Del 1171: Konspiration, Bangladesh o flodgud

Som det snart visade sig var beskyllningen om min antisemitism ett verk av ett internettroll. Avsändaradressen judiska församlingen i Malmö var givetvis fabricerad. Man kan se detta som ett led i en ström av antisemitiska och rasistiska inlägg som florerar under de senaste dagarna. Om det är ett troll eller en hel trollskog är svårt att säga men i varje fall varierar datorerna men så kan man ju också göra.

I antisemitiska kretsar ruvar konspirationsteorierna. Grundanslaget är den judiska konspirationen som styr världen i hemlighet. Dess huvudorgan är Illuminaterna som då och då har hemliga träffar vilka dock är kända för konspirationsanhängarna. I dessa sammanhang åberopas ofta Sion Den Vises Protokoll, ett falsarium som avslöjades redan på 1920-talet. En stor del av texten kommer från Maurice Jolys satir från 1864. Den innehöll ingenting om judar. Emellertid utgör sådana futiliteter inga hinder för att genom nya publiceringar och stor övertygelse förnya tilltron. Skriften är populär i Mellanöstern men också i högerextrema församlingar. En annan omtyckt figur är Fred Leuchter som ofta beskrivs som expert. Han rörde sig med en falsk varudeklaration som ingenjör men hans ryktbarhet är förbunden med hans famösa undersökning av gaskammarväggarna i Auschwitz. Han lät ett laboratorium undersöka om det fanns spår av Zyklon B. Han kunde sedan lägga fram en rapport att det inte fanns några sådana spår. Det fanns faktiskt svaga spår vilka han inte nämnde men hela testmodellen är felaktig eftersom gasen endast avsätter sig i ett mycket tunt ytlager. Leuchten malde ner hela stenar. Men såsom fallet med Sion Den Vises Protokoll är detta inget som helst hinder för spridningen av ”forskningsresultatet” och det åberopas ofta som seriöst.

Judarna ordnade också 9/11, något som då och då dyker upp från yngre muslimer på min FB. Ett ”bevis” som då brukar nämnas är att de judar som arbetade i tvillingtornen tog ledigt den dagen. Ingenting finns bakom det ryktet men så är det inte sällan i den värld som lever med snabb ryktesspridning och där det finns sanningar av olika kvalitet för den hugade.

Idag kontaktade mig Bikash från Bangladesh på FB. Han ville att jag skulle hjälpa hinduerna i landet som befinner sig i ett besvärligt underläge gentemot muslimerna. Och om man då, som Bikash, är för Israel, är det naturligtvis riktigt illa. Bikash säger att han och andra är förföljda. Det är säkert riktigt, om man vill kan man läsa en hel del om de här problemen på nätet. Hela saken är inte särskilt intressant för världen som vill ha mer spektakulär politik. Så det är inte mycket jag kan göra för Bikash, men i alla fall dem alla som läser det här kan ett ögonblick tänka på att det finns problem också där.

Behovet av att tro på något verkar vara grundläggande. Gudar är fortfarande populära. Och jag skall inte vara sämre, fast bäst är att bli en själv. Därför siktar jag på en framtid som flodgud. Medan vattnet stilla flyter kan jag begrunda rika ting.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Teckningar. Bokmärk permalänken.

22 svar på Del 1171: Konspiration, Bangladesh o flodgud

 1. CeDe skriver:

  Lars, en teckning som bara en nekrofil skulle kunna gå
  igång på. Och varför denna garotteringsrem runt halsen.
  Snälla, ge oss något vackert i stället i dessa onådens
  år.

 2. Lars Vilks skriver:

  CeDe. Du hade en timing här med nekrofilin. Nyss dök det upp en grov nekrofilbild taggad på mig av en muslim. Bilden är inte ny men den upprör naturilgtvis. Den visar en negerk. som tar sig an ett uppsprättat kvinnolik. Men jag skall hörsamma och göra något vådligt tjusigt om det dig kan behaga.

 3. CeDe skriver:

  Lars, jag ber om ursäkt för den råa kritiken,
  men ibland är min penna snabbare än min hjärna.

 4. Lars Vilks skriver:

  CeDe. Fortsätt du med rak ton. Jag uppskattar sådant.

 5. mohammad skriver:

  Stilbrytningen i teckningen av konstnärens huvud känns till en början lite väl accentuerad, men ger rakt av, bildens existensiella spänning.

  Att vara eller inte vara, det osjälviska kärleksmedvetandet fångad i en fantasibild mellan liv och död.

  Lite smått ruggig…brr!

 6. Ulf G Gant skriver:

  Det vär klart att man blir förminskad och förödmjukad om man släpper scoopet om att förintelsen skulle vara fabricerad. Det är till dags dato omöjligt att säga huruvida detta har hänt eller ej, men allt pekar på motsatsen.

  Då judarna styr så kommer de envetet ge sig på alla som misstror gaskammarna, Israel etc etc. Hur länge lever man om man ifrågasätter Israels rätt att existera? Eller att juden inte hör hemma bland oss..

  Pim Fortune, Olof Palme, Anna Lindh, Joerg Haider, listan kan göras lång på Mossads verk.

  Mossad letar gärna upp en galning som man betalar för att utföra det man själv vill. När något händer har alltid Mossads agenter legat på närbeläget hotel. Denna strategi har dock bytts ut och numer stjäl man utlänningars pass för att kunna genomföra detta ostört.

  Vi har alla en historia som kan vantolkas. Alla kan bli utsatta av medias sviniga sätt att misskreditera. Media gör detta när media vill och detta skapar naturligtvis en ohållbar stress på den som hängs ut.

  Är detta verkligen frihet? Är det bra?

  Judesvinen gasades inte men nästa gång förtjänar de att gasas då de inte dragit sig för riktigt fula trix.

 7. Ulf G Gant skriver:

  CeDe,

  Kvinnor käbblar alltid innan de tänker.

 8. Moster skriver:

  Judesvin lever för gott på oss svenskar som arbetar. Dumskallar finns det gott om och Lars är en av dem som håller den styrande judiska klicken bakom armarna, antingen av ren skär dummhet eller för Lars ser en chans att få bli omskriven positivt så han inte hamnar i samma fack som Fred Leuchter.

  Vill man göra det bekvämt så avfärdar man antisemitism som ”internettroll” då vi måste gilla judar, vi skall älska Israel och vi skall naturligtvis inte ifrågasätta judarnas historiebok.

  Jag spyr åt detta trams.

 9. Lasse Hilk skriver:

  Man baxnar när man läser vissa inlägg. Du utgår här från Wikipedia. Wikipedia foundation består av judar. Hur trovärdigt blir då detta om Auschwitz?

  Är det inte ungefär som att om du blivit bestulen av zigenarfamiljen intill fråga zigenarmamman om vad som egentligen hänt?

  Skärpning Lars! Vi som heter Lars skall föregå med gott exempel.

 10. Krister skriver:

  mohammad,

  Mo ham, din tolkning/beskrivning är klockren.

 11. Peter skriver:

  Mossad sänkte Estonia!

  Dags att synliggöra juden.

 12. Krister skriver:

  Lars Vilks: Nyss dök det upp en grov nekrofilbild taggad på mig av en muslim

  Var är bilden?

 13. mohammad skriver:

  Krister: Mo ham, din tolkning/beskrivning är klockren.

  Tack Krister! You are so very kind…

 14. Lars Vilks skriver:

  Lasse Hilk. Jag utgår inte från Wikipedia. Det omtalade är känt genom många källor. Men det spelar ingen roll eftersom konspirationsteoretiker systematiskt underkänner allt som inte passar in som konspirationer.

 15. Krister skriver:

  Många busungar med foliehattar här idag igen.
  Jag kan rekommendera den här boken:
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100112216 till de som har förmågan att ta in sådan information.

 16. Humanist skriver:

  Ulf G Gant,
  ”Hur länge lever man om man ifrågasätter Israels rätt att existera? Eller att juden inte hör hemma bland oss..”

  Det kommer du att upptäcka så småningom…

 17. lasse skriver:

  Undrar hur alla höger- och vänsterextremister, islamister och förintelseförnekare hittar till Vilks blogg. Annonserar han efter dem eller söker de sig frivilligt och av konstintresse till Vilks.net?
  Fast de är ganska roliga. Enligt någon här ovan är det omöjligt att veta om Förintelsen ägt rum men allt pekar på att den inte gjort det.

 18. Humanist skriver:

  Lars Vilks,

  Jag betraktar dig snarare – i likhet med Lars Hedegaard – som en halvgud, en hero med ett övermänskligt mod och visdom. En ortodoxins murbräcka som starkt har bidragit till att sätta igång en debatt som har berört hela västvärlden. En debatt som har utmynnat i att både Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president Sarkozy samt nyligen även Storbritanniens premiärminister David Cameron att dödförklara multikulturalismen.

  Frågan är bara hur länge Sverige kan hålla fast vid multikulturalismen gentemot ett närmast enat Europa?

 19. mohammad skriver:

  Humanist,

  Lite tårögt överlyrisk i dina hyllningar är du allt humanisten…

 20. Humanist skriver:

  mohammad: Humanist, Lite tårögt överlyrisk i dina hyllningar är du allt humanisten…  (Citera)  (Svara)

  Det kanske låter så vid ett ytligt påseende men han förtjänar vartenda ord. Till trots för oförtjänta dödshot, överfall och mordbränder har han alltid stått med bägge fötterna på jorden och tagit det hela med stoisk ro. När man mordhotar någon under flera år så är intentionen att knäcka vederbörande som i Salman Rushdies fall exempelvis innebar att han försökte beveka islamisterna genom att konvertera till islam vilket endast slutade i total förnedring för honom själv eftersom präststyret i Iran inte godtog det som en ursäkt. Det normala är också att man – av naturliga skäl – riktar sitt agg mot förövarna och drar alla muslimer över samma kam vilket Vilks inte heller kan beskyllas för.

  Istället har han gått till roten med problemet utan att se världen i svartvitt och pekat på mångkulturalismen som den grundläggande orsaken till att muslimer radikaliseras i slutna miljöer utan att integreras med det omgivande samhället, och där islam saknar förutsättningar för sin nödvändiga reformering. Lars Westergaard och Ayaan Hirsi Ali har istället valt konfrontationsvägen med sitt korståg mot islam. Det är naturligtvis högst förståeligt men inte lika taktiskt och konstruktivt eftersom omgivningen inte alltid förstår att det endast är en sund reaktion på en ytterst pressad situation som aldrig tycks ta slut, och det är just därför jag omtalar Vilks som en ovanligt vis man eftersom han inte tillåter att andra förändrar hans beteende och personlighet till trots för hans pressade livssituation.

  Vi får aldrig glömma att Vilks, mot sin vilja, endast är en bricka i ett storpolitiskt spel. Arkitekterna bakom hela upplägget har knappast valt Vilks till måltavla av en slump. När de valde Vilks ville man snarare sätta press på konstvärlden på samma sätt som Salman Rushdie fick symbolisera litteraturvärlden och van Gogh filmvärlden, samt Jyllandsposten och Nerikes Allehanda som representant för media. Och till trots för att det finns betydligt värre främlingsfientliga och rasistiska krafter i omlopp som hade förtjänat deras uppmärksamhet valde man alltså att måla upp dessa som det största hotet för att därigenom tysta alla med en opinionsbildande funktion. Det är bara beklagligt att konstvärlden och media i allmänhet inte har genomskådat deras fula trick utan istället vänt sig mot Vilks, men den s.k. intellektuella eliten är dessvärre inte alltid så intellektuell som de vill ge sken av.

 21. Humanist skriver:

  Ps. Det ska naturligtvis vara Kurt Westergaard och inte Lars Westergaard eller Lars Hedegaard som jag felaktigt skrev ovan. Ds.

 22. mohammad skriver:

  Humanist,

  Naturligtvis…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.