com/watch?v=eOCG1fslKdE&feature=youtu.be

 38. F!a skriver:

  Från Graven: Jättefint att du intresserar dig för muslimska kvinnors rättigheter, men du måste nog jobba lite mer med din egen kvinnosyn också. Till exempel – det kanske din mamma glömde tala om för dig – hör det inte till god ton att tilltala kvinnor ”bitch” för att de råkar ha en åsikt som avviker från din egen.

 39. Från Graven skriver:

  F!a

  Bitch, please;

  ”Bitch” kallar jag alla som har mage att anklaga mig för främlingsfientlighet eller rasism.

  Jag gör ingen könsåtskillnad.

 40. Från Graven skriver:

  Men som sagt;

  i Ludvig K har du gott sällskap i försöken att spela duktig med rasistkortet.

  Ni kommer att passa bra ihop.

 41. F!a skriver:

  Bäste Från Graven, det där tror du inte ens på själv. Men av ren nyfikenhet måste jag ändå fråga. När, någonsin, har jag anklagat just Dig för främlingsfientlighet eller rasism?

 42. Från Graven skriver:

  F!a

  Spela inte dum nu.

  ”…här i rännorna”

  ”En inte alltför djärv gissning är att främlingsfientlighet…osv osv”.

  Även jag kritiserar dessa asylsökandes beteende och på grundval av detsamma ifrågasätter jag deras motiv.

  Nå?

  Är jag främlingsfientlig eller ej ”här i rännan”?

 43. Från Graven skriver:

  För övrigt är du välkommen att konsultera valfritt urban dictionary och begrunda det faktum att uttrycket både är gender neutral och i vilka sammanhang det används.

 44. Molly skriver:

  Bästa Fla
  Om du är kvinna måste du väl ha upptäckt att kvinnor numera tituleras med grövre ordval än Bitch! Från andra håll används ord som Svennehora, och diverse sammansättningar bestående av könsorgan och vad hon tänks använda detta till. Det måste man lära sig tåla, speciellt om de kommer från våra nytillkommande berikare. Polisen befattar sig icke med detta, då en svensk kvinna inte kan kränkas. Svenska kvinnor tillhör inte någon ”folkgrupp”. Bara folkgrupper får gehör från rättsväsendet och tilldöms höga ersättningar som de kan leva länge på. Detta är sanningen Fla, något att reagera på. Den värdegrund som våra berikare fört med sin in i landet har börjat sprida sig.

 45. F!a skriver:

  Ett förtydligande: Jag föredrar ett klimat där man inte kallar någon, oavsett kön, hudfärg, åsikt eller vad det nu må vara, ”bitch”, ”dick”, ”whore”, ”kuk”, ”fitta”, ”blatte” eller ”svennehora”, vare sig dessa tillmälen återfinns i Urban Dictionary, införts från främmande länder eller uppstått i Sverige för femtio eller femhundra år sedan. Det är möjligt att andra inte är lika känsliga som jag. Molly med sin speciella men förutsägbara logik verkar tycka att bli kallad ”bitch” inte är så farligt eftersom man ”från andra håll” (underförstått från personer med invandrarbakgrund) kan kallas ”svennehora”. Vilket tydligen är mycket värre. Ja, vad vet jag? För övrigt noterar jag att Från Graven undviker att besvara min enkla fråga. Kanske missade han den i sin iver att försvara och avköna invektivet han tyckte jag gjort mig förtjänt av. Jag upprepar därför: När och var har jag anklagat dig för främlingsfientlighet eller rasism?

 46. Från Graven skriver:

  Den är besvarad. Två poster har gått som fortfarande står under granskning. Men jag kan försöka igen (isåfall blir det en del dubbelpostande).

  ”…här i rännorna”

  ”En inte alltför djärv gissning är att främlingsfientlighet…osv osv”.

  Även jag kritiserar dessa asylsökandes beteende och på grundval av detsamma ifrågasätter jag deras motiv.

  Nå?

  Är jag främlingsfientlig eller ej ”här i rännan”?

 47. Från Graven skriver:

  F!a

  det står nu tre poster på granskning. Du får helt enkelt tåla dig tills LV släppt igenom dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.