1446: Socialkritiskt påskägg

Jeff Koons tvåmeters påskägg Baroque Egg with Bow (1994-2008) går på auktion hos Christie’s till sommaren och beräknas kosta ca 4 miljoner Euros. Naturligtvis är ägget kritiskt och uppmärksammar högtidernas behov av kitsch och konsumtion. I ett andra led kan alltså konstvärlden drabbas av detsamma.

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

4 svar på 1446: Socialkritiskt påskägg

 1. CeDe skriver:

  Ett socialt GLAD PÅSK!

 2. Hemkär skriver:

  Vad hade konstnären för sig mellan 1994-2008?
  Bra lång tid för att göra ett ägg. Visserligen vill någon slå blå dunster i en men betala miljoner är klart överdrivet.

 3. Willy Lorens skriver:

  Vad djärvt, för att inte säga omstörtande, av Koons att uppmärksamma ”högtidernas behov av kitsch och konsumtion”. Fast jag undrar om inte den socialkritiska tolkningen är Vilks eget lilla bidrag till verket. Att den här sortens juvelprydda påskmodernism knappast kan erbjuda någon näring till den som föredrar en konst som pejlar mer äggsistensiella djup, det säger sig självt. Man får bara hoppas att säljaren och köparen blir nöjda. Konstvärlden blir det säkert, hur det än går.

 4. Christina skriver:

  Fortsatt GLAD PÅSK! till alla konst intresserade. Kan det vara brist på fantasi med detta ägg eller barndomslängtan, när åren börjar ta slut i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.