1558: Utan rasism stannar Sverige

Den alltmer accelererande jakten på möjliga rasister är naturligt nog en affärsidé. Den har något av dissidentspaningen i Sovjet och McCarthys jakt på kommunister över sig, men i dessa fall utvecklades aldrig några affärsmässiga riktlinjer. En annan skillnad är den identitetspolitik som nu forsar in i partipåsen. Professor Bertil Rolf har utvecklat en rad synpunkter på de möjligheter som kränkningsindustrin tillhandahåller (Newsmill).

 

En högst väsentlig faktor är att lokalisera de talrika rasisterna. Enligt tidskriften Arena har en ny art uppstått som dock är lätt identifierbara genom kännetecken som en okularbesiktning oundvikligen avslöjar:

 

Tidskriften ger också en vacker katalog över uttalade rasistsymptom där självfallet statsminister Reinfeldt intar en centralposition. Rasismen rasar överallt och har allvarligt infekterat riksdagspartierna. Sverige och Europa lider av ”en allt mer uttalad vardagsrasism.” För att ytterligare granska rasismens anatomi kan följande taxonomi med fördel tillämpas:

 

Kategori 1 utgörs av de klassiska biologiska rasisterna. De är inget större problem eftersom de är sällsynta, förutsägbara och marginaliserade.

Kategori 2 är rasister med dold agenda och som uppträder politiskt korrekt. De kan kännas igen enligt bilden ovan men om de döljer sina skamliga motiv genom att inte bära sina märken kan den ändå, och utan större svårigheter, igenkännas genom vilka politiska frågor de gärna diskuterar och genom sitt umgänge.

Kategori 3 finner man i den etablerade politiken (dock ej Sverigedemokrater som ingår i Kategori 2). Exemplen är otaliga (åtminstone ett 10-tal) och utgörs av enskilda politiker och partistyrelser som har besmittats genom att inte kunna motstå att ta del av främlingsfientliga artiklar och hatpropaganda på nätet.

Kategori 4 är övriga folket som ej faller under kategorierna 1 – 3. Då denna population är mycket stor måste den åtgärdas med ständiga påminnelser om den skuld den bär. De bör dagligen undfå stora doseringar av politiskt korrekthet och åtminstone sex gånger dagligen upprepa frasen Mea Culpa, Mea Maxima Culpa.

 

För att möjliggöra en förintelse av all rasism är det också tillrådligt att vidareutveckla rasismens kärnpunkt: Fastställandet av godtagbar kränkning. Det bör givetvis vara så att den som säger sig vara rasistiskt kränkt också är det i juridisk och moralisk mening. Den gamla regeln från 2008 gäller än så man får vara snabb att reagera: Först kränkt vinner.

 

Som t ex Patricia Lorenzoni skriver i dagens Helsingborgs Dagblad:

”Kanske är det dags att vi erkänner att rasismen är del av luften vi andas, att vi alla har den i vårt system. För vissa gör den bara mer ont än för andra.”

 

Inte bara dags, det är redan fullbordat. Och en strålande affärsidé liksom det är en oöverträffad identitetspolitik. De rättrogna är på väg att skapa den goda och rena människan under förutsättning att de assisteras av den lilla men högljudda grupp som bidrar till de kränktas kör.

 

Dagens vidare konstunderhållning utgörs av mångkulturell testkörning i Ladonien. Kan ses här.

 

 

Det här inlägget postades i debatt, Nimis, Projekt, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

37 svar på 1558: Utan rasism stannar Sverige

 1. CeDe skriver:

  Ladonien först med böneutrop i Skandinavien. Hoho !

 2. CeDe skriver:

  Risk finns kanske nu att Täppas omorganiserar sina stormningstrupper till Nimis istället.

 3. James skriver:

  Den sprudlande kvickheten i blogginlägget sätter guldkant på vardagens trista gummistöveltraskande mellan de dyfyllda fångstgroparna för påstådda rasister. Tack Lars. Det var mitt första besök här, men det lär bli fler!

 4. mohammad skriver:

  Vackert och meditativt, snygg ljudkonst, snygg video.

  Mindblowing!

  Två saker att ha överseende med dock:

  Adhan ropas fem gånger om dagen, inte sex.

  Adhan är inte en fråga om yttrandefrihet,
  utan en del av religionsfriheten.

  La ilaha illa llaha wa Muhammadun rasulu llahi.

 5. Mr M skriver:

  De rättrogna har nu övergett mångkulturens lovsång och istället dragit ut i heligt krig mot de otrogna rasisterna.
  Rättfärdighetens överstepräst Täppas Fogelberg numera frontfigur i det goda våldet råkade dock i sin iver formulera våldet på ett olyckligt sätt.
  Kanske kan Täppas med svans i framtiden legitimera våld bättre? Övning ger färdighet.

 6. JohannadArk skriver:

  Det var ju en fyndig idé med böneutrop från Nimis, även om den moraliska flåshurtigheten i videon drar ner helhetsbetyget en smula.

  Nimis är verkligen vackert, både verket och platsen. Tråkigt dock att man inte längre kan se dig sträva upp- och nerför branterna med famnen full av spik.

  Åsa Linderborg kallade dig feg, men jag skulle definitivt vilja kalla dig det rakt motsatta.

  Som extrem kuriosa kan jag nämna att du hängde naken på min garderobsdörr i åratal. Jag tror helsidesbilden kom från Sydsvenskan och jag tyckte att den var rolig (ursäkta om du hade föredragit ordvalet ”väldigt upphetsande” 🙂

  Lev väl!

 7. CeDe skriver:

  Utan Lars Vilks stannar Sverige.

 8. Ryggrad skriver:

  Möjligen smart idé men givevis blir det bara osmakligt om man ser till verkligheten. Och där hittar man RH. Det hela hänger på motiveringen. Intressant med solcellerna och böneutropen. Vad säger böneutroparen? Man kanske kan göra en översättning av några antisemitiska predikningar som går non stop mellan böneutropen? Sen får SR gärna besöka och meddela hur Vilks äntligen fått mothugg för sin rasism.

 9. CeDe skriver:

  Rör inte Dalahästen = fult.
  ” ” Muhammed = fint.

 10. Joacim Persson skriver:

  En tanke slår mig rörande det senaste tillskottet till Nimis: Nimis är ju ett individens kränkning av det kollektiva, offentliga rummet (naturreservatet), medan minareten blir det kollektivas kränkning (i form av den mest kollektivistiska av alla religioner) av den första kränkningen, tornet sett som uttryck för en privat sfär.

  Samtidigt har hela rondellhundsfenoménet vuxit sig större än konstnären själv och blivit en egen offentlig sfär, som i sin tur kan kränkas på diverse sätt av individer som Täppas Fogelberg, vilka i sin tur kan kränkas av rasistkollektivet. (Ingendera tycks ha förstått poängen än.)

  Minareten går emellertid inåt i lagren av ryska dockor i stället för att lägga på nya utanpå, vilket är något nytt i konstverket. På ett sätt har den bidragande konstnären där också, måhända oavsiktligt, lagt in en egen individuell subtil kränking av sin egen kränking, genom att låta högtalaren gör sex böneutrop om dagen i ställer för de stipulerade fem. Är det avsiktligt så är det briljant. Tiden får utvisa om det hädiskt felaktiga antalet av utrop kan generera nya kränkningar av kollektivistisk art, som t.ex. de sedvanliga demonstrationerna i Pakistan eller så.

 11. Edward Ulfertz skriver:

  Islam invaderar Ladonien med hjälp av dhimmies.
  First we take Ladonia then we take the rest!

 12. Håkan W skriver:

  ”Jag blir kränkt, alltså finns jag.”

 13. CeDe skriver:

  Ligger det måhända någon sanning i uttrycken; kränkt kränker och slagen slår….und so weiter!

 14. joanna skriver:

  De flesta svenskar är sannolikt mindre entusiastiska över böneutrop i våra stadskärnor, men om det blir till konstprojekt med nya ingångsvärden kan de också rent praktiskt fungera som böneutrop för troende muslimer.

  Om islam stöter på patrull i de moderna samhällena i väst så kan islamiseringen istället hitta nya vägar.

  Utmärkt egentligen, för de som hyllar undergivenhet, sharia, månggifte och i några fall kanske också stening för äktenskapsbrott.

  Jag ser framför mig knäböjande muslimer som intagit Ladonia vid Nimis på Kullaberg, skäggiga män och kvinnor med slöja åtskilda, 5 gånger per dag bedjande, hindrande Vilks med hammare, spik och drivved.

 15. Sam skriver:

  Minaret-Nimis var en intressant reaktion, och till skillnad från en del andra reaktioner på Vilks får man säga att den var på en lämplig nivå, konst vs konst liksom. Undrar dock om ljuden kan vara störande för djurlivet i naturreservatet och därmed bryta mot någon miljö-lag?

 16. Dartanjang skriver:

  Tycker inte det var särskilt modigt gjort av Pye. Detta gör ingen konstnär. Han skulle gått längre än så;
  Om han däremot hade _tecknat av_ Nimis – då jäklar hade Pye fått skaffa sig livvakter från SÄPO illa kvickt och Reinfeldt hade suttit i krismöte med representaner från Ladonien.

 17. mohammad skriver:

  Joacim Persson: Genom att låta högtalaren gör sex böneutrop om dagen i ställer för de stipulerade fem. Är det avsiktligt så är det briljant.

  Det är givet den obligatoriska efterkonstruktionen som i så fall tillkommer.

  Lars Vilks talar ju här om en ”okänd” konstnärsgrupp och en förberedelse för det multikulturella samhället.

  Hehe…som om det inte redan är här.

  Den sjätte adhan kan ju förvisso avse Undergångsprofeten själv, att kalla till en stilla salah inför sitt förgängliga livsverk.

  Den som lyssnar på adhan lyssnar också på den Islamiska trosbekännelsen, om adhan den är den trogen, i vilket fall griper den tag i varje människas själ.

  Fantastiskt, med tanke på att adhan inom en snar framtid kommer att ropas från alla våra moskeér.

  Mindblowing, Lars Vilks har gjort det igen! (fast han mörkar som vanligt)

  Allah Akbar…

 18. CeDe skriver:

  mohammad: inom en snar framtid kommer att ropas från alla våra moskeér.

  Ja, det blir ljuvligt ljudligt mohammad.
  Jag tänker börja med att lägga in det melodiska böneutropet som ringsignal i min mobiltelefon redan nu. Liksom en liten träning, innan det verkligt skojsiga börjar på allvar.

 19. mohammad skriver:

  CeDe,

  Det finns öronproppar för de känsliga öronen ?

 20. Mr Bean skriver:

  Rowan Atkinson(Mr Bean)håller en allvarligt menad föreläsning om kränkthets-industrin.

  Med högsta Mr Bean-humor mot kränkthet med vassa argument FÖR yttrandefrihet.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gciegyiLYtY

 21. CeDe skriver:

  It is a long way to liberation, it`s a long way to go.
  Den gode Bean kom med förslag, som kan kännas igen från närmre håll. ”Insult more!”

 22. Anonym skriver:

  CeDe,

  it’s*

 23. mohammad skriver:

  Mr Bean,

  Nu går det ju inte att likställa Sverige och Englands rättssystem.

 24. JohannadArk skriver:

  mohammad,

  Helt rätt, till exempel har ju inte Sverige 85 sharia-domstolar.

  Åtminstone inte ännu.

 25. Cecilia skriver:

  JohannadArk,

  Och inte heller näst intill enväldiga brittiska domare. (blinkis)

 26. mohammad skriver:

  JohannadArk,

  Nu ingår ju inte ”sharia-domstolar” i det Engelska rättssystemet, så jag ser inte poängen.

  För övrigt har det lagts förslag om att dessa sk domstolar skall förbjudas.

  Några dylika sådana kommer givetvis inte att få domrätt i Sverige, därom råder juridisk konsensus.

  Jag tänkte närmast på prejudikatsrätten…

 27. mohammad skriver:

  Cecilia,

  Här har vi en som har på fötterna.

  Bra Cessan, smått imponerad..*blinkar & ler*

 28. CeDe skriver:

  Cecilia: Och inte heller näst intill enväldiga brittiska domare. (blinkis)

  (Citera) (Svara)

  Så sant, för vi har väl nästan inga brittiska domare överhuvud taget i Sverige.

 29. JohannadArk skriver:

  mohammad,
  ”Några dylika sådana kommer givetvis inte att få domrätt i Sverige, därom råder juridisk konsensus.”

  Just nu ja. Men vi har t.ex. en moderat riksdagsman som förespråkar just sharia-domstolar i Sverige. Vad tror du händer om 176 riksdagsmän vill ha sharia-lagar?

  Vad gäller juridisk konsensus så följer den makten.

  Rättigheter och frihet är inget man ”givetvis” har. Det är något som måste erövras varje dag. Vilks är en förlöpare för det som kommer att drabba oss alla om vi inte ser om vårt västerländska hus.

 30. CeDe skriver:

  Lars Vilks har inte så helt fel när han uttalar att de flesta muslimer är svåra att integrera i moderna samhällen.

  Här får han också medhåll från en muslimsk journalist tidigare bosatt i Sverige.

  http://www.avpixlat.info/2012/10/23/50-million-muslims-in-europe80-are-beggers-living-on-western-welfare/

 31. Cecilia skriver:

  Cecilia:
  JohannadArk,

  Och inte heller näst intill enväldiga brittiska domare. (blinkis)

  CeDe: Så sant, för vi har väl nästan inga brittiska domare överhuvud taget i Sverige.

  Nej – och inte tyska, amerikanska, engelska eller franska heller.

  Märkligt(?) nog, så skiljer sig rättsväsendena rätt mycket åt, från land till land.
  Så det som idag tycks vara ”ett” – den västerländska kulturen – är ”ett” då det gäller ekonomi, varuutbud, mode (tja..), forskning mm. Men skillnaderna i den egentliga individuella lokala samhälls/livskulturen, är nog något som inte riktigt verkar ha hängt med i internationaliseringen. (vilse i den snabba pannkakan, är vi kanske?)

 32. Cecilia skriver:

  JohannadArk:
  <a href="#comment-411133"

  Rättigheter och frihet är inget man ”givetvis” har. Det är något som måste erövras varje dag.

  Så rätt så!

  Sen kan man tvista om hur. Och det är ju en helt annan sak…

 33. CeDe skriver:

  Cecilia: Märkligt(?) nog, så skiljer sig rättsväsendena rätt mycket åt, från land till land.
  Så det som idag tycks vara ”ett” – den västerländska kulturen

  Cecilia, att du är så insatt i Europas 50 staters rättsväsende, det är imponerande, som Mohammad brukar säga,

 34. Cecilia skriver:

  CeDe,

  Brukar han?

 35. Katrin skriver:

  Nioåring mobbades för att han var vit – hängde sig
  http://www.friatider.se/nioaring-mobbades-for-att-han-var-vit-hangde-sig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.