1450: Torrgranen till JK

Torrgranens tingsrättsföreställning har genom en privatperson avancerat till JK (Helsingborgs Dagblad):

 

”Privatpersonen bakom anmälan till Justitiekanslern vill nu ha utrett om Vilks har särskild rättslig status och om de poliser som arbetar med livvaktskyddet inte längre ska göra anmälningar när de upptäcker eventuell brottslighet.”

 

Man kan räkna ut att den som ligger bakom anmälan är någon som irriterar sig över livvaktsskyddets kostnader men det har onekligen ett visst intresse. Den vanlige, obevakade medborgaren, tillåts i praktiken ett och annat lagbrott. Mestadels kan detta handla om trafikförseelser. Och den fråga som dyker upp är i vilken utsträckning jag skall granskas. Om jag t ex inte tar på mig bilbältet skall det föranleda en anmälan från livvakterna? En annan aspekt är hur livvakterna skall ställa sig till förseelser som dyker upp under livvaktsarbetet. Skall de agera trafikpoliser när de upptäcker förseelser i omgivningen?

 

I mitt fall är det naturligtvis lite komplicerat eftersom jag kontinuerligt håller på med Nimis som är olagligt. Länsstyrelsen har medgivit underhåll för att inte allmänhetens säkerhet skall riskeras men vad som exakt gäller är inte lätt att veta. Eftersom jag utan tillstånd använder markägarens hyggesrester har vi ytterligare ett svårbedömt fall.

 

Den bästa lösningen vore att varje medborgare dygnet runt beledsagades av en statlig övervakare som tillsåg att ingen brottslig aktivitet förekom. Fördelarna är uppenbara, Sverige skulle bli en stat fri från brott samtidigt som arbetslösheten definitivt skulle utplånas.

 

I varje fall har JK något att fundera på.

 

Det här inlägget postades i Nimis, Projekt. Bokmärk permalänken.

3 svar på 1450: Torrgranen till JK

 1. CeDe skriver:

  Och för att ha folk som övervakar övervakarnas överträdelser så måste nog arbetskraftsinvandringen
  påskyndas.

 2. Sniff skriver:

  Att så kallade folk orkar, man blir ju matt för mindre. Jag blir matt av dumhet och det stöter man på ganska ofta. Stå på dig Lars Vilks!

 3. christina wegel skriver:

  Vänner på JK har låtit meddela att anmälaren går under beteckningen ”Stig Bertil” – alltså en politiskt korrekt HBQT person

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.