1552: Yttrandefriheten förnyar sig

I dessa dagar, när yttrandefrihetens gubbliga formerar sig och manar till nävkamp, nöjer jag mig med att visa en presentationsbild från morgondagens debatt hos Publicistklubben i morgon. Den lär illustrera hur gränsen för yttrandefriheten ter sig i Sverige i nådens år 2012. Kan den publiceras? Med största sannolikhet kan den inte det. Den konsthistoriska sensationen är dock ett faktum: För första gånger möts RH och Tintin (två av deltagarna i morgondagens debatt). Jag ber om ursäkt för den något bristfälliga återgivningen.

RH och Tintin, olja

Det här inlägget postades i debatt, Samtidskonst, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

15 svar på 1552: Yttrandefriheten förnyar sig

 1. CeDe skriver:

  Geniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

 2. Kenneth Karlsson skriver:

  CeDe,

  !

 3. Humanist skriver:

  Lars Vilks: ”I dessa dagar, när yttrandefrihetens gubbliga formerar sig och manar till nävkamp, nöjer jag mig med att visa en presentationsbild från morgondagens debatt hos Publicistklubben i morgon.”

  När yttrandefrihetens fiender uppmanar till ett rättslöst samhälle med våld och mord bör du inte förvånas över om yttrandefrihetens s.k. ”gubbliga” ger svar på tal!

 4. Adam skriver:

  Det var en fin illustration. Går den att köpa?

 5. Camilla Grepe skriver:

  Underbar!

 6. Emmy skriver:

  Osökt kommer jag att tänka på några ord från evangelierna som yttrades angående en orolig framtid, av allt att döma håller den på att besannas:

  -Och då skola många komma på fall, och den ene skall förråda den andre, och den ene skall hata den andre.
  Matteus 24:10

 7. Hans Odeberg skriver:

  Jag tycker det där i mitten mest liknar en Haddock-hund.

 8. mohammad skriver:

  Den där RH & Tintin oljan skulle sitta fint som logga på mina Mo-Doggie jeans.

 9. CeDe skriver:

  Debatten om yttrandefriheten på publicistklubben utmynnade väl som väntat i ett Status quo. Marianne de Geer tyckte jag lyckades ta hem några poänger. Och Lars Vilks, cool som vanligt, ser framtiden an.

 10. Jonathan skriver:

  Tack för att du var med på debatten igår. Det var nyttigt för många, tror jag. Hursomhelst. Jag undrar, är den nya bilden till salu? Mejla gärna i så fall.

 11. Lennart Jonasson skriver:

  lars Vilks lugn och mod är beundransvärt. Det senaste trixet från de ängsliga är nu kalla karln feg! Om vilks varma och humoristiska föreläsning om hunden i New York förslagsvis visades i svt så skulle det förmodligen uppstå en debatt om vad de riktiga fegisarna egentligen är rädda för. Tror för egen del att nuvarande snällistdiskurs nått vägs ände då dess förenklingar i känsliga spörsmål hamnat i ett läge som följer devisen; Kan du inte säga något snällt så ljug något snällt, de som säger mot förtjänar demonisering.

 12. Tobbe skriver:

  Absolument magnifique

 13. Kenneth Karlsson skriver:

  Lennart Jonasson,

  Helt enig.

 14. Kakan skriver:

  Jag måste bara tacka dig Lars för att du med din rondellhund är den nagel i ögat som blottlägger islams vidirga innanmäte. Att en teckning kan få människor att vilja livet ur andra på de mest bestialiska sätt är ren och skär surrealism. Detta konstverk är det största och viktigaste i modern svensk, men också utländsk, historia. Med konst och humor ska vi blotta förtryckarnas akilleshäl och vinna frihetens seger. Måtte dom aldrig få tag på dig. Må väl.

 15. Juha Snellman skriver:

  Fin tavla:)Kommer att gå till historien liksom hela din nuvarande projekt. Lycka till i ditt arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.