1584: Öppna och slutna redaktörer

Trollen smittar, otvivelaktigt, och ett bra exempel är den nyligen timade händelsen med statstjänstemannen och redaktören Staffan Lundgren som avkrävde Lars O Ericsson avbön för att denne hade försvarat yttrandefriheten. Lundgren har gjort ett par inlägg på den här bloggen där han hävdar att avbönen inte skulle vara offentlig. Det torde mest vara ett försök att krångla sig ur den ansträngda situationen. Lundgren representerar förlaget Axl Books och det krav han ställde för att fortsätta arbetet med utgivningen av Ericssons konstkritik kan inte handla om några privata affärer. Lundgren har markerat sina svepande gester tidigare och det visar att han inte bara en gång har missat grovt på målet. Men som ofta sker med människor som inte kan hålla känslostormarna i styr.

 

Det förnäma Axl Books (förlaget skall självfallet applåderas för sin utgivning men kanske inte odelat för sin redaktör) har av Ericsson övergivits. Istället kommer Orosdi-Back att trycka Ericsson. Denna helt onödiga manöver på grund av hets mot yttrandefrihet.

Gränsmarkörer för yttrandefriheten på besök i konsthistorien, olja, 2012

 

Det här inlägget postades i Böcker, debatt, Projekt, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

3 svar på 1584: Öppna och slutna redaktörer

  1. Pingback: På besøg i kunsthistorien « Snaphanen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.