1488: Sortering av rättegångar

Signaturen Humanist undrar om det något sparsamma utbudet av mina bloggposter skulle betyda att jag har något särskilt för mig. Nej, inte mer än vanligt. Sedan jag hade varit på resa under en vecka ansamlas en del göromål. För övrigt är min verksamhetsplan omfattande. Men det skall nog bli flitigare skrivningar framöver.

 

Aftonbladet är nog den tidning som bjuder på de mest fascinerande artiklarna. Här finns ingen nedre gräns för hur den ideologiska identiteten skall söka sina uttryck. Natalia Kazmierska ger ifrån sig en tirad mot Folkpartiets förslag om större krav på arbetslösa invandrarfruar. Folkpartiet har nämligen inte tänkt på att landslagets hemmafruar inte möter samma krav. Numerärt sett är denna frugrupp tämligen liten men alltså tillräcklig för att bli föremål för orättvis främlingsfientlighet. Kazmierska lyckas här slå två flugor i en smäll. Redaktionen önskar säkert artiklar med fotbollsanknytning.

 

En annan artikel behandlar frågan om varför rättegången mot Peter Mangs inte väcker något större medialt intresse utanför Malmö. Gellert Tamas tror att det kan bero på uppmärksamheten kring Breivikrättegången men också att ”Offren i Malmö är inte ’etniska svenskar mitt i livet’”. Rakel Chukri skyller på Sverigedemokraterna.

 

Säkert ligger det något i att medierna värderar Breivik som intressantare än Mangs. Breivik är dessutom mera användbar som politiskt instrument för att framhålla de ständigt tilltagande rasismens vindar i Europa. Mangs som har svåra kontaktproblem kan inte placeras som någon drivande extremist. Han förblir ett psykiskt fall.

 

Vad man kunde tillägga här är varför terroristrättegången i Köpenhamn inte fick någon större uppmärksamhet i medierna.

 

 

Det här inlägget postades i debatt, Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

5 svar på 1488: Sortering av rättegångar

 1. Humanist skriver:

  Om intellektuell harakiri existerar så har Natalia Kazmierska med råge kvalificerat för den termen med sin artikel i Aftonbladet. Eller hur kan man annars påstå att vi inte borde kravsätta arbetslösa invandrarkvinnor och vi inte gör det med fotbollsfruar som saknar arbete?

  Med vilken rätt skulle vi överhuvudtaget kunna ställa krav på någon som frivilligt är arbetsledig utan att leva på skattefinansierade bidrag i likhet med arbetslösa invandrarkvinnor?

 2. Cecilia skriver:

  Humanist:

  Med vilken rätt skulle vi överhuvudtaget kunna ställa krav på någon som frivilligt är arbetsledig utan att leva på skattefinansierade bidrag i likhet med arbetslösa invandrarkvinnor?

  Nu börjar det likna något. Du tar dig. (Heja, tror jag? Kanske?)

 3. Cecilia skriver:

  Lars Vilks – du har så rätt. Tjatet om Mangs i SDS är tradigt.
  Ännu mer tradigt är det väl att Chukri är kulturredaktör. Och Sandin eller vad han heter? chefredaktör. Osv – katten på… etc… men nättidningen är ännu orörd svåråtkomlig. Min eloge till den envisa ansvarig envisa typen. 🙂

 4. Humanist skriver:

  Cecilia: Om du är enig med mig brukar det normalt betyda att en av oss har gjort ett tanke- eller skrivfel. I detta fallet var felet mitt eftersom arbetslösa invandrarkvinnor ska bytas ut mot arbetslösa fotbollsfruar som inte lever på skattefinansierade bidrag.

 5. Cecilia skriver:

  Humanist,

  Nu tar du dig ännu mer! Har du månne läst Lars blogg ”alldeles för länge”? (glad)
  Tror du kanske måste börja ”passa dig”, innan det sätter allvarliga avtryck…? (hu, hu)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.