1537: Tillväxt, utvikningar, urspårning

Pamela Geller kan inte klaga på att hennes konferens fick en oväntad timing genom de islamistiska upploppen. Någon feedback blev det nog men förmodligen är utvecklingen en uppmuntran för de egna styrkorna: Vad var det vi sa? Det mest framträdande, för att inte säga det huvudsakliga, intresset från Gellers sida är att bidra till presidentvalet där hon naturligtvis vill ha Mitt Romney som vinnare. Hon intervjuades idag på Fox News. En utbredd uppfattning bland konferensdeltagarna är att Obama är muslim och att han främjar det muslimska brödraskapet: Obama har understött brödraskapets väg till framgångar i Egypten. Mitt Romney råkade bränna sig genom gå ut för tidigt med sin Obamakritik och får avvakta ett bättre tillfälle. Om det kommer. John Bolton dyker också upp på Fox News för att vinkla en smula. Bolton skulle ha medverkat på konferensen men fick förhinder i sista stund. Han är dock lierad med Geller och Spencer, t ex skrev han förordet till deras bok om Obama. SION:s antiislamistiska inriktning har alltså ett självklart politiskt sikte. En republikansk president skulle innebära ett starkare stöd för Israel. John Bolton önskar dessutom ta i med hårdhandskarna mot Iran.

 

Hela den historien som ett sidspår i projektet. Konferensen fick som sagt inte någon uppmärksamhet att tala om i amerikanska medier. Däremot i svenska och jag hade hoppats att dessa skulle ha visat intresse för det som visades upp. Onekligen finns det en hel del att fundera på i ett så blandat sällskap. Men det kom istället att handla om huruvida Vilks tillhörde och/eller legitimerade SION. Jag kan bara tacka för detta intresse och för många fängslande spekulationer i ämnet. Ett skojigt exempel är Niclas Sennertag i Borås Tidning. Han slår fast att jag inte längre sysslar med konst och jämför mig med nazisten Veit Harlan som gjorde filmen Jud Süss. När jag ser det kan jag bara säga att konstprojektet rullar vidare till allt högre höjder. Eller kanske skall man dra till med att konstnären har spårat ur som Anders Lindberg på Aftonbladet föreställer sig i en mäktig tågmetafor. Tydligen menar han att projektet ända fram till konferensen har gått som på räls, men så hoppsan.

 

Under tiden har det debatterats om varumärke och moral i Östersund (ÖP)

 

Jag medger att kryssningen mellan politikens orena förnuft och konstens spekulativa estetik inte är den allra lättaste. Men jag kan inte se annat än att jag håller en fast kurs och ej lånar mitt öra åt småaktiga förslag och tillmälen.

Intensiv efterdebatt i New York med självklar huvudrollsinnehavare.

 

 

Det här inlägget postades i debatt, Projekt. Bokmärk permalänken.

24 svar på 1537: Tillväxt, utvikningar, urspårning

 1. CeDe skriver:

  Nå vad var det jag sa mohammad, du behövde inte oroa dig.

 2. Ryggrad skriver:

  Mycket bra framförande, en frisk fläkt från väst!

  Och nu. Backa inte för de svenska ”Israel-kritikerna”. Om SION stödjer Romney, so what. Och att USA stödjer Israel (överlag) är normalt och fullt begripligt, det är vi som är onormala.

 3. anon skriver:

  Härligt vilken alliearad du fått. Hon visar sin totala ignorans i FOX klippet. Hennes verklighet verkar komma från just den kanalen. Sammanfattning: populist. Du hade ju chansen att komplicera din provokation på SION, där får man inte säga vad man vill, där är yttrande friheten hotad…genom att du lismat dig där har du tagit just den sidan du menar att konsten inte ska ta…du har valt sida.

 4. Cecilia skriver:

  anon,

  Lyft blicken lite, Anon… Du sitter ju nu ihop med CeDe, och ni har det säkert kul, var för sig, iofs.
  Men då du är en del av även min vardag, dvs allas sammantagna synsätt påverkar/är samhället – så måste jag ändå skriva och undra lite över, vad du egentligen menar?

  Äpplen och päron är bägge frukter, och det går även att klona dessa träd. Så äpplet kan ju faktiskt falla från ett päronträd. Men nog säkert utan särskrivningar – de kommer antagligen annanstans ifrån? Törs knappt tänka på varifrån… lite omedvetet nutids-ditlismade kanske…?

 5. CeDe skriver:

  Håller till fullo med iraniern Nima Gholam Ali Pours uttalande i en artikel på Newsmill om kränkningar.

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/09/14/l-t-islamisterna-k-nna-sig-kr-nkta

 6. Urk skriver:

  I det här klippet:
  http://www.youtube.com/watch?v=6cnErUU-pfE
  visar Pamela Geller hur man skapar en myt av en faktisk händelse. Hon berättar hur SION i Sverige är utsatt för så elaka attacker från vänsterliberalt håll att organisationen avsiktligt likställs med Ku Klux Klan. Programledaren skrattar sarkastiskt åt de dumma svenskarna.

  I själva verket härrör sammanblandningen från Vilks påstående att han skulle acceptera en inbjudan från klanen om han fick en, vilket fick folk inom SION att tro att han likställde de båda. Vilket så klart Geller vet, där hon sitter i studion och blåljuger. Osmakligt!

 7. Lars Vilks skriver:

  Jovars, men det handlar mest om amerikansk propaganda och motpropaganda. En muslimsk organisation spred lögnen att jag skulle ha jämställt SION med Ku Klux Klan. Osmaklighet i dessa sammanhang är vardagsmat.

 8. Urk skriver:

  Och du föredrar den ena lögnen framför den andra?

 9. Lars Vilks skriver:

  Det har jag inte sagt. Geller står dock på säkrare mark eftersom det inte är troligt att det kommer någon dementi från vänstersidan.

 10. del Grotto skriver:

  En bön från jordkulan:

  Tack Herre, att vi får vara delar av ditt stora Verk;
  Se på oss framgent med Dina alltid milda ögon;
  Ty vi vet inte bättre än att ständigt sträva vill.
  Lär oss Mästare att se vår lott;
  Lera i händerna på Dig, då Du skapar storverk framgent.
  Låt oss endast får vår rika belöning,
  då vi slutligen står vid Himlens Port:

  Herren Vilks stora Separatutställning,
  med våra namn skrivna i Din Katalog.

  Jamän

 11. CeDe skriver:

  De milda ögonen avslöjade dig mohammad del Grotto.

 12. Kenneth Karlsson skriver:

  del Grotto,

  Du valde helt frivilligt att bli en del av konstverket. Är du narcissist i alla fall?

 13. Blader skriver:

  Han trodde att han talte med bönder, på bönders vis, och med lärde män och kvinnor på latin.
  När det i stället var med kluven tunga. Ugh, ugh!

 14. del Grotto skriver:

  CeDe:
  De milda ögonen avslöjade dig mohammad del Grotto.

  Fel, CeDe, du Ser Det du vill se.

  Gör bot och bättring, samt följ mig i nästa morgonbön.

 15. del Grotto skriver:

  Kenneth Karlsson:
  del Grotto,

  Du valde helt frivilligt att bli en del av konstverket. Är du narcissist i alla fall?

  Nej, du kanske av egen vilja närt denna önskan, men jag, Pamela Geller och Taimor Abdulwahab har blivit utvalda av en större makt.
  Dessutom är jag i alla fall inte narcissist.

  Gör bot och bättring (slå upp svåra ord i uppslagsboken), samt följ mig i nästa morgonbön.

 16. CeDe skriver:

  del Grotto: Fel, CeDe, du Ser Det du vill se.

  Gör bot och bättring

  Två kroppar med en själ, är sällan fel.

 17. mohammad skriver:

  Dylika rallies som De högerextrema & islamofoba anordnade i NY är vardagsmat i US.

  Såväl i business som politiska sammanhang.

  Syftet är att rallyt skall inspirera de redan frälsta och vinna nya själar för ”saken”.

  Praxis är då att de inbjudna talarna, som veteraner, berättar just…

  …sin egen framgångssaga.

  /hehe

 18. CeDe skriver:

  Var och en berättar sin story, även du, mellan raderna mohammad.

  /hehe

 19. Kenneth Karlsson skriver:

  mohammad,

  Och?

 20. CeDe skriver:

  Muslimska män är offer för en snedvriden uppfostran om pojkars överlägsenhet oavsett deras individuella förmåga. Detta bidrar antagligen till att vissa inte klarar av att på ett rationellt sätt kunna hantera situationer där deras världsbild provoceras. Något vi alla har fått erfara under den senaste tiden
  Lars Vilks lyckades också väl med att påvisa detta när han valde ”profeten” som deltagare i sitt konstprojekt för test av yttrandefriheten.

 21. Sören K skriver:

  Folk kräver yttrandefrihet som en kompensation för den tankefrihet som de inte använder.

 22. Cecilia skriver:

  CeDe:
  Muslimska män är offer för en snedvriden uppfostran om pojkars överlägsenhet oavsett deras individuella förmåga. Detta bidrar antagligen till att vissa inte klarar av att på ett rationellt sätt kunna hantera situationer där deras världsbild provoceras. Något vi alla har fått erfara under den senaste tiden
  Lars Vilks lyckades också väl med att påvisa detta när han valde ”profeten” som deltagare i sitt konstprojekt för test av yttrandefriheten.

  CeDe – du är kapad!

 23. CeDe skriver:

  Av vem?

 24. Cecilia skriver:

  CeDe:

  Lars Vilks lyckades också väl med att påvisa detta när han valde ”profeten” som deltagare i sitt konstprojekt för test av yttrandefriheten.

  Lämnar denna gången den första delen från originalcitatet därhän, då den låter som en feministisk skolbok från alldeles nyss. (glad)

  Men detta får mig att undra – har du inte tittat på videon…?
  Trodde alltså att du var kapad av någon illvillig skämtare. (eller skämtar du själv kanske?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.