Del 1206: En kritikers skarpskytte

Vad har man för roligt på gång i konstvärlden? I den svenska konstvärlden kan man inte undgå att fängslas av konstkritikern Fredrik Svensk som äntligen fick tillfälle att skjuta skarpt på en konstnär. Nåväl, förhållandena var välordnade och syftet angeläget. På Röda Sten i Göteborg visas en grupp iranska konstnärer ”Störande av allmän åsikt”. Vad som förundrar mig är den ytterst försiktigt skrivna presentationstexten som understryker det blomstrande konstlivet i Iran. Enligt texten är det största problemet att den västerländska kulturen exotiserar konst som kommer därifrån. Man skulle tycka att det politiska förtrycket och den intensiva censuren som baseras på religionens överhöghet åtminstone skulle nämnas. Eller de brutalt nedslagna demonstrationerna. Svensk berör i alla fall ämnet i sin recension. Den beskjutne konstnären Amir Mobed (31.248) är delvis försedd med skydd och bössan har kanske inte den grövsta kalibern. Men tydligen svider det ordentligt vid träff. Vill man se Svensk avfyra kan man göra det HÄR.

Som personlig kommentar till vad man har för sig i konstvärlden kan jag foga att för min del skulle det ha varit en stor fördel om möjliga angrepp på en konstnär kunde distribueras på ett kvalitetssäkrat sätt under museernas öppettider.

 

Från utställningen med Neda Razavipours mattor som man inbjuds att klippa sönder

Det här inlägget postades i aktuellt i konstvärlden, Konstkritik, om utställningar m m, Samtidskonst. Bokmärk permalänken.

1 svar på Del 1206: En kritikers skarpskytte

  1. Iwona & Christian skriver:

    Det fanns teckningar i denna utställning, av vilka ngra hade en tydlig liknelse med M.C Escher. Rätta oss om vi har fel, men ”känslan” var påtaglig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.