1655: När det går troll i flöjten

Grytan måste hållas kokande: Vår dagliga rasism giv oss idag. Man kan lugnt säga att rasismen är vad Eurovision Song Contest är för den svenska tevepubliken. Ropen skalla, rasism åt alla! I dessa dagar gör hela det svenska etablissemanget vågen för Billström. Vad vore livet utan honom och alla andra som trampat fel i den strukturella rasismen? Indignationen ger oss värme och trygghet. Inte mycket annat gives. Just nu är det svårt att skapa rätt stämning för den globala uppvärmningen, inga epidemier i sikte och sedan Obama blev president är USA inte längre någon överväldigande nyhetsskapare.

 

En, som det nu heter ”högoktanig” rasism rullar fortlöpande på Malmöoperan. Mozarts Trollflöjten har hamnat i kategorin olämpliga verk i vår tid. Boven i dramat är rollgestalten Monostatos, den svarte moren, som bland annat får följande replik mot sig: ”Vet att din själ är lika svart som ditt ansikte”. Och det är långt ifrån allt. Som jag kan se är dock den enda recensent som har drabbats av akut rasismofobi Expressens Gunilla Brodrej. Det kan bero på att det är lite för svårt med kultur för politikens vindharpor. Åtminstone tills någon gör dem uppmärksamma på det oerhörda.

Monostatos

 

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

54 svar på 1655: När det går troll i flöjten

 1. Kenneth Karlsson skriver:

  Doktor Scholl,

  Härligt. Ta nu dina fotriktiga skor och vandra vidare.

 2. knut skriver:

  Ateistiska folkfronten i Sverige.Jag tycker att er organisation är skit.

  Sveriges ateistiska folkfront är med rätta den enda föreningen man kan ta på alvar

 3. Dr. Troll skriver:

  Ja för sommaren är kortvarig i Påsk Och när vandringen går genom många tyska dalar i korta skutt, kan frostskador lätt uppstå. Så djupa hopp är rekomendabelt. I övrigt skölj munnen med äggtoddy varje kväll under påsken, så fås äggstra kraft till näst kommmande dags skutteri. Och akta dig för flöjter som lockar dig bort från trolldalarna in i bergets innandömme. Då sitter du fast i din egen dröm. Så håll dig borta från stora resliga berg. Ja bergatrollet kan också ta dig, om det vill sig illa. Klart slut. En uppvaknelse om dagen är att rekommendera.

 4. Kenneth Karlsson skriver:

  Dr. Troll,

  Ett troll är ett troll, om så även i fotriktiga skor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.