1420: Jihad Jane igen samt Nimis framtid

Jihad Jane-historien som avslöjades 2010 har fått ett nytt datum för domslut, nämligen på måndag (Reuter). Det har varit många tillfällen då domslut i målet har annonserats men hittills har det varje gång blivit uppskjutet. Rondellhundsprojektet som i början av 2010 tycktes vara överståndet väcktes med eftertryck till nytt liv- På så sätt är Jihad Janes tragiska historia en del av projektets avgörande dramaturgi. Vad det sägs kan hon få livstid, femårig villkorlig dom eller en miljon dollar i böter. För min del spelar det ingen större roll. Jihad Jane är avslöjad och känd. En alltför mild dom kan naturligtvis verka uppmuntrande på andra eventuella intressenter men i det här fallet skulle man kunna hänvisa till de uppenbart psykologiska problemen som utgör en stor del av hennes beteende.

Eftersom domsluten brukar bli uppskjutna kan det bli så också på måndag. Skulle hon fällas kan hon överklaga och då fortsätter rättsapparaten ytterligare några år framöver.

 

Nimisprojektet irriterar fortfarande en och annan. En insändare i HD (ej på nätet) menar att återuppbyggnaden av skadorna borde kräva bygglov. Eftersom det rör sig om ett svartbygge är det inte möjligt att diskutera en sådan sak med berörda myndigheter. Vindarnas torn som är huvudobjektet för restaurering får ses på ett annat sätt. Tornet har inga avsevärda skador utan ligger horisontellt och stadigt. Men det betyder att väggarna har förvandlats till golv och när besökssäsongen kommer igång är det mindre lämpligt att trampa omkring på partier som är relativt svaga. I första hand får det säkerställas och för sådana åtgärder har länsstyrelsen gett sitt motvilliga tillstånd. Om vädret tillåter kommer det mesta att vara i ordning om några månader. Som skulptur/arkitektur blir det en intressant historia eftersom man, med vissa svårigheter, kan förflytta sig i de tidigare uppstigningsgångarna som i den här skepnaden har förvandlats till relativt rymliga krypgångar.

 

Framstegen kommer fortlöpande att meddelas.

Det här inlägget postades i Nimis, Projekt. Bokmärk permalänken.

6 svar på 1420: Jihad Jane igen samt Nimis framtid

 1. Kenneth Karlsson skriver:

  Låter bra Lars. Du vinner i längden, alltid, for ever.

 2. Sniff skriver:

  Kommunen borde vara tacksam över att Nimis finns och lockar besökare till trakten. Vilken trafik det var till Nimis i somras av folk i alla storlekar, åldrar och nationaliteter, helt sanslöst. Vårt mål var att besöka Nimis vilket genererade flera hotellnätter och restaurangbesök i Ängelholms kommun.

 3. Sniff skriver:

  Någon viskade i bakgrunden att Nimis inte ligger i Ängelholms kommun. Nej, naturligtvis inte, Ladonien är ju en självständig stat.

 4. CeDe skriver:

  Höga rop hörs inifrån den mörka skogen: Vem har flyttat på Ladonien, vem har flyttat Ladonien? Den var granne med Höganäs kommun när jag var där.
  Hallåå…!!

 5. Sniff skriver:

  Ja, det blev ”lite” fel med geografin men så kan det gå när man lämnar hemmadalen för den vida världen.

 6. CeDe skriver:

  10 år fick Jane för mordplanerna på Vilks. Det borde grabbarna vid Röde Sten och mordbrännarna också fått.
  Men den svenska vänstern förnekar att de ens existerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.