1585: Tulpanstriden fortsätter

När brister rasistbubblan? Det lär nog dröja ett tag till men den liknar alltmer den holländska tulpanspekulationen på 1600-talet. Rödflammiga Semper Augustus med vitstrimmiga blad befinner sig inte så långt ifrån vår tids strukturella rasism. Säkert omsätter Lilla Hjärtat (som på långt håll och med tillsats av elfenbensvart inte är helt olikt den en gång så åtråvärda tulpanen) summor som tvivelsutan är i paritet med 4 000 gulden jämte vagn och hästar motsvarande 2 000 gulden, vilket var lökens toppnotering. I dagens DN försöker författaren Ulf Nilsson bringa saken till en mera balanserad nivå men naturligtvis har detta ännu ingen effekt. Men det finns ett stigande antal röster som inser att inflationen är nära. Conny Malmqvist (Expressen) upptäcker att han är smittad av den rasande epidemin när han har följer ett recept där det plötsligt dyker upp ”1 st svenskt äpple”. En följsam medborgare borde omedelbart anmäla denna uppdelning i vi och de för någon av de centrala myndigheter som dag och natt bekämpar den rasism som sprider sig under okontrollerade former.

 

Eftersom det trots allt inte är så lätt att få fram rejäl rasism är det en god strategi att bombardera de platser där man kan förvänta sig att den frodas och härjar. Så har Expressen under en längre tid bedrivit sin kampanj mot SD i akt och mening att tillintetgöra opinionen och lära folket att rösta rätt. I den kampanjen kunde inte Aftonbladet delta med full entusiasm eftersom det ur deras synpunkt blev fel organ som framsprang som den store Avslöjaren. Med rasistkampens övergång från järnrör till grymta månde grisarna hämtar dock Aftonbladet och Åsa Linderborg nytt mod i den stora kampen mot storsäljaren Hets mot folkgrupp. Med juridikens hjälp skall allt som kan misstänkas granskas. De misstänkta objekten sorterar under Linderborgs benämning tokhögern dit hon t ex utan vidare räknar in Axess.

 

Smygrasism, hets, kränkt söker vederlag; varje dag bjuder oss på tidens magiska teater.

 

Det här inlägget postades i debatt, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

4 svar på 1585: Tulpanstriden fortsätter

 1. CeDe skriver:

  Åsa Lindeborg har i alla fall fattat det ofattbara att det inte är riktigt rumsrent att vara ”äkta svensk”, så för säkerhetsskull förser hon sin tecknade signatur med hälften mörkt och hälften ljust hår och även ögonen får samma varierande färgsättning. Bäst att vara på den säkra sidan.

 2. Cecilia skriver:

  Lars skrev:
  ”Smygrasism, hets, kränkt söker vederlag; varje dag bjuder oss på tidens magiska teater.”

  Allt ger sig nog med tiden. Även om tiden just nu, tycks vara litta självupptagen med den historia, som de flesta ändå inte känner till.
  De som inte har uppfostrats i t ex DDR; dvs enligt östs ”gamla” ideal – har inte per automatik kriterium för ”historisk insikt”.
  Utan snarare lite tvärtom – en del av det som ”var” östs ideal, är införlivat med väst idag. Ingen vann alltså, det var nog en rätt tidsenglig ”merge”? (glad)

  Men det är aldrig lätt att komma ut. Speciellt om man inte har en susning av vad det är man ska kommer ut ur..

 3. JohannadArk skriver:

  Åsa Linderborg borde kanske göra en fullskalig Michael Jackson – fast tvärtom?

  Kanske är hon också så ohämmat orasistisk att hon köper nyzeeländska äpplen?

  Jag är det inte. Jag stöder mina lokala Österlenäppelodlare och låter hänsynslöst mina vita tänder borra sig in i Ingrid Marie, som inte ens haft nöjet att få färdas med ett fossildrivet fordon över halva jordklotet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.